Beste zwarte haarverf

Bijgewerkt: 20 mei 2022

Je wil je haar een zwarte kleur geven. Kies voor de beste zwarte haarverf, dit bespaart je een hoop ellende. Vermijd hele goedkope producten maar ga direct voor kwaliteit. Dit betekent niet dat je ook gelijk de hoofdprijs betaalt. Kijk maar eens wat de beste zwarte haarverf is en wat deze moet kosten.

Welke haarverf blijft het langste zitten?

Bij de beste zwarte haarverf kijk je allereerst naar de levensduur. Permanente haarkleuring blijft zitten, dit groeit uit. Ook kan de kleur met de tijd wat vervagen, vooral als je het haar vaak wast. Semi permanente haarverf is uitwasbaar. Een kleurspoeling houdt niet lang. Afhankelijk van de soort tussen de twee en vier wasbeurten.

De kleur van de haarverf is niet van invloed op de levensduur. Wel is het zo dat donkere kleuren langer zichtbaar blijven, ook wanneer ze vervagen.

Dit is de beste zwarte haarverf

In het rijtje beste zwarte haarverf zie je vooral bekende merken voorbijkomen. Dit komt omdat deze merken een zeer goede kwaliteit bieden. Ze zijn zo vriendelijk mogelijk voor je haar en hoofdhuid, vervagen nauwelijks en pakken goed. Dat laatste is natuurlijk ook belangrijk.

Hieronder vind je de beste merken zwarte haarverf.

SYOSS zwarte haarverf

Een merk dat goed verkoopt en als beste zwarte haarverf uit de bus komt is SYOSS. Dit merk maakt onderdeel uit van het Duitse bedrijf Henkel KGaA. Haarverf van dit merk biedt een langdurig kleurresultaat. Met permanente haarverf ga je ook nog eens voor een 100% grijsdekking.

Gebruikers zijn erg tevreden over de verschillende varianten van dit merk. De SYOSS Color Oleo Intense ontvangt de meest positieve beoordelingen. Gebruikers zijn tevreden over de intensieve kleur, maar ook de goede dekking. Hierdoor heb je minder pakjes nodig. Nog een pluspunt: na gebruik van SYOSS voelt je haar niet droog aan.

Bekijk SYOSS zwarte haarverf

Poly Palette

De tweede in het rijtje beste zwarte haarverf is het merk Poly Palette, eigenlijk van het merk Schwartkopf. Dit merk is bij vrijwel elke drogist en natuurlijk online verkrijgbaar. De prijs ligt lager dan bij SYOSS, en dat is natuurlijk een groot pluspunt. Voordeel van Poly Palette is dat het een uitstekende grijsdekking biedt. Daarnaast is het kleurresultaat intens en dat zie je.

Met betrekking tot effectiviteit en kwaliteit is dit merk vergelijkbaar met de voorgaande. Wel vervaagt de kleur wat sneller, al helemaal wanneer je het haar dagelijks wast. Het is daarom aan te raden om eerst een enkele verpakking te kopen, zo kun je hem uitproberen.

Naar Poly Palette haarverf zwart

Garnier haarverf

Ook dit merk mag je niet missen. Het gaat hier om een zeer bekend merk dat al jarenlang de markt domineert. Met de kwaliteit zit het wel goed, de permanente haarverf heeft een 100% grijsdekking. Geschikt voor volledig vergrijsd tot zwart haar. Met de kleurspoeling kun je geen volledige grijsdekking verwachten.

De haarverf van dit merk is makkelijk in gebruik en ruikt prettig. Je haar glanst na de behandeling mooi. Doordat er gebruik is gemaakt van natuurlijke oliën krijgt je haar ook een intensieve verzorging.

Helaas is dit merk wel wat duurder geprijsd. Je kunt makkelijk tot wel drie keer duurder uit zijn dan voorgaande merken. Gelukkig is de kwaliteit wel erg goed. Al helemaal omdat veel producten van dit merk geen schadelijke stoffen bevatten. Een aanrader wanneer je haar droog is of snel afbreekt. Maar ook wanneer je een gevoelige hoofdhuid hebt.

Bekijk Garnier haarverf

Is haarkleuring slecht voor je haar?

Over het algemeen is het gebruik van haarverf of een haarkleuring redelijk veilig. Tenzij je er allergisch voor bent, dan kunnen er vervelende klachten ontstaan. Je merkt dit aan roodheid, jeuk, schilfers maar soms ook een flinke uitslag en verdikkingen. Haarkleuring is wel slecht voor de haarpunten. Er kunnen dode punten ontstaan, maar meer ook niet.

Is zwarte haarverf slecht? Hoe donkerder de verf, hoe meer chemicaliën dit bevalt. Dat is nodig om de kleur diep binnen te laten dringen. Al die chemicaliën zorgen ervoor dat je haar uitdroogt of beschadigt. Dit merk je doordat je haar sneller gespleten haarpunten vertoont.

Wanneer je haar in slechte conditie is zul je het vaker moeten verven. Zwarte haarverf vaak gebruiken is zeker niet aan te raden. Probeer dit terug te brengen tot maximaal één keer per twee maanden. Hoe minder vaak, hoe beter.

Uitwasbare haarverf

Met uitwasbare haarverf speel je meer op safe. Dit komt omdat deze verf veel minder schadelijke chemicaliën bevat. Aan de andere kant blijft uitwasbare haarverf niet lang zitten. Na enkele keren wassen vervaagt de kleur, uiteindelijk is deze helemaal weg.

Nog een nadeel van uitwasbare haarverf is dat het grijs haar niet volledig dekt. Het kan wel een beetje tegen je grijze haren werken, maar kijk er niet van op dat je toch wat grijs ziet. De oplossing: kies niet voor de beste zwarte haarverf naar verf het licht- of donkergrijs. Dan vallen de echte grijze haren ook veel minder op. Bovendien is grijs een moderne kleur.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste zwarte haarverf
Schuiven naar boven