Beste goedkope fiets

Bijgewerkt: 25 februari 2022

De aanschaf van een nieuwe fiets kost al snel € 500 of meer. Voor velen is dit een hoop geld. Gelukkig heb je ook de beste goedkope fiets. Deze is verkrijgbaar vanaf € 150, tot een bedrag van € 350. Een goedkope fiets betekent niet direct een lagere kwaliteit. Er zitten namelijk een aantal zeer goede modellen tussen.

De prijs van fietsen

Een fiets van een bekend merk zoals Batavus of Gazelle begint vanaf € 500. Ga je voor een elektrisch model dan moet je op minimaal € 1700 rekenen. En dan zal door de jaren heen duurder geworden. Dat heeft natuurlijk met de groeiende vraag te maken, maar onderdelen zijn helaas ook duurder geworden.

Om die reden kijken veel mensen toch uit naar een goedkopere fiets. En die zijn er meer dan voldoende. Zoek je de beste goedkope fiets? Let dan vooral op de volgende aandachtspunten. Hieronder vind je tevens een aantal betaalbare merken en modellen.

Altec fietsen

Een van de beste goedkope fietsen is het merk Altec. Voor een bedrag variërend van € 200 tot € 400 koop je een uitstekende stadsfiets, omafiets of moederfiets. Er zijn ook enkele duurdere modellen verkrijgbaar (€ 400-€ 600).

Is Altec een goed merk? Ja, het frame is voldoende stevig en stijf, waardoor het een aardig lange levensduur heeft. De fietsen van dit merk zijn ook uitgerust met een goede bagagedrager, stevige spatborden, verlichting en natuurlijk degelijke remmen. Voor het gebruiksgemak zijn er meerdere versnellingen aanwezig.

De modellen van Altec zijn in verschillende varianten en afmetingen verkrijgbaar. Geschikt voor woon-werkverkeer, scholieren of studenten, dagtochtjes en nog veel meer.

Bekijk Altec fietsen

Amigo – fietsen voor kinderen en volwassenen

Ook het merk Amigo behoort tot de beste goedkope fiets. Dit merk brengt modellen voor zowel kinderen als volwassenen op de markt. Je hebt de stadsfiets maar ook de mountainbike voor dames en heren.

De prijs van deze fietsen begint vanaf € 170. Voor dit bedrag heb je al een mooie mountainbike met 21 versnellingen. Of de BMX-fiets 20 inch voor jongens en meisjes (die overigens wat goedkoper is). Zoek je een degelijke stadsfiets of een mountainbike van hogere kwaliteit? Dan kom je in de hogere klasse van Amigo uit. De prijs begint in dit geval vanaf € 350.

Dit merk is een echte aanrader voor mensen die op zoek zijn naar een goedkope fiets van een zeer goede kwaliteit.

Naar Amigo modellen

BSP goedkope fietsen

In een iets hogere prijsklassen (vanaf € 495) maar nog steeds heel betaalbaar: het merk BSP. Dat dit de beste goedkope fiets is, dat is vooral aan de kwaliteit te zien. Het frame is ontzettend stevig, er is gebruik gemaakt van hoogwaardige lak en ook de overige onderdelen zijn goed van kwaliteit. Daarnaast is veel aandacht aan de afwerking besteed.

Sommige van deze modellen hebben een mooi jaren 70 design, maar je kunt natuurlijk ook uit moderne fietsen kiezen. Ga voor een damesfiets in opvallende kleuren, een oerdegelijke stadsfiets of een moederfiets in retrokleur.

Is BSP een goed fietsmerk? Ja hoor, hier valt weinig negatiefs over te zeggen. Niet alleen de normale modellen maar ook de elektrische fietsen zijn van een hoge kwaliteit, maar wel tegen een nette prijs.

Bekijk BSP fietsen

Goedkope fietsen met versnellingen

Een fiets met versnellingen is altijd praktischer. Afhankelijk van het wegdek, de hellingsgraad en de weersomstandigheden stel je een hogere of lagere versnelling in. Hierdoor hoef je minder zwaar te trappen. Goedkope fietsen met versnellingen zijn volop verkrijgbaar. Wel is het aan te raden om even naar het aantal versnellingen en de kwaliteit te kijken.

De merken hierboven vallen onder de beste goedkope fietsen met versnellingen. Zie je elders een voordelige fiets? Check dan eerst de specificaties en ervaringen met betrekking tot het merk.

Hoeveel fietsversnellingen heb je eigenlijk nodig? Een fiets zonder versnellingen of met maar twee of drie is een minder goede keuze. Eigenlijk heb je minimaal vijf versnellingen nodig, al helemaal met het wisselvallige Nederlandse (of Belgische) weer. Met een stevige tegenwind of de heuvels in Zuid-Limburg kun je echt wel wat extra versnellingen gebruiken.

Ervaringen met de goedkope fiets

Is de aankoop van een fiets met een lage prijs wel een goed idee? Wel wanneer je voor de beste goedkope fiets gaat. Maar wees voorzichtig met fietsen die rond de € 100 kosten. Voor dit bedrag kun je natuurlijk geen topkwaliteit verwachten. Bij bovenstaande merken zijn de goedkope fiets ervaringen in ieder geval positief te noemen. En dat is ook al heel wat waard.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste goedkope fiets
Schuiven naar boven