Beste haarverf merk – verschillende merken getest

Bijgewerkt: 20 mei 2022

Haarverf is erg populair en misschien wel het bestverkochte verzorgingsproduct. Je hebt keuze uit ontzettend veel merken waaronder Schwarzkopf, L’Oréal maar ook huismerken. Het beste haarverf merk biedt een goede dekking en verzorging. Moeilijk om een keuze te maken? Ontdek de beste haarverfmerken.

SYOSS haarverf

  • Prijsindicatie: € 10 – € 12

SYOSS is een zeer populair merk op het gebied van haarverf. Het is met betrekking tot prijs-kwaliteitverhouding het beste haarverf merk. Het wordt vooral vanwege de lage prijs zo goed verkocht. Bovendien biedt dit merk een zeer goede grijsdekking en een langdurig kleurresultaat.

De 1-10 Intens zwart is het meest populair, gevolgd door de 2-10 (bruinzwart). Deze permanente kleuring is voorzien van geactiveerde oliën, wat garant staat voor een goed resultaat en een juiste verzorging. Dit product is zonder ammoniak en voedt het haar tot 50% beter.

Bekijk SYOSS haarverf

Schwarzkopf: van blond tot zwart

  • Prijsindicatie: € 8 – € 26

Het beste haarverf merk voor intensief gebruik is Schwarzkopf. Niet de goedkoopste maar wel een van de beste in zijn soort. Let op want Schwarzkopf brengt haarverven onder verschillende benamingen uit. Bijvoorbeeld Poly Color, de goedkoopste (vanaf € 8). Terwijl je voor de Schwarzkopf Blond Me ongeveer € 26 kwijt bent.

Poly Color is een prima keuze, verrijkt met keratine. Het biedt optimale bescherming tegen haar beschadiging. Dit product is makkelijk te verdelen en biedt een grijsdekking tot 100%. Poly Palette is een vergelijkbaar product van Schwarzkopf, maar wel wat duurder geprijsd.

De Blonde Coup de soleil Highlights is ook aardig populair. Het bevat een verzorgende olie waardoor het haar langer gezond en sterk blijft. Zelfs met donker haar werkt dit product super, aldus gebruikers.

Het merk heeft ook haarverf voor mannen in het assortiment. Net als een uitgroeiset waardoor je een nieuwe verfbeurt uitstelt. Kortom: Schwarzkopf is veelzijdig en kwalitatief.

Naar Schwarzkopf haarverven

Just For Men

  • Prijsindicatie: € 13 – € 17

Steeds meer mannen gaan voor haarkleuring, zowel voor het hoofdhaar als snor of baard. Just for Men is specifiek bedoeld voor het kleuren van snorren en baarden óf het haar bovenop het hoofd. Let hierbij goed op het type product.

Just for Men belooft om in slechts 10 minuten grijze haren te laten verdwijnen. Hierbij stopt de kleuring wanneer de gewenste kleur bereikt is. Het gebruik is zeer eenvoudig: inkammen en hierna uitwassen met shampoo. Het resultaat is een grijsdekking tot wel acht weken lang. De producten van dit merk zijn vrij van ammoniak en peroxide.

Dit merk is de beste haarverf voor mannen. Ook te gebruiken door vrouwen met kort haar.

Bekijk Just For Men

Wat is het beste merk haarverf?

Bovenstaande drie merken zijn een zeer goede keuze. De volgende merken vallen ook goed in de smaak bij consumenten:

  • L’Oréal Paris Excellence
  • Surya Brasil Henna Haarverf
  • Colorista uitwasbare haarverf

Bij het kiezen van een haarverf is het belangrijk om naar de grijsdekking en verzorging te kijken. Kies bij voorkeur een product zonder ammonia.

Is haarverf zonder ammoniak beter, of een fabeltje?

Al jarenlang wordt gezegd dat je liever geen haarverf met ammoniak gebruikt. Ammoniak oftewel ammonia zet de haarschubben open. Hierdoor wordt de verf beter opgenomen. Aan de andere kant zijn geopende haarschubben zeer kwetsbaar. Het maakt het haar zwak en breekbaar.

Ammonia heeft nóg een nadeel of: het breekt zwavel in het haar af. Juist zwavel oftewel de zwavelverbinding is belangrijk, het zorgt namelijk voor stevigheid.

In haarverf zit ook waterstofperoxide. Dit heeft een oxiderende werking, waardoor de verf beter door het haar wordt opgenomen. Het percentage waterstofperoxide ligt tussen de 1,9% en 12%. Bij een allergie kan waterstofperoxide de hoofdhuid kapotmaken. Het alternatief: verf zonder waterstofperoxide. Dit is echter niet geschikt voor het dekkend verven van grijs haar.

De beste kappers haarverf

De haarverf die kappers gebruiken wijkt af van de ‘drogisterij’ haarverven. Kapsalons maken vaak gebruik van de merken L’Oréal, Schwarzkopf, Wella en Goldwell. Ook KIS is een veelgebruikt merk. Deze behoren tot de beste kappers haarverf merken.

Bekijk KISS haarverf

Kappers kopen waterstofperoxide en verf apart in. Vervolgens mengen ze dit tot de juiste kleur. Wanneer je het haar thuis verft is het bijna niet te doen om de juiste kleur zelf te brengen. Daarom is een kant-en-klare haarverf de beste keuze.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste haarverf merk – verschillende merken getest
Schuiven naar boven