Beste vitamine D – voedingssupplement

Bijgewerkt: 23 januari 2022

Ga je voor de beste vitamine D? Deze vitamine is nodig om calcium uit voeding op te nemen. Je lichaam heeft dus altijd vitamine D nodig. Wat veel mensen niet weten is dat ze een tekort hieraan hebben. Vaak merk je dit pas na een lange tijd. Omdat er zoveel verschillende merken verkrijgbaar zijn vind je hieronder 5X de beste vitamine D pillen.

De werking van vitamine D

Onder normale omstandigheden maakt je lichaam vitamine D uit zonlicht aan. Helaas werken we steeds vaker binnen of achter de computer. Hierdoor ontstaat er al snel een vitamine D tekort. Gelukkig wordt het ook aan margarine en halvarine toegevoegd maar dan nog kun je te weinig binnenkrijgen.

Zonder vitamine D is het lichaam niet in staat om voldoende calcium uit de voeding op te nemen. Bij een vitamine-D-tekort ontstaan klachten als vermoeidheid, haaruitval, rusteloosheid, spiertrillingen maar ook zwakkere botten en bloedend tandvlees. In sommige gevallen is het beter om de tekort middels supplementen aan te vullen.

Beste vitamine D

Wanneer je op zoek gaat naar de beste vitamine D pillen dan kom je over het algemeen bekende merken als Davitamon of Pharma Nord tegen. Uiteraard is er nog veel meer verkrijgbaar, van heel duur tot erg goedkoop. Over het algemeen hebben alle merken dezelfde werking, er zit wel verschil in hulpstoffen. Welke vitamine D pillen verkopen goed? Dat zie je in het overzicht beste vitamine D.

1. Davitamon Foliumzuur Vitamine D Zwangerschap

Een product wat zeer goed verkoopt zijn de vitamine die smeltabletten voor zwangere vrouwen. Van het bekende merk Davitamon, dat verschillende voedingssupplementen op de markt brengt. Veel zwangere vrouwen hebben een tekort aan vitamine D3, is dat eenvoudig aangevuld kan worden met dit voedingssupplement. Dit product is goed voor de  botaanmaak en ontwikkeling van het ongeboren kind.

Smeltabletten zijn zeer eenvoudig in te nemen. Een verpakking bevat 84 tabletten. Volgens de gezondheidsraad is het goed om tijdens de zwangerschap dagelijks 10 mg extra vitamine die dat je te nemen. Dit kan dus middels deze tabletten. Speciaal voor zwangere vrouwen is dit voedingssupplement ook nog eens voorzien van foliumzuur. Dit ondersteunt de vorming van rode bloedcellen.

Bekijk Davitamon foliumzuur + vitamine D

2. Davitamon Vitamine D Olie Baby’s en Kinderen

Baby’s en kinderen hebben behoefte aan extra vitamine D. Dit is goed voor de groei en ontwikkeling van de botten maar ook voor sterke tanden. Bovendien ondersteunt vitamine D het immuunsysteem. Het consultatiebureau kan over het gebruik van extra vitamine D adviseren.

Dit product bestaat uit een flesje van 25 ml olie. Dit is geurloos en smaakloos en kan eenvoudig door de voeding. Denk maar eens aan het bordje pap of door de melk. Dit zorgt voor een eenvoudige opname. Kinderen tot vier jaar dagelijks 10 druppels per dag geven. Voor kinderen vanaf vier jaar is dit bedoeld wanneer ze een donkere huidskleur hebben of weinig buitenkomen.

Naar Davitamon Vitamine D Olie

3. Davitamon Vitamine D smelttabletten

Speciaal voor iedereen die behoefte heeft aan extra vitamine D3: deze smelttabletten van het merk Davitamon. Goed voor behoud van sterke botten en tanden maar ondersteunt ook de werking van de spieren. Daarnaast is vitamine D goed voor de weerstand. Een verpakking bevat 75 tabletten die je eenvoudig op de tong laat smelten. Een tablet per dag waardoor een verpakking goed is voor 2,5 maanden.

Je kunt deze tabletten zonder water innemen, hierdoor neem je ze ook eenvoudig mee op vakantie. Bevat  de zoetstof mannitol en het voedingszuur citroenzuur. Op kamertemperatuur bewaren. Goede vitamine D pillen tegen een prima prijs.

Bekijk Davitamon vitamine D smelttabletten

4. Pharma Nord Bio Vitamine D3

In het overzicht beste vitamine D kom je veel van het merk Davitamon tegen. Daarom even een heel ander merk: Pharma Nord. Ook dit merk staat bekend om zijn verschillende voedingssupplementen. Een verpakking bevat 120 capsules waarvan je dagelijks een capsule met wat water inneemt. Je hebt dus voldoende voorraad voor vier maanden.

Vitamine D het is belangrijk voor een goede opname van calcium en fosfor in het lichaam. Voor kinderen is dit een onmisbare vitamine want het draagt bij aan sterke botten en een sterk gebit. De capsules zijn verrijkt met olijfolie en gelatine. Deze capsules zijn bedoeld voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar oud. De voordelige prijs zeker een pluspunt.

Naar Pharma Nord Bio Vitamine D3

5. Lucovitaal Vitamine D3

Dit is alweer normaal vijf in het overzicht beste vitamine D pillen/ tabletten. Nu gaan we voor het merk Lucovitaal. Dit merk staat vooral bekend om de kwalitatief goede voedingssupplementen. Ze brengen niet alleen vitaminen en mineralen op de markt maar richten zich ook op bepaalde aandoeningen of herstel. Zo is glucosamine van dit merk erg populair.

De vitamine D3 capsules van Lucovitaal bevatten elk 25 mcg D3. Dit zorgt voor een betere opname van calcium in de botten. Neem eenmaal daags een capsule in, bij voorkeur tijdens de maaltijd. Het is belangrijk om de aanbevolen dosering niet overschrijden, tenzij een arts of therapeut anders voorschrijft. Deze capsules zijn geschikt voor volwassenen en kids vanaf 10 jaar oud. Te vinden op bol.com.

Kun je ook een teveel aan vitamine die binnenkrijgen. Dit komt gelukkig vrij weinig voor. Dit gebeurt alleen wanneer je langdurig teveel aan vitamine-D supplementen inneemt. De gevolgen van een teveel aan vitamine D zijn misselijkheid, een verminderde eetlust en slaperigheid. Mogelijk ontstaat er schade aan het hart, de bloedvaten en de nieren. Voor iedereen geldt een dagelijkse aanbevolen hoeveelheid van 10 mg vitamine D. Mensen boven de 70 jaar hebben 20 mg per dag nodig.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste vitamine D – voedingssupplement
Schuiven naar boven