Voor kort tot lang haar: beste roterende föhnborstel

Bijgewerkt: 5 april 2022

Zijdezacht, glanzend en pluisvrij haar, dat willen we allemaal! De beste roterende föhnborstel creëert volume of een slag in het haar. Maar stijl haar is natuurlijk ook mogelijk. Het resultaat: je ziet er verzorgd uit. Welke roterende föhnborstel de beste keuze is, dat zie je hieronder.

BaByliss roterende fohnborstel

  • Keramische warmte-elementen & ionentechnologie
  • Prijs: € 44 – € 49

Voor een mooie aanschafprijs heb je de beste roterende föhnborstel te pakken. BaByliss is een kwalitatief merk dat bekendstaat om de hoogwaardige producten op het gebied van haarverzorging. Van dit merk heb je keuze uit verschillende roterende föhnborstels.

De Beliss Big Hair bestaat uit een complete set om je haar te drogen, volume aan te brengen of te steilen. De borstelkop draait in twee richtingen en maakt het haar glad en glanzend. Met het speciale opzetstuk voorkom je pluizend haar. De blaasmond gebruik je juist voor het drogen van het haar. Dit model wordt dan ook geleverd met vier verschillende opzetstukken.

Ook de Hydro-Fusion Air Styler is een populair model. De keramische warmte-elementen en de ionentechnologie zorgen voor zijdezacht, glanzend en pluisvrij haar. Dit model is geschikt voor halflang tot lang haar.

Ontdek de verschillende merken van BabyLiss en kom er zelf achter dat het hier om uitstekende roterende föhnborstels gaat. Helemaal compleet en niet te duur.

Bekijk Babyliss föhnborstels

Remington – ook een goed merk

  • Keramische warmte-elementen & ionentechnologie
  • Prijs: € 44 – € 49

In dezelfde prijsklasse komt de beste roterende föhnborstel van Remington voorbij. Dit merk brengt onder andere stijltangen, föhns en krultangen op de markt. Ook weer allemaal van een topkwaliteit, en uiteraard betaalbaar.

De roterende borstel werkt met keramische warmte-elementen. Zo breng je eenvoudig volume of een slag in het haar aan. Liever stijl haar, dan is dit met deze borstel ook mogelijk. Vanwege de borstelkop, is deze niet geschikt voor kort haar, maar wel voor halflang tot lang haar.

Je hebt keuze uit twee temperatuurstanden. Om de gezondheid van het haar te behouden is het aan te raden om voor de laagste temperatuurstand te gaan. Kies je toch voor de hogere stand, houd de föhnborstel dan niet te lang op een en dezelfde plek.

Voor het creëren van losse krullen gebruik je de 30 mm roterende heteluchttang. Klem een pluk haar hier tussenin en druk op de knop om de tang te laten roteren. Wanneer het plukje haar warm is laat je los. Dit herhaal je met andere plukken haar, zodat er een prachtige bos losse krullen ontstaat.

Naar Remington roterende föhnborstels

Camry – budgetcategorie

  • Keramische warmte-elementen
  • Prijs: € 28 – € 30

In de categorie budget is het merk Camry een goede keuze. Ook weer voorzien van keramische warmte-elementen en temperatuurregeling. Dit model wordt geleverd met meerdere opzetstukken. Niet zo uitgebreid als de andere merken maar wel heel betaalbaar. Deze föhnborstel past dan ook binnen elk budget.

Droog of stijl je haar in een handomdraai. De föhn heeft een goede blaaskracht en je hebt keuze uit verschillende snelheden en temperaturen. De keramische coating zorgt ervoor dat het haar niet pluist, bovendien creëer je een mooie glans. Dit betekent gezond uitziend haar.

Voorzien van in totaal vijf opzetstukken en een praktische opbergtas. Neem deze föhnborstel dus ook gerust mee op vakantie.

Bekijk Camry

Beste roterende föhn voor kort haar

Veel föhnborstels hebben een grote kop, waardoor ze alleen geschikt zijn voor halflang of lang haar. De beste roterende föhn voor kort haar is voorzien van verschillende borstels. De BaByliss Big Hair Dual AS952E (zie hierboven) is een aanrader. De borstel van 40 mm is bedoeld voor kort of dun haar, de borstel van 50 mm voor langer haar.

Heb je kort haar dan is het niet verstandig om voor een föhnborstel met een enkele borstelkop te gaan. Die is bijna altijd te grof voor je korte lokken. Het kán natuurlijk wel maar je krijgt dan geen mooi volume in het haar.

Welke föhn beschadigt het haar niet?

Een normale föhn kan het haar flink beschadigen. Dit heeft te maken met het te snel drogen van nat haar. Wanneer haren nat zijn dan zwellen de haa vezels. Tijdens het drogen trekken de vezels samen. Wanneer je een föhn gebruikt dan versnel je dit proces en kunnen de haarschubben beschadigen. Op termijn kan je haar zelfs afbreken.

Een föhn met ionische technologie voorkomt droog en pluizig haar. De keramische technologie is vooral geschikt voor beschadigd en chemisch behandeld haar. Hierbij wordt de warmte geleidelijk over het haar verdeeld, en dat is veel beter.

Conclusie: de roterende föhnborstel met keramische warmte-elementen en ionentechnologie is de beste keuze.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Voor kort tot lang haar: beste roterende föhnborstel
Schuiven naar boven