Beste spijkermat – een stekelige test

Bijgewerkt: 21 maart 2022

Een spijkermat is niet hetzelfde als een spijkerbed. De mat is bedoeld om stress van je af te laten glijden. Maar ook om spierpijn effectief aan te pakken. Ook zo benieuwd naar de beste spijkermat? Er zijn veel verschillende modellen verkrijgbaar, maar ze doen niet allemaal wat ze beloven. Onderstaande modellen wél.

Unieke drukpunten

Een spijkermat kenmerkt zich door de aanwezigheid van vele drukpunten. Wanneer je op de mat ligt dan prikken deze ‘spijkers’ in de huid. Dit werkt masserend en ontspannend. Ideaal wanneer je last hebt van vastzittende, stijve of pijnlijke spieren. Maar ook wanneer je onrustig slaapt of last hebt van stress.

De beste spijkermat beschikt over honderden tot duizenden acupressuurpunten. Hij is van een goede kwaliteit en heeft de juiste afmeting.

LifeGoods spijkermat

Een aanbeveling is de LifeGoods spijkermat. Dit merk brengt de beste medische hulpmiddelen en elektronica op de markt. De acupressuurmat van LifeGoods is dan ook van een zeer hoge kwaliteit. Voorzien van een spijkermat en een apart kussen, zodat je ook de nek en het achterhoofd behandelt. Er zitten triggerpoint massageballen bij, ideaal ter voorbereiding of voor moeilijk te bereiken drukpunten.

Verder is dit model voorzien van een boekje met oefeningen, lees deze zeker door. Ook wordt hij geleverd inclusief een handige draagtas. Zo neem je de beste spijkermat overal mee naartoe. En dat tegen een interessante prijs, die rond de € 28 ligt.

Bekijk LifeGoods spijkermat

PuraVida Acupressuurmat

Dit merk is verkrijgbaar in verschillende moderne en opvallende kleuren. PuraVida behoort tot de beste spijkermat omdat hij voorzien is van de juiste drukpunten, een mat en een comfortabel nekkussen. Zo behandel je gelijk het hele lichaam.

Ervaar de kracht van de spijkermat en ga voor een volledige massage. Laat je spieren tot rust komen en ontdek hoe de pijn verlicht wordt. Dankzij het grote oppervlak is deze mat geschikt voor iedereen. Niet alleen bedoeld ter ontspanning en verlichting van spierpijn, maar ook wanneer je last van hoofdpijn hebt. Daarnaast stimuleert de mat de doorbloeding, wat altijd een gunstig is.

Voor dit model betaal je tussen de € 30 en € 35 (prijspeil 2022). Ontdek zelf de hoge kwaliteit tegen een zeer gunstige prijs.

Naar PuraVida spijkermatten

Goedkope spijkermat (vanaf € 15)

Naast bovenstaande modellen zijn er ook wat goedkope spijkermatten verkrijgbaar. De prijs begint vanaf € 15, oplopend tot ongeveer € 25. Dat zijn de modellen die in het goedkope segment vallen. Op zich zijn deze matten ook een prima keuze, maar niet van de allerhoogste kwaliteit. Bovendien zijn de drukpunten niet zo efficiënt als bij de merken hierboven.

Toch is de goedkope spijkermat zeker een prima alternatief. Zoek je een goedkoop model dat ook nog eens doet wat het belooft? Kijk dan of je er eentje kan vinden die rond de € 25 kost, die is toch wat beter dan het model van € 15.

Bekijk overzicht spijkermatten

Dit doet een spijkermat met je lichaam

De vraag is natuurlijk hoe dit ding werkt en wat doet een spijkermat met je lichaam? Je hoeft niks anders te doen dan op de mat te liggen. Leg hem bij voorkeur op een vlakke en harde ondergrond, bijvoorbeeld op de vloer.

Draag zo min mogelijk kleding. Een blote rug en armen is aan te raden, maar kan in het begin onprettig aanvoelen. Daarom mag je de eerste paar keer ook een dun shirtje dragen.

Door op de spijkermat te leggen komen de drukpunten in aanraking met de huid. Het is al eeuwenlang bekend dat acupressuur effectief werkt bij verschillende klachten. De oorsprong hiervan ligt in India, daar wordt acupressuur sinds vele eeuwen met succes toegepast.

Het aantal keren dat je hem gebruikt

Je bent er vrij in om de spijkermat naar eigen inzicht te gebruiken. De meeste mensen gebruiken hem twee tot drie keer per week. In het begin is het even wennen, maar hierna kun je de frequentie opvoeren. Bijvoorbeeld naar dagelijks gebruik, waardoor je het maximale eruit haalt.

Het is zelfs mogelijk om meerdere keren per dag op de mat te liggen. Neem hem mee naar je werk of op vakantie. De spijkermat rol je eenvoudig op en is hierdoor erg compact.

Onderhoud van de spijkermat

Je koopt natuurlijk de beste spijkermat, maar bij slecht onderhoud verkort dit de levensduur. Vouw de spijkermat niet op maar maak er een rolletje van. Laat kinderen en huisdieren niet op de mat spelen. Reinig hem wekelijks, dit doe je met een vochtige doek en eventueel een mild schoonmaakmiddel. Pas zeker geen agressieve schoonmaakmiddelen toe.

Berg de mat altijd droog op. Is hij nog vochtig, laat hem dan aan de lucht drogen. Hiermee voorkom je schimmelvorming.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste spijkermat – een stekelige test
Schuiven naar boven