Beste flesvoeding (2022) – zuigelingenvoeding

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Er zijn veel merken flesvoeding (melkpoeder) verkrijgbaar. De beste flesvoeding 2022 is afgestemd op de behoeften van de baby. Deze moet voldoen aan de strenge eisen van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit. De NVWA controleert op veiligheid. Moeilijk kiezen tussen verschillende smaken of opvolgmelk 2, 3 of 4? In dit artikel 5 x beste flesvoeding.

Samenstelling flesvoeding: goed geregeld

Alle Nederlandse zuigelingenvoeding moet voldoen aan strenge eisen, opgesteld door de NVWA. Er moet een minimale (en maximale) hoeveelheid vitamines, mineralen, eiwitten, vetten en koolhydraten inzitten. De fabrikant mag wat hulpstoffen toevoegen, maar tot een minimum beperkt. Zo zorgt de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit voor een veilige samenstelling van flesvoeding.

Beste flesvoeding 2022

De Consumentenbond geeft advies over flesvoeding:

  • Er zitten ruim 100 ingrediënten in zuigelingenvoeding
  • Veel stoffen zijn verplicht (vitamines en mineralen en)
  • A-merken zijn tot twee keer zo duur, omdat ze veel geld in onderzoek en productontwikkeling steken
  • Goedkopere merken zijn kwalitatief nagenoeg gelijk

De Consumentenbond adviseert, maar test de flesvoeding niet. Dit komt omdat ouders zelf een keuze moeten maken. Fabrikanten of winkels mogen nooit met flesvoeding nummer 1 adverteren. Dit mag wel voor opvolgmelk (2, 3 en 4). Hieronder een overzicht van de beste flesvoeding en opvolgmelk.

Om ouders niet te beïnvloeden in de keuze voor zuigelingenvoeding (flesvoeding) vind je in dit overzicht alleen opvolgmelk of dreumesmelk.

1. Nutrilon 4 Dreumes Groeimelk

Wordt online goed verkocht en behoort dan ook zeker tot de beste flesvoeding. Geschikt voor kindjes van 1 tot 3 jaar oud. Een goede peutermelk voor wie zijn kindje geen koemelk wil geven. Je kunt deze peuter melk natuurlijk ook in combinatie met borstvoeding geven. voor wie geen borstvoeding geeft. Bevat alle belangrijke voedingsstoffen, vezels onverzadigde vetzuren en nucleotiden.

Nutrilon kan maximaal 2 stuks zuigelingenvoeding per adres per week aanleveren. Gebruikers zijn vooral tevreden over het feit dat deze zuigelingenvoeding minder krampen geeft dan een huismerk. Dit hangt natuurlijk ook per situatie af.

Bekijk de Nutrilon 4 Dreumes Groeimelk

2. Nutrilon Standaard 2 opvolgmelk

Geschikt als opvolging van de Nutrilon zuigelingenvoeding. Deze opvolgmelk is voor baby’s van 6 – 10 maanden oud. Bevat belangrijke vitamines zoals vitamine A, C en D. De ingrediënten ondersteunen een goede hersenontwikkeling en zijn belangrijk voor het immuunsysteem. Ook voor dit product kan Nutrilon slechts 2 verpakkingen per adres per week aanleveren. Een verpakking heeft een inhoud van 800 gram.

Naar de Nutrilon opvolgmelk

3. Nutrilon Omneo Comfort met pronatura

Bedoeld voor baby’s met krampjes of een moeizame ontlasting. Dit is dan ook een dieetvoeding voor baby’s vanaf 6 maanden oud. Ter vervanging van borstvoeding of in combinatie met borstvoeding. Deze zuigelingenvoeding is iets dikker, zeer geschikt voor kindjes met reflux. Voor Belgische klanten extra voordelig, omdat dit product in België ruim 2 x zo duur is. Wordt verkocht in een voordeelverpakking van 2 stuks. Let op: dit product is sneller uit voorraad, omdat het veel besteld wordt.

Bekijk de Nutrilon Omneo Comfort

4. HiPP Bio Combiotik – vanaf 12 maanden

Nutrilon domineert de markt met zijn zuigelingenvoeding. Daarom in dit overzicht een ander merk: HiPP bio. De combiotik is een nieuwe generatie zuigelingenvoeding. Geschikt vanaf de leeftijd van 12 maanden. Bevat voedingsvezels, natuurlijke melkzuurbacteriën, biologische melk en omega 3 en 6. Natuurlijk ook voorzien van alle belangrijke vitamines mineralen, koolhydraten en nog veel meer.

Ontvangt goede gebruikers beoordelingen. Ouders zijn vooral tevreden over het ontbreken van maltodextrine en geraffineerde suiker. Hierdoor piekt de bloedsuikerspiegel bij baby niet. Is ook nog eens 100% biologisch zonder kunstmatige toevoegingen. Voor sommige baby’s met krampjes of spugen de perfecte oplossing.

Naar de HiPP Bio Combiotik

5. Vitals Nannycare opvolgmelk

Van het merk Vito’s deze Nannycare zuigelingenmelk. Bedoeld voor baby’s vanaf maanden (code 2). Deze flesvoeding bestaat een geitenmelkpoeder en is hierdoor geschikt voor baby’s met een koemelkallergie. Nannycare bevat minder suikers dan gewone babyvoeding. Is licht verteerbaar en vermindert darmkrampjes. Een uitstekend product voor baby’s die veel spugen, huilen en last hebben van krampjes.

Helaas wel wat duurder geprijsd. Vanwege de goede beoordelingen behoort de Nannycare zuigelingenmelk volgers gebruikers zeker tot de beste flesvoeding.

Bekijk de Vitals Nannycare opvolgmelk

Huismerk flesvoeding kopen

Wie bovenstaande flesvoedingen te duur vindt kan ook voor een huismerk gaan. Dit zijn onder andere Jumbo, Kruidvat Karma Etos of albertheijn.be soort flesvoedingen zijn goedkoper. De samenstelling kan iets anders zijn maar moet wel binnen de wettelijke eisen passen. Door een iets andere samenstelling kan baby hier ook anders op reageren.

Een goed advies: koop wanneer je overstapt op een ander merkt slechts één verpakking. Mocht baby hier niet goed op reageren, dan is er in ieder geval niet veel geld weggegooid. Overstappen op andere flesvoeding of van borstvoeding naar flesvoeding moet geleidelijk aan gebeuren. Vraag advies bij het consultatiebureau.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste flesvoeding (2022) – zuigelingenvoeding
Schuiven naar boven