Krachtigste stofzuiger: dit zijn de meest krachtige modellen

Bijgewerkt: 16 mei 2022

Bij vloerbedekking of tapijt, huisdieren of veel zand heb je behoefte aan een krachtige stofzuiger. Deze zuigt moeiteloos zandkorrels, dierenharen en andere rommel op. Benieuwd naar de krachtigste stofzuiger? De modellen die je in dit artikel tegenkomt zijn echte allrounders. Je gebruikt ze in elke ruimte binnenshuis, en sommigen zuigen er zelfs het terras mee schoon.

Philips Performer Active

  • Maximale prestaties
  • Prijsindicatie: vanaf € 128

De Philips Performer Active behoort tot de krachtigste stofzuiger. Hij is geschikt voor verschillende harde vloeren, laagpolig- en hoogpolig tapijt. Hij zuigt moeiteloos huisdierharen, stof en zand op. Dankzij de zachte bumper glijdt deze stofzuiger ook nog eens soepel langs muren en meubels.

Is het huis erg vies? Geen probleem, de stofcapaciteit ligt op maar liefst 4 liter. Je kunt er dus extra lang mee schoonmaken. Dankzij het ontwerp wordt 99,9% van het stof in de zak opgenomen.

Enig nadeel is dat deze stofzuiger met zak werkt en een snoer van 6 meter heeft, iets dat voor sommigen te weinig is. Maar wanneer je een krachtige stofzuiger zoekt, dan kom je zeker bij dit model uit. Is door gebruikers beoordeeld met 4,3 van de 5 sterren.

Bekijk Philips Performer Active

AEG LX7 LX7-2-ANIM

  • Stofzuiger zonder zak
  • Prijsindicatie: € 179

Ook weer de krachtigste stofzuiger, dit keer voorzien van turbozuigmond, een dierenhaarborstel en parketzuigmond. Zonder stofzuigerzak maar met een stofresrvoir van 1,4 liter maak je snel en eenvoudig de vloeren schoon. Voornamelijk bedoeld voor harde vloeren, maar hij doet het ook prima op verschillende soorten tapijt. Voor moeilijk te bereiken spleten en kieren is er een speciale kierenzuigmond.

Huisdierenharen zijn geen probleem voor deze krachtpatser. Met de speciale turboborstel gaat het opzuigen hiervan moeiteloos. Dankzij het speciale filter komen verontreinigde stoffen niet opnieuw in de lucht terecht. Zeer geschikt voor mensen met een allergie.

Dit apparaat produceert een geluid van 74 dB, een zeer acceptabel geluidsniveau. De telescoopbuis is vergrendelbaar, de zuigkracht regelbaar en hij is voorzien van een automatische snoeroproller. Positief beoordeeld door consumenten.

Naar AEG LX7 LX7-2-ANIM

Dyson stofzuigers

  • Geen stofzuigerzak nodig
  • Prijsindicatie: vanaf € 349

Dyson is een merk dat bekend staat om zijn hoge zuigkracht, ondanks dat er geen stofzuigerzak aanwezig is. Hiermee behoort het merk tot de krachtigste stofzuigers. Het geluidsniveau ligt tussen de 80 en 85 dB. Iets luidruchtiger dan andere modellen, maar dat is gelinkt aan die ongekend hoge zuigkracht.

Bij Dyson heb je keuze uit een normale stofzuiger (met snoer) of een draadloze steelstofzuiger. Het is een feit dat de ‘normale’ stofzuigers krachtiger zijn, simpelweg omdat ze niet afhankelijk zijn van een accu. Helaas worden de normale modellen steeds meer vervangen door de steelstofzuigers.

Bekijk normale Dyson stofzuigers

Het voordeel van een steelstofzuiger is dat je niet aan bekabeling vaszit. Dit model is compact, erg gebruiksvriendelijk en je zuigt snel en moeiteloos alle ruimtes. Hij is zelfs geschikt voor gebruik op het terras. De krachtigste steelstofzuiger van het merk is de V10 Motorhead (ongeveer € 470). Deze is voorzien van een geavanceerd filter voor een schonere lucht. Maar ook met een verrassend groot stofreservoir en een gericht leegsysteem.

De V11 Absolute Extra Pro is ook een aanrader. Het gaat hier om een intelligente en zeer krachtige stofzuiger met een gebruiksduur tot wel 120 minuten. Dit model is helaas niet de goedkoopste, verkrijgbaar vanaf € 1000.

Naar Dyson steelstofzuigers

Samenvatting krachtigste stofzuiger

Er zijn ontzettend veel merken en modellen stofzuigers verkrijgbaar. Een duur merk betekent niet direct dat het de krachtigste stofzuiger is. Let vooral goed op de volgende zaken:

  • Geschikt voor tapijt
  • Huisdierenharen versie
  • Met zak is vaak krachtiger dan zakloos
  • Bekabeld is krachtiger dan met accu

Ook het vermogen speelt een rol. Hoe hoger het vermogen (wattage),hoe beter de zuigkracht. Bij veel stofzuigers is het vermogen instelbaar maar het scheelt wel of het maximale vermogen op 200 W of 800 W ligt. Sla de (goedkope) modellen met een laag vermogen daarom liever over. Goed om te weten: stofzuigers mogen een maximaal vermogen van 900 W hebben.

Hoe meer watt hoe beter: dit zegt de consumentenbond

In 2022 kwam de consumentenbond met een opmerkelijke uitspraak. Veel mensen denken “hoe meer watt hoe beter”. Maar de Consumentenbond was van mening dat stofzuigers met een laag wattage ook prima zuigen.

Het klopt, een laag wattage zuigt prima. Maar een model met een laag vermogen is niet de krachtigste stofzuiger. Ga je toch voor een model met een laag vermogen, zorg dan voor een gesloten luchtstroom en een goed mondstuk.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Krachtigste stofzuiger: dit zijn de meest krachtige modellen
Schuiven naar boven