Beste gezondheidshorloge (2022) – activity tracker

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Met het beste gezondheidshorloge houd je jouw gezondheid en levensstijl bij. Een gezondheidshorloge noem je ook wel een activity tracker. De functies zijn erg wisselend maar het is belangrijk dat het apparaat je hartslag, slaappatroon en ook beweging bijhoudt. Waar je voor moet kiezen zie je in het lijstje beste gezondheidshorloge 2022.

Uitleg over het gezondheidshorloge

Hoe werkt dat eigenlijk, een gezondheidshorloge? Afhankelijk van het model dat je kiest houdt deze je aantal stappen bij (stappenteller), meet deze de afgelegde afstand (en snelheid) maar kijkt ook naar dingen zoals verbrande calorieën en of je genoeg drinkt.

De meeste gezondheidshorloges meten je hartslag en kijken naar je stressniveau. Wil je weten of je voldoende slaapt? Dan ga je voor een gezondheid horloge met slaaptracking. Je ziet hoeveel uren je slaapt maar ook hoe lang je in de belangrijkste slaapfases zit.

Beste gezondheidshorloge 2022

Een goede keuze: je gaat voor een gezondheidshorloge. Dit is de eerste stap naar een gezond, actief en fit leven. Je moet echter wel nog even bedenken welk horloge het beste bij jou past. Om je te helpen bij het maken van een keuze vind je hieronder het overzicht beste gezondheidshorloge van dit moment.

1. Fitbit Charge 5

De Fitbit Charge 5 is het beste gezondheidshorgloge van dit moment. Een goed verkopend model met uitstekende reviews. Wat kun je allemaal met dit horloge? Hij is voorzien van afstandsmeting en  stappenteller. Zo zie je op elk moment van de dag hoe actief je bent. Hij heeft ook een caloriemeter, handig wanneer je wil weten hoeveel calorieën je met je activiteit verbrandt. Met de hartslagmeter controleer je ook nog eens je stressniveau.

Dit horloge is waterbestendig tot 50 m diepte, je kunt er dus ook mee gaan zwemmen. Voor de sportievelingen is er de functie ‘minuten in actieve zones’. Je krijgt een melding zodra je hartslagzone verandert. Dit stimuleert je om je dagelijkse bewegingsdoelen te halen. Wil je weten hoe je slaapkwaliteit is? Het Fitbit Charge 4 gezondheidshorloge is uitgerust met slaapmeting. Bovendien kun je dit model goed koppelen aan je smartphone waarbij je meldingen op je horloge binnenkrijgt.

Bekijk Fitbit Charge 5

2. Xiaomi Mi Band 6

Van het merk Xiaomi dit voordelig geprijsd gezondheidshorloge. Er zit alles op en aan, van stappenteller tot afstandmeting en caloriemeter. Hiermee hou je nauwkeurig al je activiteiten bij. Natuurlijk meet dit horloge ook de hartslag, wel zo praktisch. Op het full colour amoled scherm lees je al je activiteiten en prestaties moeiteloos af. Dit model kan onder water, geen probleem wanneer je in de regen loopt of gaat zwemmen.

Koppel het Xiaomi gezondheidshorloge eenvoudig aan je smartphone. Je krijgt smartphone meldingen op het horloge binnen. Dit model heeft een sportief design en je kunt het bandje vervangen waardoor het een andere kleur krijgt. Een mooi gezondheidshorloge tegen een goede prijs en met zeer goede beoordelingen. Gebruikers zijn tevreden over de kwaliteit en de goede prestaties.

Naar Xiaomi Mi Band 6

3. Fitbit Inspire

In het overzicht beste gezondheidshorloge een mooi model van Fitbit Inspire. Dit horloge herkent verschillende activiteiten en is uitgerust met een stappenteller en hartslagfunctie. Wanneer je het horloge aan je smartphone koppelt dan maak je ook nog eens gebruik van gps. Zo kun je exact de afstand, snelheid maar ook de route bijhouden. Daarnaast toont hij binnenkomende oproepen en berichten vanaf je smartphone.

Een geschikt horloge om mee te zwemmen (of in de regen te lopen). Natuurlijk ook uitgerust met een hartslagmeter en een krachtige batterij. Afhankelijk van het gebruik gaat de batterij tot wel vijf dagen mee. Voor een model met zo een goede kwaliteit is dit gezondheidshorloge prima geprijsd. Daarnaast ontvangt hij goede beoordelingen. Meer dan 160 gebruikers gaven dit model een gemiddelde score van 4,3 van de 5 sterren.

Bekijk Fitbit Inspire

4. Fitbit Charge 4

Waarin verschilt de Fitbit Charge 4 van andere gezondheidshorloges? Dit model kun je snel koppelen aan je smartphone waarna je binnenkomende berichten en oproepen ziet. Hierbij kun je binnenkomende berichten van korte antwoorden voorzien. Of kun je inkomende oproepen opnemen of weigeren. Hierin verschilt het model van de andere Fitbit modellen. Het scherm is een stuk groter dan de Charge 2 en hierdoor gebruiksvriendelijker.

Het horloge meet al je workouts en registreert het slaappatroon. Je ontvangt er een oplader en twee bandjes bij. Deze bandjes hebben elk hun eigen omtrek waardoor het horloge geschikt is voor iedereen. Dit model is meer dan 850 keer beoordeeld, dit laat zien hoe goed het verkoopt. Het horloge ontvangt een gemiddelde score van 4,4 van de 5 sterren.

Naar Fitbit Charge 4

5. Samsung Galaxy Fit 2

Je bent alweer aanbeland bij de laatste in het overzicht beste gezondheidshorloge. Dit keer een model van Samsung waarbij vooral de voordelige prijs opvalt. Dit horloge is namelijk een stuk goedkoper dan de Fitbit modellen. Hoe zit het met de functies en kwaliteit van dit gezondheidshorloge? Hij herkent automatisch verschillende activiteiten waaronder lopen, hardlopen of actief sporten. Hierbij maak je gebruik van de stappenteller, afstandmeter, caloriemeter en hartslagmeter.

Eenvoudig aan je smartphone te koppelen waarbij je notificaties en binnenkomende oproepen op het gezondheidshorloge ontvangt. Dit model is volledig stofdicht en kan ook nog eens onder water. Het ideale gezondheidshorloge, vooral wanneer je naar de interessante prijs kijkt. Ook dit model is dan ook goed beoordeeld door gebruikers.

Mocht je het nu echt lastig vinden om een keuze te maken, hierboven vind je in ieder geval 5X het beste gezondheidshorloge. Dit zijn modellen die op dit moment ontzettend populair zijn en goede beoordelingen ontvangen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste gezondheidshorloge (2022) – activity tracker
Schuiven naar boven