Beste droogrek 2022 – wasrekken getest

Bijgewerkt: 21 maart 2022

Met een droogrek hang je de was binnen of buiten te drogen. Goedkoper dan een wasdroger en ook nog eens goed voor het milieu. Wat is het beste droogrek 2022? Hieronder de best verkochte modellen met duidelijke omschrijving van het product. Ontdek bekende merken als Leifheit en Tomado, maar natuurlijk ook een aantal goedkope modellen.

Gebruik van een droogrek

Heb je weinig ruimte of wil je zowel binnen als buiten de was drogen? Dan is een droogrek de meest geschikte oplossing. Te gebruiken in de tuin, op het balkon, de woonkamer of slaapkamer. Dankzij de compacte afmeting ook nog eens gemakkelijk verplaatsbaar, zelfs wanneer er was op hangt.

Beste droogrek 2022

Er zit heel wat kwaliteitsverschil tussen verschillende droogrekken. Sommigen vallen te snel om of zakken snel door, terwijl andere droogrekken jarenlang meegaan. Het juiste model is van een uitstekende kwaliteit, stabiel en biedt ook nog eens voldoende ruimte om de was op te hangen. Hieronder 5x het beste droogrek.

1. Leifheit – Classic 200 Flex

Van het bekende merk Leifheit een droogrek met drie droogniveaus. Met 20 meter drooglijn passen hier tot twee machinewasjes op. De twee vleugels zijn in hoogte verstelbaar, zodat lange kleding niet over de grond hangt. Aan de onderzijde een droogmat, ideaal voor het liggend drogen van kwetsbare kleding. De geplastificeerde droogstangen zijn weerbestendig. Je ontvangt 3 jaar garantie op dit Leifheit model.

Bekijk de Leifheit – Classic 200 Flex

2. Tomado Ciclone Droogtoren

Een zeer praktische en mooie droogtoren met maar liefst 40 meter drooglengte. Hoort dan ook zeker tot de beste droogrekken. Verspreid over zes vleugels hang je alle was op, ook geschikt voor kleerhangers. De Tomado droogtoren wordt namelijk inclusief kledinghangerhouders geleverd. Een zeer compact model dat ook in kleine ruimtes past. Dankzij het lichtgewicht zeer gemakkelijk verplaatsbaar. Het materiaal is roestbestendig en zeer goed bestand tegen zonlicht (barst niet). Het is wel belangrijk om deze droogtoren na gebruik binnen op te bergen. Tomado geeft 5 jaar garantie op de Ciclone droogtoren.

Naar de Tomado Ciclone Droogtoren

3. Leifheit Classic Tower 340 Droogtoren

Voor grote gezinnen of meerder wasjes: de Leifheit Classic Tower 340 Droogtoren. Dit wasrek beschikt over 34 meter drooglengte en is compact en praktisch. Gebruikers zijn vooral erg tevreden over de stabiliteit, dit wasrek valt niet zomaar om. De wieltjes maken het wasrek makkelijk verplaatsbaar. Hij is eenvoudig in- en uit te klappen. Inclusief 2 jaar garantie.

Bekijk Leifheit Classic Tower 340 Droogtoren

4. Brabantia Droogrek T model

De 4e in dit overzicht, een model dat zeer goed beoordeeld wordt. Het Brabantia droogrek heeft een drooglengte van 20 meter, geschikt voor 1 tot 2 machinewasjes. Brabantia heeft aan alles gedacht: dit wasrek heeft namelijk een transportvergrendeling. Hierdoor is het volledig beladen gemakkelijk verplaatsbaar, zonder dat het inklapt. De beschermdoppen zorgen ervoor dat de vloer minder snel beschadigt, wat vooral bij een houten vloer wel zo prettig is. Het materiaal is goed bestand tegen verschillende weersinvloeden. Het is natuurlijk altijd aan te bevelen om dit wasrek niet continu buiten te laten staan.

Bekijk het Brabantia Droogrek T model

5. Leifheit Classic Wasrek

Een compact wasrek dat ook nog eens gemakkelijk in bad past. Ideaal wanneer je kleding op de hand wast, waardoor het veel nadrupt. Slechts 52 cm breed en hierdoor ook geschikt voor de kleinere of smalle balkons. Dit Leifheit Classic wasrek heeft een drooglengte van 10 meter. De kinderbeveiliging zorgt ervoor dat het rek niet zomaar inklapt. Kan goed tegen een stootje en is voor mensen met beperkte ruimte onmisbaar. 3 jaar garantie op dit product. Bol.com verkoopt hem.

Dat waren ze alweer, 5x de beste keuze op het gebied van droogrekken. Nu maar hopen dat het zonnetje elke dag schijnt, zodat de was lekker buiten kan drogen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste droogrek 2022 – wasrekken getest
Schuiven naar boven