Haarlak met glitters, net dat beetje extra

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Veel mensen maken gebruik van haarlak. Logisch, je haar zit hiermee de hele dag perfect een model. Dankzij haarlak met glitters zie je er stralend uit. Ideaal tijdens een feestje, een avondje stappen of gewoon omdat je het leuk vindt. Ontdek de beste merken, wat het kost en hoe je haarlak met glitters gebruikt.

Een glitter hairspray

Let op want een glitter hairspray werkt iets anders dan een normale haarlak. Veel wat deze producten zijn niet zo fixerend, de glitters staan veel meer centraal. Wil je een haarlak met glitters aanschaffen, dan is het belangrijk dat je ook nog een normale haarlak koopt. Breng je haar eerst in model met de normale haarlak. Laat dit drogen en gebruik dan pas de haarlak met glitters.

De beste haarlak met glitters

Ben je al een tijd op zoek naar haarlak met glitters of weet je niet wat je moet kopen? Hieronder vind je een overzicht van de beste haarlak met glitters. Dit is verkrijgbaar van verschillende merken waaronder Fudge. Ook zijn er merkloze glitter haissprays verkrijgbaar. Je betaalt tussen de € 12 en € 16 per bus.

Bekijk haarlak met glitters

De juiste hoeveelheid

Zoals al eerder hebt kunnen lezen gebruik je een lak met glitters niet om je haar te fixeren. Dit doe je met normale haarlak, hierna is het tijd om de glitter haarspray erbij te nemen. Je hebt haarsprays met alleen glitters, maar ook die je haarkleur tijdelijk veranderen.

Gebruik altijd een kleine hoeveelheid. Spray op een afstand van 20 cm en verdeel de haarlak gelijkmatig. Ben je niet tevreden over het resultaat, herhaal de behandeling dan nogmaals. Beter tweemaal een klein beetje dan dat je de eerste keer teveel spuit.

Makkelijk uitwasbaar

Het is belangrijk dat een haarlak met glitters makkelijk uitwasbaar is. De producten die je hierboven vindt zijn allemaal uitwasbaar met water en shampoo. Maak je haar nat, neem een dot shampoo en was je haar zoals je dit gewend bent. Hierna goed uitspoelen. Controleer of alle glitters of verf eruit is, anders even opnieuw wassen.

Door de glitter haarlak kan je haar wat droger aanvoelen. Het is dan ook aan te raden om na het wassen gebruik te maken van een verzorgende conditioner. Hiermee krijgt je haar de juiste verzorging en voelt het weer soepel en natuurlijk aan.

Glitters in je haar: enkele andere methoden

Wil je glitters in je haar maar geen gebruik maken van een haarlak met glitters? Dan kun je de glitters ook op een andere manier aanbrengen. Bijvoorbeeld door vaseline langs de haarscheiding aan te brengen en hier glitters op te plakken. Je kunt vaseline ook in een aantal lokken aanbrengen waardoor de glitters blijven plakken.

Een andere methode is glitters mengen met haargel. Breng je kapsel middels de haargel in model, de glitters zitten nu goed verspreid. Misschien wat meer werk maar wel een goed alternatief voor de glitter haarlak. Óf koop kant-en klare glittergel, heel praktisch.

Naar glittergel

Problemen met glitter haarlak

Tijdens het gebruik van haarlak met glitters kunnen er problemen ontstaan. Bijvoorbeeld vlekken op kleding, het afgeven van kleur of het gebruik bij of op dieren. Lees daarom onderstaande tips goed door.

Vlekken op kleding

Kies altijd voor uitwasbare haarlak met glitters. Dit is niet alleen uitwasbaar uit je haar maar ook uit kleding. Zie je vlekken in kleding, spoel dit dan direct met lauw water uit. Gebruik eventueel een vlekkenverwijderaar en stop de kleding in de wasmachine.

Waarschuwing: de kleur kan afgeven

Wil je alleen een glanzende schijn in je haar, kies dan voor een haarlak met glitters zonder verf. Gebruik je een product met verf, houd er dan rekening mee dat de kleur kan afgeven. Bijvoorbeeld aan de hoofdhuid of handen, aan kleding of aan hoofdleuningen van stoelen en banken. Wees hier dus voorzichtig mee.

Niet gebruiken op dieren

Haarlak met glitters ziet er leuk uit en is geschikt voor volwassenen en kinderen. Deze haarlak is niet bedoeld voor gebruik op dieren. Je mag nooit haarverf of haarlak op de vacht van honden, katten of andere dieren gebruiken. Wil je omwille van een speciale gelegenheid de vacht een kleurtje geven? Kies dan voor haarkrijt. Test vooraf de reactie van de huid, dit doe je 24 uur van tevoren op een klein plekje.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Haarlak met glitters, net dat beetje extra
Schuiven naar boven