Het beste nekmassage apparaat van dit moment

Bijgewerkt: 5 april 2022

Je eigen nek masseren, dit werkt pijnverlichtend en ontspannend. Het beste nekmassage apparaat is hier een handig hulpmiddel bij. Je wringt jezelf niet in vreemde bochten waarbij je toch van een goede massage geniet. De beste apparaten masseren niet alleen de nek en rug maar zijn ook voorzien van infrarood. Dit zorgt voor extra warmte, goed voor de spieren.

Nekmassage apparaat met infrarood

  • Massage en warmtefunctie
  • Prijsindicatie: € 39 – € 79

Het beste nekmassage apparaat is voorzien van infrarood. Dit is een warmtefunctie waarmee je de spieren losmaakt en ontspant. Ideaal bij vastzittende spieren, stress of spierpijn. Het werkt ook tegen hoofdpijn, omdat dit vanuit de nek behandeld wordt.

Keuze uit verschillende modellen met allemaal een vergelijkbare werking. Plaats het kussen in de nek en zet hem aan. De massagekoppen roteren, waardoor ze de spieren losmasseren. Desgewenst kies je voor een extra warmtebehandeling, dit is dus afzonderlijk in te stellen.

Niet alleen geschikt voor het masseren van de nek maar ook de benen, schouders, armen en voeten. Hierdoor is hij multifunctioneel in gebruik. Dit apparaat helpt bij het afvoeren van afvalstoffen en het flexibel houden van de belangrijkste spiergroepen.

Bekijk nekmassage met infrarood

Medisana massage gun

  • Compact en effectiefmodel
  • Prijsindicatie: € 72 – € 95

Heb je soms last van een pijnlijke of stijve nek? Of misschien wel een vastzittende boven- of onderrug? Zelf je nek masseren is heel makkelijk met de massage gun van Medisana. Dit bekend merk brengt verschillende medische hulpmiddelen op de markt. Met de kwaliteit zit het dus zeker goed.

De massage gun is geschikt voor het masseren van nek en rug, schouders, het hoofd, de voeten (voetmassage), armen en benen. Hij is zeer compact en makkelijk mee te nemen. Er zijn verschillende vibratieniveaus aanwezig waardoor je zelf de intensiteit bepaalt.

Masseer de diepliggende weefsels en merk hoe de spieren tot rust komen. Dit apparaat is ook goed voor spierherstel na sport of intensieve arbeid. Het bevordert de doorbloeding en zorgt voor een ontspannen momentje voor jezelf. Natuurlijk ook toe te passen op je partner, die kan soms ook wel een goede massage gebruiken.

Afhankelijk van het model wordt deze geleverd met verschillende opzetstukken. Hiermee heb je invloed op het massage-effect zoals vingers, palm, kogel, vlak of rond. Het beste nekmassage apparaat voor thuis of op vakantie.

Naar Medisana massage gun

Nekmassage roller

  • Acupressuur
  • Prijsindicatie: € 19 – € 29

De derde in het overzicht beste nekmassage apparaat is de roller. Deze werkt niet op batterijen of netstroom, waardoor je hem altijd en overal gebruikt. Dit apparaatje is dan ook zeer geschikt om mee te nemen naar je werk of op vakantie.

Pas zelf acupressuur toe, zeer geschikt voor de nek, schouders, rug, armen en benen. Acupressuur is druk uitoefenen op bepaalde punten in de huid, die weer in verbinding staan met meridianen. Elke meridiaan geeft energie aan een of meerdere organen of spieren. Acupressuur is dus een indirecte manier om spierpijn, stress of problemen met de organen te behandelen.

De nekmassage roller werkt eenvoudig. Plaats hem om de nek met de rollers aan de achterzijde. Houd beide handvaten vast en beweeg het apparaat van boven naar beneden. Zo rol je de afvalstoffen uit de spieren.

Bekijk nekmassage rollers

Wat is het beste nekmassage apparaat?

Wat de beste keuze is hangt van verschillende factoren af. Wanneer de spieren regelmatig vastzitten, dan is een model met infrarood aan te raden. Wil je diepliggende problemen aanpakken, dan ga je voor de nekmassage roller.

Liever een nekmassage apparaat dat multifunctioneel in gebruik is? De massage gun pas je op verschillende lichaamsdelen toe, daar waar dit bij een nekmassage-model toch wat lastiger is. Het is in ieder geval verstandig om voor een goede kwaliteit te gaan. Koop dus zeker geen apparaat bij AliExpress of een goedkope winkel.

Is nekmassage gevaarlijk?

Wanneer je gebruik maakt van een goed nekmassage apparaat is deze methode veilig in gebruik. Nekmassage kan gevaarlijk zijn wanneer je dit door een onervaren masseur laat toepassen. Ontstaan er blauwe plekken op de huid, dan is er teveel druk uitgeoefend. Hierdoor kan het bloed niet meer goed stromen of ontstaat er (ernstige) spierpijn.

Zelf de nek masseren met een apparaat is de goedkoopste methode, en vaak ook heel effectief.

Waarom je bij koorts niet mag masseren

Ben je grieperig of ziek en heb je last van koorts? Dan mag je niet masseren. Het lichaam heeft alle kracht nodig. Griep en een massage gaan niet samen, je voelt je hierna nóg slechter. Geef je lichaam een paar dagen rust en stel die massage uit.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Het beste nekmassage apparaat van dit moment
Schuiven naar boven