De goedkoopste hoverboards getest

Bijgewerkt: 29 mei 2022

Een hoverboard is tegenwoordig erg populair. Iedereen wil er een hebben, helaas zijn die dingen soms erg duur. Waar kun je de goedkoopste hoverboard krijgen? Het is belangrijk om geen model in een Aziatische webshop te bestellen. Gelukkig zijn er in Nederland en België ook goedkope hoverboards verkrijgbaar. Lees welke als beste naar voren komt.

Drie goedkope modellen

Een goedkope hoverboard kost altijd minder dan € 150. Bedenk dat de duurdere exemplaren makkelijk € 250 of meer kosten! Voor jou getest: de goedkoopste hoverboard. Want zijn ze wel veilig en goed? Hieronder vind je drie goedkope modellen met specificaties, info over de kwaliteit en de prijs.

1. Denver HBO-6620

Een goedlopend model is de Denver HBO-6620.  Hij behoort tot de goedkoopste hoverboards want hij is verkrijgbaar voor ongeveer € 140 (prijspeil december 2021). Dit model heeft een draagvermogen van maximaal 90 kg, dit betekent dat de meeste volwassenen er wel op kunnen. Het draagvermogen van de duurdere modellen bedraagt 100 kg, dat is het verschil.

De Denver HBO-6620 brengt je met een snelheid van 12 km/h overal naartoe. Ook weer een verschil met duurdere modellen want die hebben een maximumsnelheid van 15 km/h. Of je hier in de praktijk iets van merkt? Nauwelijks want 12 km/h is al een forse snelheid.

Hij beschikt over rubberen wielen en aluminium velgen. Hierdoor rijd je moeiteloos over verschillende ondergronden, hoewel je moet uitkijken met kuilen of obstakels. Voorzien van balanssysteem waardoor je stabiel staat. Let op want bij een lage accucapaciteit neemt de balans af. Over het algemeen is dit model veilig in gebruik, mits je hem ook op de juiste manier toepast.

De 2 × 250 watt motoren zijn krachtig, verder is er een accu van 4000 mAh aanwezig. De actieradius bedraagt ongeveer 10 km. Het volledig opladen van de batterijduur tussen de drie en vier uur. Al met al krijg je voor die prijs een prima hoverboard.

Bekijk Denver HBO-6620

2. Evercross 6,5 inch

De tweede goedkoopste hoverboard van een prima kwaliteit is de Evercross. Deze valt met zijn flitswielen ontzettend op. Dat dit model populair is bij jongeren, dat is wel duidelijk. Het mooie aan de Evercross is dat hij over bluetooth en luidsprekers beschikt. Zo speel je tijdens het gebruik je favoriete muziek af.

Aan de voorkant bevinden zich ledlampen, waardoor je ook veilig in het donker rijdt. Bovendien zien zijn de wielen aan de zijkanten voorzien van gekleurde lampjes, dit valt extra op. Niet alleen ‘s avonds maar ook overdag.

De Evercross heeft een maximale belasting van 100 kg, iets dat ontzettend goed is. Bovendien gaat de accu rond de 14 km mee. Het opladen duurt tussen de twee en drie uur. Met een maximumsnelheid van 15 km/h kom je snel van A naar B.

Voor een prijs die rond de € 150 ligt is dit een zeer goede aankoop. Je kunt dan ook wel spreken van de best geteste hoverboard tegen een lage prijs. Enig minpuntje is de wat minder krachtige accu (2 × 150 Watt), waardoor je net wat moeilijker een heuvel opkomt. Bij normaal gebruik merk je hier nauwelijks iets van.

Naar Evercross met flitswielen

3. I-CIGO -Hoverboard – UL 2272

De I-CIGO kost iets meer dan € 150 maar is nog steeds goedkoop. Dit model is voorzien van een veiligheidskeuringscertificaat. Bovendien zit er twee jaar garantie op de hoverboard. Hij heeft een maximale snelheid van 15 km/h. De actieradius ligt tussen de 10 en 15 km. Je laadt de 2200 mAh accu in 60-120 minuten volledig op.

De I-CIGO is geschikt voor kinderen en jongeren want hij heeft een maximaal draagvermogen van 65 kg. Het minimale draagvermogen ligt op 30 kg. Dit betekent dat hele jonge kinderen er niet op kunnen. Wat overigens ook niet aan te raden is want het kind moet over voldoende balans beschikken.

De motor kan een helling van maximaal 15° aan. De lichtjes aan de voor- en zijkant spreken tot de verbeelding. Hierdoor is deze goedkope hoverboard een cadeau voor de feestdagen, verjaardag of gewoon omdat het kan. Gebruikers beoordelen dit product met 4,3 van de 5 sterren en dat is prima. Van alle drie de modellen in deze test scoort de I-CIGO qua prestaties wel het minst.

Bekijk I-CIGO hoverboard

Hoe gevaarlijk is een hoverboard?

Soms wordt gezegd dat een hoverboard gevaarlijk is, maar klopt dit wel? Onderzoekers hebben verschillende hoverboards in 2019 getest. Hieruit bleek dat de meeste modellen onveilig waren wanneer het op de accu er aankwam. Dit komt omdat het opladen van de batterij niet stopt wanneer deze vol is, waardoor hij erg heet wordt. Als gevolg hiervan kan de accu in brand vliegen.

Het is belangrijk om het opladen goed in de gaten te houden. De meeste modellen mag je niet langer dan drie tot vier uur opladen, hierna moet je hem ontkoppelen.

Een hoverboard mag niet op de openbare weg, alleen op privéterrein. Ook is het aan te raden om tijdens het gebruik een helm en kniebeschermers te dragen. Dit is echter geen verplichting.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

De goedkoopste hoverboards getest
Schuiven naar boven