Beste e-bike (2020): elektrische fietsen getest

Stap op de beste e-bike 2020 en geniet van de wereld om je heen. Bekijk de e-bike test van de ANWB of de Consumentenbond. Er zijn veel merken verkrijgbaar waaronder Spronge. Bosch, Sparta of Gazelle. Weet jij welke elektrische fiets het populairst is? Dat ontdek je hieronder.

Elektrische fiets gebruiken: tips

Een elektrische fiets werkt met een (ondersteunende) motor. Dit noem je ook wel trapondersteuning. Om de motor te laten draaien is er een accu aanwezig. Op het display bekijk of regel je de standen, zo eenvoudig is het. Bij een elektrische fiets zitten de versnellingen aan de rechterkant, dit kan wel even wennen zijn.

De aanschaf van een e-bike is erg kostbaar. Zorg daarom voor een model dat bij jou past. Zet je fiets altijd op slot en sluit eventueel een verzekering af.

Beste e-bike 2020 test + ervaringen

Op zoek naar de beste e-bike volgens de Consumentenbond of de ANWB? Deze twee hebben verschillende elektrische fietsen getest. Natuurlijk is het ook belangrijk om te kijken naar de gebruikerservaringen. Hieronder 5x beste e bikes. Hierbij is gelet op gebruikersbeoordelingen, tests van de Consumentenbond en de ANWB én natuurlijk de bestverkochte modellen.

1. SachsenRad R6 elektrische fiets

Helaas kosten de beste e-bikes uit de ANWB test meer dan €3000. Goed, je hebt er dan wel wat voor, maar het is wel een hoge aanschafprijs. Daarom in dit overzicht een goedkoper populair model: de SachsenRad elektrische fiets. Deze heeft 7 versnellingen, schijfremmen en een 240 watt motor. De fiets bereikt een maximale snelheid van 25 km/h.

Dit model is Duitse Red Dot award Winner en heeft StVOZ goedkeuring. Geschikt voor dagelijkse fietstochten naar het werk of door de natuur. Neemt moeiteloos hellingen tot 15%, waardoor dit een echte alleskunner is. Je ontvangt 10 jaar garantie op het frame. De ingebouwde schijfremmen bieden meer zekerheid bij regenachtig weer. De accu gaat tot 50 km mee. Er is een USB poort voor het opladen van je smartphone aanwezig. Kortom: een echte aanrader. Maat: 24 inch.

Bekijk de SachsenRad elektrische fiets

2. Altec Sapphire e-bike 400 WH

Waar je ook naartoe gaat: deze e-bike brengt je overal. Met een elektrische fiets ben je namelijk overal welkom (ook in milieuzones). De krachtige motor heeft een vermogen van 250 watt en bereikt een topsnelheid van 25 km/h. De accu legt afstanden tot maar liefst 50-80 kilometer af. Het opladen duurt niet al te lang, waarna je deze beste e-bike weer beschikbaar is. De 28  inch luchtbanden zijn stevig. Framemaat komt op 53 cm uit.

Hou je van luxe en veiligheid? Voorzien van 2 V=brake handremmen, 5 rijafstanden en 3 versnellingen. Een voordelig geprijsd model waar je echt iets aan hebt.

Naar de Altec Sapphire e-bike 400 WH

3. Grundberg Sport 28″ 8 versnelling

Eén van de beste e-bikes 2020 met krachtige Shimano motor. Hiermee beklim je moeiteloos de steilste hellingen. Begeef je snel door het drukke stadsverkeer of geniet van het platteland. Dit alles doe je met een topsnelheid van 25 kilometer per uur. De krachtige accu heeft een bereik van maximaal 90 km. In 3,5 uur is de accu volledig opgeladen, waardoor de e-bike weer tot je beschikking staat.

Aan veiligheid is gedacht: dit model heeft voor schijfremmen en achter mechanische schijfremmen. Met een wielmaat van 28 inch en een grote framemaat is dit model geschikt voor mannen. Hij heeft maar liefst 8 versnellingen, die je makkelijk aanpast naar jouw fietsgedrag. De e-bike is redelijk geprijsd maar heeft wel het beste van het beste. Dit is dan ook zeker terug te zien in de prachtige prestaties.

Bekijk de Grundberg Sport 28″ 8 versnelling

4. MoovWay elektrische fiets met cruise control

Natuurlijk hoort in het overzicht beste e-bike ook een goedkoop model thuis. De MoovWay elektrische fiets is voorzien van cruisecontrol. Dit model is dankzij zijn lichte gewicht van 15 kilo zeer eenvoudig mee te nemen. De maximale snelheid bedraagt 20 km/h. de accu heeft een bereik tot 18 km. Binnen 2 tot 3 uur is de accu volledig opgeladen.

Deze e-bike is vooral geschikt voor woon-werkverkeer of om je door het drukke stadsverkeer te begeven. Dankzij cruise control ervaar je de luxe en comfort die je wenst. De wielmaat is klein (12 inch), hierdoor is deze wel zeer compact. Uiteraard is dit model opvouwbaar: dit kost je nog geen minuut. Met een framemaat van 40 cm is deze elektrische vouwfiets voor mannen en vrouwen van alle leeftijden. Zeer voordelig geprijsd en hierdoor een perfect instapmodel.

Naar de MoovWay elektrische fiets

5. Shengmilo Elektrische Fiets opvouwbaar

Behoefte aan de beste e-bike die opvouwbaar is? Handig, want zo kun je lange afstanden leggen. Deze Shengmilo elektrische fiets heeft een accu die zeer lang meegaat en in 5 tot 7 uur is opgeladen. Dat opladen kan ook in de auto. De maximale snelheid bedraagt 25k M/.

Dit model is voorzien van 21 versnellingen en een aluminium frame. Met de kettingaandrijving leg je moeiteloos lange afstanden af. Dankzij de hydraulische dubbele schijfrem sta je snel stil: ook bij nat weer.

Met een framemaat van 51 cm en een wielmaat van 26 inch is deze opvouwbare e-bike geschikt voor mannen en vrouwen. Natuurlijk is er ook aan veiligheid gedacht: de banden hebben een goed profiel en er is verlichting voor en achter aanwezig. Het zadel zit comfortabel, zodat je alleen nog maar hoeft te genieten van alles om je heen.

Bekijk de Shengmilo Elektrische Fiets opvouwbaar

Dit was het overzicht beste e-bike (2020). Zit hier een leuk model voor jou tussen? Vast wel!

© bestetop5.nl 2019 - 2020 - 2021 - 2022

BesteTop5

BesteTop5.nl verzamelt beoordelingen van de consumentenbond, tests van onafhankelijke websites en gebruikerservaringen. Hieruit komen de 5 beste producten naar voren: onze top 5.