Beste EcoTank printer – modellen en uitleg

Bijgewerkt: 16 mei 2022

Tot wel 15 keer goedkoper afdrukken, dat is mogelijk met de EcoTank printer van het merk Epson. Hiermee is het een lowbudget alternatief voor de standaard printers. Er zijn meerdere modellen verkrijgbaar. In de basis lijken ze allemaal op elkaar, maar er zit zeker wel verschil tussen. De beste EcoTank printer voldoet geheel aan alle wensen en eisen. Bekijk de populaire modellen inclusief uitleg over de werking.

Epson EcoTank ET-2820

  • Printsnelheid: 25 tot 39 pagina’s per minuut
  • Prijsindicatie: € 244

Deze all-in-one printer is een echte krachtpatser, en ook nog eens prettig geprijsd. Vanwege de hoge kwaliteit behoort hij tot de beste Ecotank printer van dit moment. Met dit model bespaar je tot wel 90% op de inktkosten. Hiermee is hij zeer geschikt voor thuisgebruik maar ook voor op kantoor of voor de zzp-er.

Via het LCD-scherm is dit model makkelijk te besturen. Je kunt er mee afdrukken (printen) maar ook scannen en kopiëren. Wanneer de inkt op is vul je dit zelf bij middels de meegeleverde inktflessen. Dit werkt net wat anders dan met cartridges, maar is veel goedkoper. En ook nog eens duurzaam.

De Epson EcoTank ET-2820 ondersteunt wifi, Google Cloud Print en Apple Airprint. Je print dus moeiteloos en draadloos documenten vanaf verschillende mobiele apparaten. Beoordeeld met 4,3/5 sterren. Inktflesjes zijn los verkrijgbaar.

Bekijk Epson EcoTank ET-2820

EcoTank ET-3850

  • Printsnelheid: 25 tot 39 pagina’s per minuut
  • Prijsindicatie: € 399

Dit model lijkt op de voorgaande, maar hij is geavanceerder. Hij kan namelijk randloos printen, dubbelzijdig (automatisch) printen en heeft een documentinvoer van maar liefst 30 pagina’s. In de lade passen tot 250 vellen.

Bedien deze printer vanaf de smartphone (wifi). Liever een bekabelde aansluiting? Dit is uiteraard ook mogelijk, er wordt echter niet standaard een USB printerkabel meegeleverd.

De kostenbesparing met dit model is enorm. Je ontvangt bij aankoop een fles zwarte inkt waarmee je zeker drie jaar lang vooruit kunt. Oftewel: vergelijkbaar met ongeveer 72 cartridges. Dankzij de speciale technologie is het energieverbruik zeer laag. Onderdelen gaan ook zichtbaar langer mee.

Als pluspunt heeft de printkop nooit last van uitdroging, ook niet wanneer je de printer gedurende lange tijd niet gebruikt. Uiteraard kun je met dit model niet alleen printen maar ook scannen en kopiëren. Hij behoort zeker tot de beste Ecotank printer die verkrijgbaar is.

Naar EcoTank ET-3850

Epson EcoTank ET-1810

  • Printsnelheid: tot 25 pagina’s per minuut
  • Prijsindicatie: € 189

Een voordelig model maar nog steeds de beste Ecotank printer is de ET-1810. Voor een bedrag van minder dan € 200 haal je deze monofunctionele printer in huis. Druk mobiel alle documenten, afbeeldingen en foto’s af, gewoon via je smartphone, tablet, laptop of pc. Leg eenvoudig verbinding via wifi of wifi Direct.

Bespaar tot wel 90% op de inktkosten, en dat elke dag weer. De geïntrigeerde inkttank is eenvoudig na te vullen. Je hebt de mogelijkheid om randloos af te drukken, ideaal bij foto’s in een formaat tot 10 x 15 cm.

Ook dit model is voorzien van een technologie waarbij het energieverbruik flink omlaag gaat. De printer wordt niet snel warm en de printkop is al geïnstalleerd. Hij is dus direct klaar voor gebruik.

Let op: de Epson EcoTank ET-1810 kan niet scannen of kopiëren. Ook is er geen USB printerkabel aanwezig maar eventueel wel los bij te bestellen. Uiteraard zit er wel een stroomkabel en een handleiding bij, net als de bijbehorende software en een aantal inktflessen.

Bekijk Epson EcoTank ET-1810

Wat is de beste Ecotank printer?

Er zijn veel verschillende modellen verkrijgbaar, bijna allemaal van het merk Epson. Dit is namelijk het eerste merk dat met de EcoTank printer op de markt kwam. Ook HP en Canon hebben dit soort printers in het assortiment, maar die worden minder goed verkocht.

Wat is de beste Ecotank printer? Lastig te zeggen want dit hangt van verschillende factoren af. Epson is altijd van hoge kwaliteit, daar zal het niet aan liggen. De allround Ecotank is verreweg de beste keuze. De prijs is weer afhankelijk van de printsnelheid en aanvullende functies.

Wat is een eco tank printer?

Een Ecotank printer staat ook wel bekend onder de naam inkttankprinter. Dit is een model dat niet met kartelrandjes werkt maar voorzien is van ingebouwde inkttanks. Je hebt geen dure cartridges nodig maar vult de inkt zelf bij. Het voordeel van een Ecotank is dat de aanschaf hiervan zich binnen 2 tot 3 jaar terugverdient.

Het grootste voordeel van dit apparaat is de lage printkosten. Hiermee is hij zeer geschikt voor intensief gebruik.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste EcoTank printer – modellen en uitleg
Schuiven naar boven