Beste Apple laptop voor studenten

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Een MacBook noem je ook wel een Apple laptop. Het is een geliefd apparaat dat zowel zakelijk als privé wordt ingezet. De beste Apple laptop voor studenten is van een goede kwaliteit, heeft een snelle processor maar mag vooral niet te duur zijn. Het is namelijk een feit dat studenten niet veel te besteden hebben.

Kun je voor een laag bedrag wel een Apple MacBook aanschaffen? Je moet weten dat een MacBook altijd duurder is dan een laptop van een ander merk. Maar wanneer je naar de beste Apple laptop voor studenten kijkt dan heb ik wel een aantal interessante kooptips voor je.

Een laptop voor school of universiteit

Als je student bent dan wil je een van de beste laptops voor je studie. Ideaal om je examen te behalen maar ook om games te spelen of filmpjes te streamen. Je wil af en toe ook ontspanning, dat is heel begrijpelijk. Opvallend is dat ze op het voortgezet onderwijs zoals vmbo vaak gebruik maken van een Google Chroombook. Terwijl studenten op mbo, hbo of universiteit vaker voor een Apple laptop kiezen. Simpelweg omdat dit van een betere kwaliteit is.

Welke laptop je kiest, kijk ook eens naar een aantal extra’s. Zoals een goede muis en misschien wel een alles in één printer. Maak je liever aantekeningen met de hand, kijk dan eens naar een 2-in-1 laptop.

Beste Apple laptop voor studenten

Waarom is Apple zo populair? Dit heeft voornamelijk met de kwaliteit te maken. Het OS besturingssysteem is ontzettend stabiel. Het is moeilijk om dit besturingssysteem te hacken en er komen weinig fouten in voor. Apple is ook zo succesvol omdat hun producten een groot gebruiksgemak hebben. Ze zijn zelfs gebruiksvriendelijker dan concurrerende merken.

Een Apple laptop ziet er altijd perfect uit. Hij is tot in de kleinste details afgewerkt. Daarnaast heeft het merk natuurlijk aardig wat aan reputatie opgebouwd. Hierdoor heeft dit ook meerwaarde.

Wat is de beste Apple laptop voor studenten? Een aantal dingen zijn belangrijk. Zoals de processor, die moet snel en efficiënt werken. Niet alleen voor het volgen van online lessen of het maken van werkstukken, ook wil je er eens op kunnen gamen.

De accu moet lang genoeg meegaan. Tijdens de les opladen is namelijk helemaal niet praktisch. Daarnaast moet het beeldscherm helder genoeg zijn en heeft de laptop bij voorkeurondersteuning voor verschillende apps.

Hieronder een overzicht van de beste Apple laptop voor studenten.

Apple MacBook Air

 • 13,3 inch scherm
 • Intel Core i3
 • SSD
 • 256 GB opslag

Een van de beste Apple laptops voor studenten. Deze MacBook Air uit 2020 heeft verbeterde prestaties en twee keer zoveel opslag als de vorige versie. Geschikt voor dagelijkse taken waaronder documenten opstellen en bewerken, foto’s beheren of het maken van presentaties. Maar ook voor videobewerking is dit een goede MacBook.

Het Magic toetsenbord is zeker een aanrader. Pijltjes zijn bijvoorbeeld makkelijker te vinden. Ideaal is het Retina scherm waarmee alles er helder en kleurrijk uitziet. Deze laptop is ook voorzien van een op maat gemaakte beveiligingschip. Dit verhoogt je privacy en beveiliging. Dankzij Thunderbolt 3 aansluitingen is het heel eenvoudig en snel om data over te brengen of op te laden.

Voorzien van 256 GB opslag maar je hebt ook een versie met 512 GB opslag. Dit model is duurder maar heeft ook nog eens een betere processor. Toch is de Apple MacBook Air met Intel Core i3 een absolute aanrader. Kost iets minder dan € 1000. Voor een student misschien een hele investering maar wel een hele goede waar je jarenlang plezier van hebt.

Bekijk Apple MacBook Air

Het verschil tussen Intel Core i3 of i5

Misschien twijfel je nu of je een Apple laptop met Intel Core i3 of i5 moet nemen. Wat is het verschil tussen Intel Core i3 of i5? Een i3 processor is goedkoper dan een i5 processor. Dat kan al een overweging zijn om toch voor de goedkopere versie te gaan. Zoek je de beste Apple laptop voor studenten tegen een betaalbare prijs dan kom je bijna altijd bij de i3 processor uit.

Gebruik je veel softwareprogramma’s die veel geheugen vragen, dan moet je misschien voor een Intel Core i5 processor gaan. De meeste studenten hebben hier geen noodzaak aan waardoor i3 een prima keuze is.

Apple MacBook Pro

 • 13,3 inch scherm
 • Apple M1
 • SSD
 • 256 GB opslag

In november 2020 heeft Apple een nieuwe MacBook uitgebracht, namelijk de MacBook Pro. Zeker niet de goedkoopste in zijn soort maar wel de beste Apple laptop voor studenten. Het gaat hier namelijk om een echte krachtpatser. Dit is allemaal te danken aan de nieuwere Apple M1 processor die vooral gericht is op grafische taken. Dit is dan ook de ideale Apple laptop wanneer je veel foto’s of video’s bewerkt. Ook om te gamen is dit een echte aanrader.

