Beste slimme deurbel (smart deurbellen)

Bijgewerkt: 16 mei 2022

Een slimme deurbel beschikt over een camera, maar ook een bewegingsmelder. Daarnaast is er sprake van tweeweg communicatie. Nooit meer de deur openmaken en niet voor verrassingen komen te staan: de beste slimme deurbel is een aanrader. Hij werkt op wifi waarbij een goed signaal onmisbaar is.

Google Nest deurbel

  • Grote afstand bewegingsdetectie
  • Werkt ook in het donker
  • Prijsindicatie: vanaf € 173

De Google Nest is niet de goedkoopste maar wel de beste slimme deurbel. Hij heeft namelijk ten opzichte van andere merken een aantal voordelen. Bijvoorbeeld de grote afstand bij bewegingsdetectie (ongeveer 10 meter). Mocht er binnen deze afstand beweging zichtbaar zijn, dan verstuurt de smart deurbel een melding naar de smartphone.

Bekijk wie er voor de deur staat en sta bezoekers te woord. Dit werkt via de bijbehorende app. Vanwege de beeldverhouding zijn niet alleen gezichten maar alle mensen van top tot teen te zien. Ook wanneer er een pakketje op de grond staat (afhankelijk van de plaatsing van de extra camera).

Hij is volledig draadloos en hierdoor overal te installeren. Eventueel ook bekabeld aan te sluiten, zodat je niet afhankelijk bent van batterijen. Verkrijgbaar als losse slimme deurbel of inclusief gong en eventueel met extra camera.

Bekijk Google Nest deurbellen

Eufy by Anker

  • Werkt met eigen basisstation
  • Geen extra abonnement nodig
  • Prijsindicatie: vanaf € 99

Zoek je de beste slimme deurbel zonder dat je aan abonnementskosten vastzit? Dan is de Eufy by Anker een echte aanrader. Dit model werkt namelijk met een eigen basisstation. Beelden worden op dit basisstation opgeslagen en zijn op elk moment terug te kijken. Voor een setje bestaande uit een draadloze deurbel en basisstation betaal je ongeveer € 169. De deurbel zelf inclusief draadloze gong kost rond de € 99.

Eufy by Anker is een betrouwbaar merk dat vooral heel betaalbaar is. Deze modellen werken op batterijen, een bekabelde aansluiting is dus niet mogelijk. Wel is hij voorzien van Artificial Intelligence waarmee hij moeiteloos mensen detecteert. Deze smart deurbel is dus in staat om mensen en voertuigen van elkaar te onderscheiden.

Uiteraard voorzien van een tweeweg audiosysteem, zodat je niet alleen de bezoekers hoort maar ook tegen ze praat. Bediening vindt via de app plaats, waar en wanneer je ook bent. Dit merk wordt door consumenten hoog beoordeeld (4, 5/5).

Naar Eufy By Anker deurbel

Ring videodeurbel

  • Haarscherpe beelden
  • Handmatig video-opnames maken
  • Prijsindicatie: vanaf € 55

De Ring slimme deurbel staat bekend om de hoge beeldkwaliteit. Zelfs in de nachtelijke uren zie je wie er voor de deur staat of zich op het terrein bevindt. Ring heeft de video deurbel in verschillende generaties uitgebracht. De Deurbel 4 is voorzien van een aantal verbeteringen, zoals het eerder opnemen van beelden voordat er wordt aangebeld. Ook heeft dit model een verbeterde batterijduur en een betere wifiverbinding.

Ring werkt met of zonder abonnement. Wil je de beelden later terug bekijken dan is een abonnement noodzakelijk. Ook zit er persoonsherkenning binnen het abonnement, erg praktisch. Bediening van deze deurbel vindt vanuit de speciale app plaats. Sta bezoekers te woord, kijk live wat er voor je deur plaatsvindt of sla beelden op en bewaar ze voor later.

Los verkrijgbaar of inclusief een chime (gong), zodat je meldingen van bezoekers ook in de woonkamer hoort. Afhankelijk van het product is de Ring videodeurbel beoordeeld met een gemiddelde van 4,2/5 sterren.

Bekijk Ring videodeurbel

Beste slimme deurbel: een samenvatting

Bij sommige slimme deurbellen is een abonnement vereist, wil je tenminste beelden op een later moment terugkijken. Dit is bij de Ring video deurbel het geval, maar ook bij Google Nest. Toch worden de Ring en Google deurbellen ontzettend goed verkocht, dit heeft vooral met de hoge kwaliteit en de haarscherpe beelden te maken.

De Eufy By Anker is vooral voordelig geprijsd. Hij behoort tot de beste slimme deurbel omdat er geen abonnement vereist is. Beelden staan altijd op het eigen basisstation opgeslagen. De praktijk wijst uit dat de beeldkwaliteit iets minder is dan bij de grotere concurrenten, maar nog steeds erg goed.

Is een video deurbel toegestaan?

Soms wordt gedacht dat een video deurbel verboden is. Dit is niet waar, want een slimme deurbel met camera is toegestaan. Wel is het zo dat je niet zonder toestemming de openbare weg mag filmen. Het is dus even bekijken hoe je de deurbel plaatst. Overigens heeft het gebruik van een smart deurbel nog nooit tot een rechtszaak geleid.

Wat filmt een deurbel altijd? De beste slimme deurbel filmt niet continu maar springt alleen aan bij beweging. Er wordt dus alleen gefilmd wanneer personen, dieren of voertuigen zich binnen een bepaalde afstand van de deurbel bevinden. Overigens kunnen een aantal deurbellen zoals Ring moeiteloos mensen van voertuigen onderscheiden.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste slimme deurbel (smart deurbellen)
Schuiven naar boven