De beste bouwradio – muziek op de bouwplaats

Bijgewerkt: 21 april 2022

Een radio op de bouw, zo luister je altijd naar de lekkerste nummers. Je hebt echte bouwradio’s, die zijn volledig bestand tegen stof en vocht. Maar je hebt ook goedkopere modellen, voorzien van een goede ontvangst maar minder bestand tegen ruige omstandigheden. De beste bouw radio hoeft niet duur te zijn. Hij is namelijk verkrijgbaar vanaf € 55 en dat is helemaal geen geld.

Voordelen van een bouwradio

Je koopt niet zomaar een bouwradio. Voor thuisgebruik heb je er niet veel aan, maar op de bouwplaats is dit de ideale radio. Dat hoeft trouwens niet werkgerelateerd te zijn, want ook in de stoffige thuiswerkplaats of hobbyruimte kan een bouwradio een uitkomst zijn.

Een bouwradio is stof- en waterdicht. Hij is minimaal IP 64 gecertificeerd, maar soms ook hoger. Stof, afkomstig van beton, hout en andere materialen, dringt niet in de radio door. Ook opspattend water is geen probleem. Maar zelfs stromend water zoals een regenbui heeft geen invloed op de werking van de radio. Kortom: de beste bouwradio is een krachtpatser onder ruige omstandigheden.

Les ook: Op de bouw met de beste smartphone voor bouwvakkers

Overzicht beste bouwradio

Wat kost een bouwradio? De kleinere modellen beginnen vanaf € 55 en kosten maximaal € 100. Een grote bouwradio met sterke accu en bluetooth is verkrijgbaar vanaf ongeveer € 120. Een en ander hangt van het merk en het model af.

Hieronder vind je de beste bouwradio’s op een rij. Geselecteerd naar merk, dan weet je ook wat er allemaal verkrijgbaar is.

Makita radio voor de bouw (werkplaats)

Een van de beste bouwradio’s is die van het merk Makita. Deze radio’s zijn echte krachtpatsers. Voorzien van AM en FM-ontvangst, en afhankelijk van het model ook voorzien van DAB+ (digitale radio). Op elke bouwplaats geniet je van je favoriete nummers. Niet alleen door naar je radiozender te luisteren, maar ook omdat er Bluetooth aanwezig is. Je verbindt hem dus heel eenvoudig met je smartphone.

De meeste van deze modellen zijn volledig stofdicht en sproeidicht (IP 65). Dit betekent dat je ze probleemloos op de meest stoffige of vochtige werkplaatsen neerzet. Laat je hem persoonlijk vallen? Geen probleem, daar kan deze bouwradio ontzettend goed tegen.

De grote modellen (vanaf € 100) zijn voorzien van een krachtige accu, digitale tuner, groot lcd-display en nog veel meer. Voorzien van een handvat waardoor je hem overal mee naartoe neemt. De grote modellen zijn wel wat zwaarder (ongeveer 4 kg).

Voor een kleinere bouwradio betaal je ongeveer € 60. Hartstikke draagbaar waarbij je keuze hebt uit verschillende voorkeurszenders. De accu gaat tot ongeveer 30 uur mee.

Bekijk Makita bouwradio’s

DeWalt bouwradio’s

De tweede in het overzicht beste bouwradio gaat naar het merk DeWalt. Herkenbaar aan de zwartgele kleur, dit past perfect bij de bouw. Maar het gaat natuurlijk niet alleen om het design maar ook om de functionaliteiten. Er is altijd AM -en FM ontvangst aanwezig. De betere modellen beschikken ook over digitale radio (DAB plus).

Dit soort radio’s zijn zeer robuust en goed bestand tegen stoten en omvallen. Dit is te danken aan de externe rolkooi. Uiteraard stof- en waterdicht, zodat er niks met de radio gebeurt.

Voorzien van Bluetooth en (afhankelijk van het model) USB oplaadpoort. Er is ook een output-ingang aanwezig waardoor je de hoofdtelefoon aansluit. Verder werkt deze bouwradio op een krachtige accu maar uiteraard ook via netstroom.

De radio’s van dit merk zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer € 140. Iets duurder dan voorgaand merk maar wel van een uitstekende kwaliteit. Deze beste bouwradio is namelijk je muzikale vriend voor de komende jaren.

Naar DeWalt radio’s

Bouw radio van de Lidl of Aldi

De Lidl en Aldi ken je wel: twee goedkope (Duitse) supermarktketens. Heel af en toe vind je bij deze supermarkten ook een bouwradio te koop. Is het wat? De merken die ze verkopen zijn in Nederland en België niet zo heel bekend. Hierdoor is ook niet goed duidelijk wat de kwaliteit is, je komt hier geen reviews van tegen.

Eerder verkocht Lidl de Parkside accu bouwradio en de Aldi kwam met de bouwplaatsradio MD84517. Voordelige modellen maar niet van dezelfde kwaliteit als de merken hierboven. Prijs van de radio’s bij de Lidl of Aldi: rond de € 50.

Is Makita een goed merk?

Het merk Makita heeft een uitgebreide en groeiende productielijn. Vooral de batterijen (accu’s) van dit merk zijn zeer goed. Ook het gereedschap of producten is van een prima kwaliteit. Gebruikers zijn dan ook erg tevreden over Makita. Overweeg je om een radio van dit merk aan te schaffen, dan weet je zeker dat je goed zit.

Over het merk DeWalt

In het overzicht beste bouwradio heb je ook het merk DeWalt voorbij zien komen. Dit merk levert kwalitatief goed gereedschap en krachtige accu’s. Volgens de Amerikanen komt het merk DeWalt als beste uit de test. Maar Makita staat als tweede op de lijst als beste merk en dus ook als beste bouwradio.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

De beste bouwradio – muziek op de bouwplaats
Schuiven naar boven