De M1 processor biedt uitstekende prestaties. Hij is energiezuinig en krachtiger dan de Intel-processors. Het is even wennen aan deze nieuwe processor maar je gaat hem in de toekomst nog heel vaak tegen komen.

Een absoluut pluspunt is de lange accuduur. Zo hoef je tussendoor niet op te laden. Natuurlijk is ook dit model voorzien van ingebouwde beveiliging en privacy. Maar ook van Thunderbolt aansluitingen voor een snelle overdracht van data en natuurlijk razendsnel opladen. Dankzij zijn lichtgewicht van 1,4 kg is dit ook nog eens een handige Apple laptop voor onderweg.

Houd er rekening mee dat dit model met 256 GB opslag rond de € 1400 kost. Voor het model met 512 GB opslag betaal je ongeveer € 1600.

Naar Apple MacBook Pro

Apple Macbook Pro

 • 13,3 inch scherm
 • Intel Core i5
 • SSD
 • 256 GB opslag

Je krijgt er nog één te zien op het gebied van beste Apple laptop voor studenten. Dit keer de Apple MacBook Pro uit april 2020. Een half jaartje ouder dan voorgaand model maar wel een hele goede. Deze beschikt over een Intel Core i5 processor. Hiermee zit je tussen de Intel Core i3 en de M1 processor in. Het beste van twee werelden, maar dan wel tegen een lagere prijs.

Alweer een model met 256 GB opslagruimte. Deze MacBook is verkrijgbaar in het zilver of spacegrijs. Voorzien van Intel Iris Plus Graphics 645, wat gewoon goed is. Met betrekking tot prestaties, geheugen en razendsnelle opslag heb je niets te klagen. Deze MacBook weegt nog geen 1,4 kg en is dus makkelijk mee te nemen. Overigens zijn de bovenstaande Apple laptops ook licht van gewicht, ideaal voor studenten. De prijs ligt boven de € 1000 maar hij is wel goedkoper dan een Apple laptop met een M1 processor.

Zijn er ook goedkopere Apple laptops verkrijgbaar?

Misschien vind je € 1000 of meer net wat teveel voor de beste Apple laptop. Zijn er ook goedkopere laptops verkrijgbaar? Ja, al kom je dan wel bij een ouder model uit. Bijvoorbeeld een die 2-3 jaar oud is. Vaak is de prijs dan gedaald tot onder de € 1000.

Houd er rekening mee dat een ouder model niet de allerbeste Apple laptop voor je studie is. De processor kan niet meer goed mee en mogelijk ontvang je niet op het juiste moment belangrijke beveiligingsupdates.

Apple laptop met touchscreen

Misschien vind je het belangrijk dat de Apple laptop een touchscreen heeft. Dit betekent dat je niet alleen via het toetsenbord hoeft te werken. Je kunt namelijk ook van alles op het scherm aantikken, vegen, bewerken of verwijderen. Sinds 2020 zijn er MacBook’s met touchscreen verkrijgbaar. Voorheen was dit helemaal nog niet op de markt.

Apple laptop met studentenkorting

Zoek je een Apple laptop met studentenkorting? Hier zitten een aantal voorwaarden aan vast. Zo moet je je oude MacBook inruilen voordat je korting krijgt op de nieuwste MacBook. Niet alle MacBook’s komen voor studentenkorting in aanmerking. Dit zijn enkele modellen die in aanraking komen met de bijbehorende studentenkorting:

 • MacBook Pro – tot € 810
 • MacBook Pro 13 inch – tot € 580
 • MacBook Air – tot € 540

Houd er rekening mee dat bovenstaande inruilprijzen door Apple kan worden aangepast. Het minste krijg je voor je normale MacBook, terwijl je het meeste voor de Mac Pro krijgt. Overigens wil dit soort bedragen niet zeggen dat je het er ook voor krijgt. De MacBook Air zou tot € 540 op moeten leveren. In de praktijk blijkt dat je er vaak maar € 100 of € 200 voor terugkrijgt. Alleen wanneer je Apple laptop in ongebruikte staat is dan krijg je er het maximale voor terug.

Een Apple laptop met studentenkorting is dus niet zo aantrekkelijk als het lijkt. Vaak kun je door verkoop van je oude MacBook er veel meer voor krijgen dan dat je hem aan Apple zelf verkoopt.

Lening voor studenten (zonder BKR)

Moeite om de beste Apple laptop voor studenten te betalen? Misschien kun je een speciale lening voor studenten afsluiten. Het is altijd aan te raden om dit via het DUO te doen, zo betaal je de minste of helemaal geen rente. In andere gevallen kan een lening best wel duur zijn.

Gemiddeld gaat een laptop 2-3 jaar mee. Laten we even een gemiddelde van 2,5 jaar pakken, dat zijn dus 30 maanden. Een nieuwe Apple laptop kost gemiddeld € 1200, maar dan heb je ook echt een hele goede. Wanneer je maandelijks € 40 opzij zet dan kun je elke 2 ½ jaar een nieuwe Apple laptop kopen. Dat is best wel iets om over na te denken.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste Apple laptop voor studenten
Schuiven naar boven