Beste waterschoenen kind – zwembad en strand

Bijgewerkt: 21 maart 2022

Waterschoenen zijn erg praktisch. Ze beschermen de voeten tijdens watersport, maar ook een wandeling op het strand of in zee. De beste waterschoenen voor het kind hebben een goede pasvorm. De zool is stevig maar toch flexibel. Verder zijn deze schoenen verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten.

Waarom waterschoenen belangrijk zijn

Ga je op vakantie of naar het strand? Dan neem je de beste waterschoenen voor het kind mee. Deze beschermen de voeten tegen steentjes, schelpen, takjes of misschien wel een verdwaalde kwal. De waterschoen is ook aan te raden bij bezoek aan een natuurbad (natuurwater), op de camping en zelfs in het zwembad.

Waimea aquaschoenen

  • Prijsindicatie: € 10 tot € 14

Zoek je de beste waterschoenen (kind), dan is het merk Waimea een aanrader. Deze schoenen zijn flexibel en zitten comfortabel. Ze beschermen de voeten tegen alles dat hinderlijk kan zijn. Deze schoenen kom je niet alleen aan het strand of natuurbad tegen, ze worden ook tijdens zwemlessen gebruikt.

De rubberen zool geeft een stevige grip op de ondergrond. Ideaal voor kinderen die nog niet zo goed kunnen zwemmen, omdat ze zo minder makkelijk uitglijden. De tenen worden goed beschermd middels de zool die tot over de neus van de schoen loopt.

Deze waterschoen is voorzien van een touw met stoppersleiding (aan de hiel). Hierdoor blijft de schoen goed zitten. Het materiaal is van 100% neopreen en onderhoudsvriendelijk. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten.

Bekijk Waimea aquaschoenen

Kunststof waterschoen met gesp – Beco

  • Prijsindicatie: € 15

Voor zwemles zijn waterschoenen praktisch, voor afzwemmen zelfs vereist. De Beco kunststofmodellen behoren tot de beste waterschoenen voor kinderen. Voorzien van een gesp en stevige kunststof zool. Werd vroeger veel voor ontzettend veel door vakantiegangers en recreanten gebruikt, maar is nog steeds een populair model. Dit heeft met de hoge kwaliteit te maken. Het kunststof laat zich niet snel kapot krijgen, waardoor deze schoenen jarenlang meegaan.

Zeer makkelijk in onderhoud. Het kunststof reinigt zichzelf, hier hoef je weinig voor te doen. Deze schoen is te koop in verschillende kleuren en maten. Houd er rekening mee dat de schoenen soms groter uitvallen. Op zich is dit geen probleem, maar koop zeker geen 1 of 2 maten te groot.

Naar Beco waterschoen

Slipstop schoenen voor in het water

  • Prijsindicatie: € 22 tot € 28

Een goed alternatief voor de neopreen of kunststof waterschoen is de Slipstop. Niet altijd de beste waterschoen voor het kind, want ze hebben een andere pasvorm. Het gaat om een soort sokken die het kind makkelijk zelf aan- en uittrekt. De Slipstop is zeer flexibel en beschermt tegen takjes, steentjes en schelpen. Maar de bescherming is minder hoog dan bij voorgaande modellen.

De tenen zijn niet zo goed beschermd als bij de kunststof- of neopreen waterschoenen. Dit is wel iets om rekening mee te houden. Dit model is dan ook vooral bedoeld om uitglijden te voorkomen, vooral op natte ondergronden.

Als een van de weinige waterschoenen zijn deze modellen wél verkrijgbaar in veel vrolijke kleuren en designs. Verkrijgbaar vanaf maat 18 en hiermee ook geschikt voor de allerkleinsten.

Bekijk Slipstop watersokken

De juiste waterschoenen voor afzwemmen

Tijdens het afzwemmen zijn bepaalde dingen verplicht. Dit zijn badkleding, een shirt, hemd of blouse met lange mouwen en een lange broek. Ook zijn schoenen verplicht. Dit mogen waterschoenen zijn, waaronder die van Beco (officieel goedgekeurd) of normale schoenen. Wanneer waterschoenen geen echte zool hebben, zoals de Slipstop of de neopreen schoenen, dan zijn ze niet toegestaan.

Heb je waterschoenen nodig op Mallorca?

Op vakantie naar Mallorca, dat staat garant voor zon, zee en strand. Maar heb je waterschoenen nodig om Mallorca? Ja, op de stranden van Mallorca komen veel zee-egels voor. Om die reden is het aan te raden om beschermende schoenen te dragen. Voor het kind neem je de neopreen- of de kunststof waterschoenen mee, die bieden de beste bescherming.

Voor volwassenen zijn deze schoenen ook verkrijgbaar. Bestel ze gelijktijdig met de schoenen voor het kind, dan heb je alles in huis. De vakantie kan beginnen.

Schoenen op Bonaire, Curaçao of het Gardameer

Het is aan te raden om tijdens een vakantie naar Bonaire of Curaçao waterschoenen voor het kind mee te nemen. Op de stranden liggen stukjes koraal of afgebroken schelpen. Maar ook zee-egels komen hier regelmatig voor.

Waterschoenen nodig voor het Gardameer? Ook dit is aan te raden. Het Italiaanse Gardameer beschikt over kiezelstranden, geen zandstranden. Loop dus niet met blote voeten over deze stranden. Niet alleen vanwege de kiezels, er kunnen ook stukjes glas liggen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste waterschoenen kind – zwembad en strand
Schuiven naar boven