Beste dj controller (2022) – controllers & dj gear

Bijgewerkt: 23 januari 2022

Met de beste dj controller zit je uitstekende mixen neer. Tegenwoordig is het best lastig om een goede controller uit te kiezen. Hierbij keek je niet alleen naar de kwaliteit maar ook naar de aansluitmogelijkheden. Voordat je aan de slag kunt en alles compleet is ga je voor de basis: de beste dj controller 2022.

De keuze van een dj controller

Vroeger had je een draaitafel als platenspeler en je was klaar. Tegenwoordig bestuur je met de dj controller de software op de dj laptop (of computer). Dit soort dj gear is dus onmisbaar voor de startende en ervaren diskjockey.

Het voordeel van werken met een dj controle is dat je alleen maar digitaal je muziekcollectie hoeft aan te leggen. Dit scheelt je weer de aankoop van vinylplaten of cd’s. zorg ervoor dat de dj software op de laptop geïnstalleerd staat. Dan pas kun je met de dj controller aan de slag.

Beste dj controller 2022

Wat is nu de beste controller van dit moment? Je hebt de keuze uit verschillende merken waaronder Pioneer toch wel de meest verkochte is. Maar ook merken als JB Systems en Denon doen het goed. Afhankelijk van je wensen en mogelijkheden van het apparaat ben je tussen de € 250 en € 2000 kwijt. Bekijk maar eens het overzicht beste dj controller. Dit zijn de best verkochte controllers van dit moment.

1. Hercules Inpulse 200

Wanneer het op de beste dj controller aankomt en ook nog eens betaalbaar, dan kom je toch vaak bij het merk Herculus uit. Deze controller is te gebruiken in combinatie met Rekordbox DJ maar natuurlijk ook met een  smartdevies. Via telefoon of tablet kun je nummers vanuit iTunes mixen. Kies het track dat het beste bij de mix past, van rustig tot rood energiek.

Dit model beschikt over twee kanalen en heeft een afmeting van 19,5 x 32 cm. Hij heeft geen ingebouwde geluidskaart dus je moet wel speakers/de computer erop aansluiten. Voorzien van crossfader met Transistion FX. Hiermee verschuif je het geluid van het ene naar het andere kanaal. Het is een prima die geen controle voor de beginnende diskjockey, maar ook voor degenen die al wat verder is.

Bekijk Hercules Inpulse 200

2. Hercules, Inpulse 300 

Een zeer fijne dj set met displays die op jogwielen bewegen. Hierdoor ervaar je een uitstekende bediening van de dj software. Je bedient namelijk al je mixen vanaf welk apparaat dan ook, bijvoorbeeld de pc, tablet of smartphone. Dit systeem is zeer uitgebreid en voorzien van controller, programma, apps en verschillende modi.

Dankzij de speciale apps kun je vooraf een afspeellijst met gasten delen waarna deze op hun favoriete nummer kunnen stemmen. Zo speel je nog beter op de muziekkeuze van de gasten in. Dit is dan ook de beste dj controller voor degenen die veel op feesten en partijen draait. De Hercules dj controller wordt goed beoordeeld, gebruikers geven er een score van 4,8 van de 5 sterren aan. Absoluut voordeel is de goede kwaliteit en het groot gebruiksgemak.

Naar Hercules, Inpulse 300

3. Hercules DJControl Starlight – DJ controller

Een heel compacte en eenvoudige dj controller tegen een zeer lage prijs. Je betaalt namelijk minder dan € 75. Dit maakt deze controle geschikt voor de beginnende dj. Ondanks zijn eenvoudig design beschikt deze wel over een twee kanaals mixer en twee kleine jogwheels. Deze jogwheels zijn aanraakgevoelig, dit biedt je de mogelijkheid om ermee te scratchen.

Eenvoudig aan te sluiten met de 3,5 mm aansluitplug. Dit model ondersteunt verschillende besturingssystemen en is hiermee geschikt voor vrijwel alle computers of laptops. Dankzij zijn compacte afmeting ook zeer eenvoudig mee te nemen. Ideaal om cadeau te doen voor iedereen die als dj wil starten, maar natuurlijk ook praktisch als reserve die je controller.

Bekijk Hercules DJControl Starlight

4. Native Instruments Kontrol S4 MK3 DJ

Ga je voor het beste van het beste, dan kom je bij Native Instruments uit. Maar dit is dan ook echt de beste  professionele dj controller, uitgevoerd in mooie kleuren én 4 kanaals. Opvallend zijn ook de 16 rubberen led gekleurde pads die over vier verschillende modi beschikken. Deze pads zijn aanraakgevoelig. Je kunt op twee decks tegelijkertijd live afspelen. Daarnaast maak je gebruik van slip mode, sound color filter en 10 geluidseffecten.

Er zijn twee grote jogwheels aanwezig en natuurlijk vier inputs. Er is geen ingebouwde geluidskaart aanwezig, hiervoor maak je gebruik van je smartphone of computer. Om je mixen aan elkaar te praten maak je gebruik van de MIC ingang. Een zeer professionele dj controller in een bijzondere uitvoering. Inclusief de bekende Traktor 2 Pro software. Niet de allergoedkoopste maar wel de allerbeste.

Naar Native Instruments Kontrol S4 MK3

5. Pioneer DDJ-400

Wanneer je kijkt naar de laatste in het overzicht beste  dj controller blijven we nog even bij het werk Pioneer. Dit is namelijk een zeer goede controller tegen een net zo goede prijs. Het betreft hier een mixer met ingebouwde geluidskaart en 8 Performance Pads per deck (16 totaal). Het bijzondere is dat het ook nog eens een pad scratch betreft, iets dat wel vrij uniek is. Natuurlijk zijn er ook een microfoon ingang en USB ingang aanwezig.

Ontdek de verschillende mogelijkheden om professioneel te mixen. Maak gebruik van de acht verschillende scratchtechnieken die vooraf opgenomen zijn door dj Jazzei Jeff. De scratchsnelheid past zich automatisch naar de snelheid van het nummer aan. Voor deze dj controller hoef je dus geen ervaren diskjockey te zijn: iedereen kan ermee aan de slag. Super voor de startende dj maar natuurlijk ook voor de meer professionele mixer. Niet meer leverbaar.

Moeilijk kiezen uit het overzicht beste dj controller? Met bovenstaande lijst weet je in ieder geval zeker dat je voor een goede kwaliteit gaat.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste dj controller (2022) – controllers & dj gear
Schuiven naar boven