Spycam kopen? Onderscheid kwaliteit van rommel!

Bijgewerkt: 15 maart 2023

Steeds meer verkopers importeren hun spycams uit China. Op zich is hier niks mis mee, maar de privacy en veiligheid kan in gevaar komen. Daarnaast is de kwaliteit niet altijd zoals gewenst. Een spycam kopen begint bij het herkennen van de juiste prijs-kwaliteitverhouding. Maar ook specifieke functies, zodat de verborgen camera optimaal werkt.

Wat is de beste spy camera?

Een spycam is de afkorting van spy camera (verborgen camera). Er zijn ontzettend veel merken en modellen verkrijgbaar. Wat is de beste spy camera van dit moment? Wil je een spycam kopen, kijk dan zeker naar onderscheidende kwalitatieve merken. Lees ook meer over de nadelen van hele goedkope modellen.

PIXMY – Smart Spy Camera

  • Voorzien van wifi
  • Prijsindicatie: vanaf € 49

PIXMY is een bekend en kwalitatief goed merk op het gebied van spycams. Bovendien is dit merk heel betaalbaar. Deze verborgen camera is te bedienen vanaf de smartphone. Maak hiervoor connectie met het wifi netwerk, en bekijk beelden vanuit de app. Maak gebruik van de bewegingssensor zodat de camera alleen filmt wanneer er beweging is. Of stel hem in op automatisch en onbeperkt opnemen.

Alle modellen zijn voorzien van een SD kaartlezer, zodat het niet noodzakelijk is om verbinding met wifi te maken. Deze verborgen camera is zeer compact en eenvoudig weg te werken in een plant, boekenkast, muur of een voorwerp.

Bekijk PIXMY spy camera’s

KUUS mini verborgen camera

  • Met geheugenkaart en/of wifi
  • Prijsindicatie: vanaf € 39

De KUUS mini verborgen camera is net iets groter dan een vingertop. Wil je een spycam kopen die niet opvalt, dan moet je zeker eens naar dit model kijken. Verberg hem op een onopvallende plek in de woning of het bedrijf. Ook ideaal om in kleding te verbergen, bijvoorbeeld voor het verzamelen van bewijsmateriaal. Hij heeft een kleine afmeting van slechts 3,2 x 3,2 cm. Ook de hoogte bedraagt 3,2 cm.

De accu van dit model gaat ongeveer 150 minuten mee. Uiteraard is de verborgen camera ook middels de bijgeleverde oplaadkabel te gebruiken, waardoor hij continu voorzien wordt van voeding. Het model met een 32 GB geheugenkaart kost rond de € 39. Ga je voor de mini verborgen camera met wifi, dan ben je ongeveer € 59 kwijt.

Goed om te weten: dit model schakelt in de avonduren automatisch over naar nachtzicht. Zo blijft het beeld altijd goed en helder. Kortom: indrukwekkende prestaties voor een zeer kleine spycam.

Naar KUUS verborgen camera’s

Spycam klok

  • Normaal voorwerp met verborgen camera
  • Prijsindicatie: vanaf € 49

Een normale klok die de tijd weergeeft en ondertussen stiekem opnames maakt. De spycam klok is het ideale hulpmiddel voor het in de gaten houden van huisgenoten, collega’s of bezoekers. Leg moeiteloos bewijs vast of houd toezicht op de woning of de omgeving. De spycam klok is er in verschillende uitvoeringen.

De digitale wekkerradio (vanaf € 49) beschikt over bewegingsdetectie en nachtfunctie. Plaats de wekkerradio in het wifinetwerk en bedien en bekijk vanuit de app. Ook is het mogelijk om de beelden op een micro SD kaart op te slaan. De wekkerradio is uiteraard echt functionerend, zodat niemand in de gaten heeft dat het eigenlijk om een verborgen camera gaat.

Ook populair: de klok voor aan de muur, voorzien van een kleine verborgen camera. Ook dat is mogelijk, verkrijgbaar vanaf € 99.

Bekijk spycam klokken

Spycam kopen: enkele aandachtspunten

Bij een spycam kopen ga je niet over één nacht ijs. Bovenstaande merken en modellen zijn een goede keuze. Maar er is ook veel van een lage kwaliteit te koop. Weggegooid geld! Een spycam kopen doe je liever niet via een Aziatische webshop zoals AliExpress of Wish. Dit heeft namelijk met twee dingen te maken.

Ten eerste is het heel lastig om je recht op garantie te claimen. De verkoper zit duizenden kilometers van je vandaan, en in China geldt niet het Europese recht. Mocht het product defect zijn, dan wordt het vrij moeilijk om je geld terug te krijgen of een nieuw exemplaar te ontvangen. Reparatie zal zelden voorkomen.

Daarnaast is het niet duidelijk hoe het met je privacy zit. Een aantal Aziatische bedrijven wordt verdacht van het doorspelen van gegevens. Dit komt omdat de wetgeving in dit soort landen anders is dan binnen Europa. Bedenk dat de privacy binnen Europa veel beter geregeld is!

Wat kost een spycam?

Een verborgen camera is inzetbaar voor het verzamelen van bewijzen, maar ook voor het controleren van partners, collega of anderen. Stiekem opnames maken mag alleen wanneer hier een gerechtvaardigd belang bij is.

Wil je een spycam kopen, kijk dan ook naar de aanschafprijs. Het is natuurlijk heel verleidelijk om een modelletje van een tientje aan te schaffen, maar de kwaliteit ligt dan waarschijnlijk zeer laag. De beste spycam koop je vanaf € 49. De betere modellen liggen op een prijs tussen € 75 en € 200.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Spycam kopen? Onderscheid kwaliteit van rommel!
Schuiven naar boven