Beste steelstofzuiger voor dierenharen

Bijgewerkt: 16 mei 2022

Heb je huisdieren, dan weet je als geen ander dat de haren overal aan blijven plakken. Het bankstel, onder de kast of aan je kleding: hoe krijg je het huis goed schoon? Dit doe je met de beste steelstofzuiger voor dierenharen. Dit soort stofzuigers is krachtiger en beschikt over speciale borstels. Er is in veel gevallen een hepa filter aanwezig.

Samsung VS15T7031R1

 • Best getest door de consumentenbond
 • Zuigkracht: 150 W
 • Prijsindicatie: € 279

In december 2020 kwam deze steelstofzuiger bij de consumentenbond als beste uit de test. Hij is nog steeds actueel want hij behoort tot de beste steelstofzuiger voor dierenharen. De accu gaat tijdens het gebruik maximaal 40 minuten mee. In turbostand slechts 5 minuten, maar je zult merken dat je die stand weinig gebruikt. Dit komt omdat de kracht van de stofzuiger al hoog genoeg is.

Hij wordt geleverd met een oplaadstation en een accu. Het reservoir is makkelijk schoon te maken, ook onder de kraan. Het HEPA-filter zorgt ervoor dat 99,9% van de stofdeeltjes wordt tegengehouden. Ideaal voor mensen met een allergie, maar ook bij huisdieren.

Haren of veren van huisdieren zuig je extra goed op dankzij de turboactie worstel. Zelfs de kleinste stofdeeltjes worden met behulp van rotatie uit tapijten gezogen. Deze steelstofzuiger wordt consumenten beoordeeld met 4,5 van maximaal 5 sterren.

Bekijk Samsung VS15T7031R1

Hozard Accu-stofzuiger D1X

 • Voordelig in aanschaf
 • Zuigkracht: 160 W
 • Prijsindicatie: € 99

Zoek je de beste steelstofzuiger voor dierenharen die niet al te veel kost, kijk dan eens bij de Hozard D1X. Dit model is specifiek gericht op het opzuigen van haren, veren, stof en andere viezigheid. De zakloze opvang heeft een inhoud van 0,6 l. Het HEPA luchtfilter zorgt voor een schonere lucht in huis.

De accu gaat in turbostand ongeveer 20 minuten mee, in de lage stand tot 35 minuten. Met een geluidsniveau van 60 dB is deze steelstofzuiger redelijk stil. Uiteraard is er een geïntegreerde kruimelzuiger aanwezig, waardoor je de kamer snel en goed schoonmaakt.

Niet alleen geschikt voor het opzuigen van vuil maar ook van vloeistoffen. Dit model wordt geleverd met vijf verschillende zuigmonden waaronder ook een matrasborstel. Een prima keuze voor het dagelijkse schoonmaakwerk.

Naar steelstofzuiger D1X

AEG CX7-2-S360

 • Inclusief dierenborstel
 • Accuduur: 45 minuten
 • Prijsindicatie: € 189

Ook deze AEG behoort tot de beste steelstofzuiger voor dierenharen. Hij wordt namelijk geleverd met een speciaal mondstuk waardoor je het bankstel, tapijt of bekleding snel en eenvoudig reinigt. Deze steelstofzuiger is erg licht van gewicht (2,4 kg).

Hij werkt volledig op accu waarbij deze in turbostand ongeveer 19 minuten mee gaat. In de normale stand bedraagt de maximale gebruikstijd maar liefst 45 minuten. Het volledig oplaten van de accu duurt ongeveer 240 minuten. De steel is niet in hoogte verstelbaar. De geïntegreerde kruimeldief bevindt zich aan de onderzijde. Hierdoor is de onderkant van de stofzuiger wat dikker, houd hier rekening mee bij laag meubilair.

Met de meegeleverde minuten. De Home & Car Kit maak je ook moeiteloos in de auto op al moeilijk te bereiken plekken schoon. Weg met huisdierharen! De zuigmond is voorzien van ledverlichting zodat je ook op donkere plekken het stof prima ziet. Beoordeeld met 4,5/5 sterren.

Bekijk AEG CX7-2-S360

Aankooptips beste steelstofzuiger dierenharen

Met huisdieren weet je het als geen ander: de haren verspreiden zich door het hele huis. Niet alleen in de woonkamer maar ook in de hal, keuken, op de trap en op de slaapkamer. Zelfs wanneer dieren niet op de slaapkamer mogen komen neem je de haren nog via de schoenen, sokken en kleding mee.

De beste steelstofzuiger voor dierenharen beschikt over de volgende kenmerken:

 • Hoge zuigkracht
 • Lange accuduur (minimaal 30 minuten of normale stand)
 • Turboborstel
 • Optioneel: miniborstel

De borstels zijn gemotoriseerd, dit betekent dat ze ronddraaien. Hierdoor worden haren, veren en stof beter naar binnen getrokken. Dit is zelfs mogelijk met een laag vermogen.

Geïntrigeerde kruimeldief aan de boven- of onderkant

Een steelstofzuiger voor dierenharen beschikt over een geïntrigeerde kruimeldief. De kruimelzuiger bevindt zich in veel gevallen aan de bovenkant van de steel. Soms zit deze juist aan de onderkant, bijvoorbeeld bij de AEG modellen.

Het voordeel van een kruimeldief aan de onderkant is dat het gewicht beter verdeeld wordt. Het handvat voelt niet al te zwaar aan. Nadeel is dat de onderkant dikker is, waardoor je moeilijker onder laagstaande meubels komt.

Wanneer de kruimeldief zich aan de bovenkant bevindt kom je veel beter onder kasten, het bankstel en stoelen. Het is in het begin wel even wennen omdat het gewicht bij het handvat wat zwaarder is. Maar wanneer je soepel vanuit de schouders stofzuigt, heb je hier niet veel last van.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste steelstofzuiger voor dierenharen
Schuiven naar boven