Haarkruller (met of zonder hitte)

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Een haarkruller noem je ook wel een krultang of een haarstyler. Let wel even op de verschillende modellen want je hebt haarstylers voor steil haar of voor het creëren van golvend of krullend haar. Daarnaast heb je de haarkruller zonder hitte of een die gebruik maakt van warmte. Bekijk de beste haarkrullers van dit moment.

De automatische haarkruller

Het best verkochte apparaat is de automatische haarkruller. Hierbij verdeel je het haar in lokken en ga je vervolgens met de automatische krultang aan de slag. Op korte termijn creëer je prachtige krullen of een grove slag. Dit gebeurt allemaal met een enkele druk op de knop.

De automatische haarkruller werkt altijd met behulp van warmte. Kies je voor een krultang met keramische coating dan is je haar goed tegen deze warmte beschermen is. Je hebt ook de krultang met ionentechnologie. Dankzij deze technologie word je haar niet statisch en glijdt de tang ook makkelijker door je haar.

Een automatische haarkruller hoeft niet duur te zijn. Hij is verkrijgbaar vanaf ongeveer € 35. De betere modellen zijn wel duurder, je betaalt dan € 55 of meer. Aan de andere kant beschermen de duurdere versies je haar beter tegen hogere temperaturen. Bovendien ziet het resultaat er ook mooier uit.

Bekijk automatische haarkrullers

Haarkruller zonder hitte

Heb je kwetsbaar of dun haar, kies dan voor een haarkruller zonder hitte. Voordeel hiervan is dat je haar niet beschadigd raakt. Nadeel van een haarkruller zonder hitte is dat je wat meer werk hebt. Juist het effect zal niet zo lang aanhouden. Toch kun je hier best mooie resultaten mee behalen.

Een haarkruller zonder hitte betekent dat je gebruik maakt van de bekende haarrollers. Dat werkt als volgt:

  • Was je haar en dep het een beetje droog
  • Breng wat verstevigende mousse in het haar aan
  • Verdeel je haar in een aantal lokken
  • Rol elke lok om een roller
  • Zet de roller vast

Naar haarrollers

Vervolgens is het wachten totdat je haar vanzelf droogt. Gebruik geen föhn, want dan ben je weer met hitte bezig. Het duurt enkele uren voordat je haar volledig droog is, soms kan dit ook een hele nacht in beslag nemen. Wanneer je dat prettig vindt kun je gewoon met je krullers naar bed.

Haal de krullers er pas uit wanneer het haar volledig droog is. Doe je dit eerder dan zakken de krullen direct weer uit.

Andere methoden om je haar te krullen zonder hitte

Er zijn natuurlijk nog veel meer methoden om een mooie golf of krul in je haar te krijgen. Zonder hitte, want dit kan echt schadelijk zijn voor je haar. Door nat haar te vlechten en te laten drogen creëer je een mooie golf. Hoe kleiner de vlechtjes, hoe fijner de golven.

Verder kun je nat haar om een haarband ontwikkelen en aan de lucht laten drogen. Hiermee creëer je een grove golf.

Wil je hele fijne krulletjes? Gebruik rietjes en steek hier ijzerdraadjes door. Wikkel een fijn plukje haar om het rietje en buig het rietje vast met behulp van het ijzerdraadje. Houd er wel rekening mee dat je met deze methode ontzettend fijne krulletjes krijgt. Je kunt zelfs op een poedel lijken, probeer dit dus zeker niet uit wanneer je direct daarna nog weg moet.

Voordeel van een haarkruller zonder hitte

Het grootste voordeel van je haar krullen zonder hitte is dat het onschadelijk is. Je haar breekt niet af en droogt er ook niet vanuit. Wel heb je een verstevigende mousse nodig, hiermee voorkom je dat de krullen te snel weer uitzakken. Een goede mousse verstevigt niet alleen, ook beschermt deze je haar.

Je hoeft overigens niet al te veel mousse aan te brengen. Doe je dit wel dan wordt je haar stug en vettig. In het begin is het vaak een beetje uitproberen maar uiteindelijk weet je wel wat de juiste hoeveelheid is.

Nadeel van dit soort methoden

Natuurlijk heeft een haarkruller zonder hitte ook een nadeel: het kost veel meer tijd. Je moet namelijk je haar aan de lucht laten drogen. Wanneer je haar los hangt dan is dit vaak binnen twee uurtjes drogen. Maar in de krullers duurt het veel langer voordat vochtig haar droog is. Je bent gemakkelijk 6 uur verder en bij zeer dik haar misschien wel 8 uur.

Daarom is het ook aan te raden om dit toe te passen voordat je gaat slapen. De volgende ochtend haal je de rollers eruit en kun je met een mooie bos krullen op stap.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Haarkruller (met of zonder hitte)
Schuiven naar boven