Gigaset smartphone review

Bijgewerkt: 22 februari 2022

Regelmatig komen er nieuwe smartphonemerken op de markt. Gigaset is een merk dat al langer bestaat, maar de mobiele telefoons zijn in Europa nog vers. Daarom in deze Gigaset smartphone review meer informatie over de specificaties van de toestellen. Met natuurlijk aandacht voor de prijs-kwaliteitverhouding.

Een Duits bedrijf

Soms wordt gedacht dat Gigaset Chinees is. Nee, het gaat hier om een Duits bedrijf met het hoofdkantoor in München. Het bedrijf is vooral bekend geworden vanwege de DECT-telefoons (draadloze telefoons voor een vaste telefoonverbinding).

De smartphones van Gigaset zijn wat minder bekend. Toch veroveren ze langzaam de markt. Natuurlijk blijft het merk achter op concurrentie zoals Samsung en Xiaomi. Maar omdat een Gigaset smartphone interessante specificaties heeft, is hij zeker de moeite waard.

Gigaset smartphone review

Van het merk Gigaset heb je met betrekking tot mobiele telefoons twee mogelijkheden:

  • Smartphone
  • Gsm

De gsm’s zien er eenvoudig uit en zijn makkelijk in gebruik. Die worden voornamelijk aangeschaft door en voor senioren. Daarnaast is een Gigaset gsm ook hartstikke praktisch als reservetoestel. In de Gigaset smartphone review lees je alleen alles over de smartphones, dus niet de gsm’s.

Tip: bekijk hier de Gigaset gsm’s

De processor en prestaties

Overweeg je een Gigaset smartphone? Dan is het vooral belangrijk om naar de processor te kijken. Het merk kiest vaak voor een MediaTek processor. Dit zijn processors die vaak voor toestellen uit het middensegment worden gebruikt. Op zich presteert deze processor goed, maar zeker minder dan een Exynos- of Snapdragon processor uit het hogere segment.

De nieuwste Gigaset smartphones zijn wel voorzien van een processor met minimaal vier kernen. Dit betekent dat de processor meerdere taken tegelijkertijd aan kan. Het werkgeheugen is ook minder dan bij de Samsung S-serie of de nieuwste iPhone, maar nog steeds goed.

De conclusie is eigenlijk wel duidelijk: de processors uit Gigaset smartphones presteren gemiddeld. In ieder geval beter dan de hele goedkope smartphonemerken maar natuurlijk wat minder dan de topmodellen.

Krachtige accu

Iets dat in deze Gigaset smartphone review zeker niet vergeten mag worden, want de accu is groot en krachtig. Daar valt weinig negatiefs over te zeggen. De accu gaat zeker een hele dag mee, ook wanneer je het toestel intensief gebruikt. Bovendien kun je de accu draadloos opladen (afhankelijk van het model). Dat draadloos opladen is overigens wel bijzonder voor een toestel uit de lagere prijsklasse.

Naar nieuwste Gigaset smartphones

De camera’s van de Gigaset smartphone

Fotograferen met je smartphone, hartstikke leuk en praktisch. Je hebt geen digitale camera meer nodig. De vraag is of een Gigaset smartphone ook goede cameraspecificaties heeft. Op zich wel, maar ook nu weer moet je er rekening mee houden dat het om goedkopere toestellen gaat. De hoofdcamera heeft minimaal twee lenzen met een gemiddelde resolutie. De selfiecamera presteert minder.

Op zich kun je met een Gigaset telefoon prima foto’s voor op social media maken. Maar wil je echt topkwaliteit foto’s om uit te vergroten, dan is dit merk misschien niet de beste keuze.

Dit kost een smartphone van het merk Gigaset

Nu nog de belangrijkste vraag: is een smartphone van Gigaset duur of goedkoop? Je koopt al een toestel vanaf € 160. De betere modellen hebben een prijs die tussen de € 300 en € 400 ligt.

Aanrader: vergelijk de Gigaset GX290 Plus LTE met de Samsung Galaxy A52s. Je ziet direct welke van deze twee beter presteert.

Bekijk de vergelijking

Conclusie prijs-kwaliteitverhouding

Wanneer je de specificaties en prestaties tegenover de prijs zet dan kun je maar één conclusie trekken: de prijs-kwaliteitverhouding is goed. De modellen tot € 200 behoren tot de budgettenlijn. De processor is minder krachtig en de camera’s niet zo geweldig, maar voor dat bedrag kun je ook geen topprestaties verwachten.

Is het budget beschikbaar, kies dan voor een Gigaset smartphone met een prijs van € 250-€ 400. Dan heb je de beste prijs-kwaliteitverhouding te pakken. Vooral de accu van modellen uit deze lijn is erg goed, beter dan bij veel andere merken. Maar de processor en de camera’s doen het ook verrassend goed.

Een los toestel kopen

Het komt weinig voor dat de Gigaset smartphone in combinatie met een mobiel telefoonabonnement wordt aangeboden. Dit komt omdat het merk niet zo populair is als bijvoorbeeld Samsung. Maar met goed zoeken vind je hier en daar wel combinatieabonnementen.

Overigens is het niet verkeerd om deze smartphone los aan te schaffen. Dit scheelt in de maandelijkse kosten en je ontvangt geen BKR registratie.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Gigaset smartphone review
Schuiven naar boven