Beste kunstplanten voor binnen en buiten

Bijgewerkt: 19 mei 2022

Goede kunstplanten zijn niet van echt te onderscheiden. Creëer een natuurlijke en ontspannen sfeer met dit soort planten. Ze zijn onderhoudsvriendelijk en kostenbesparend, en ook nog eens veilig voor kleine kinderen en huisdieren! Ontdek de beste kunstplanten, geschikt voor binnen maar ook voor buiten.

Klimop – als hangplant erg populair

 • Zeer decoratief
 • Prijs: vanaf € 12

De klimop behoort tot de beste kunstplanten. Hij is namelijk multifunctioneel in gebruik. Deze hangplant plaats je op een kast of hang je in een leuke mand of pot aan het plafond of de muur. Klimop oftewel hedera groeit ook buiten, waardoor deze nepplant mede geschikt is als buitenplant. Bijvoorbeeld ter decoratie op het terras, aan de muur of langs de schutting.

De klimop kunstplant is in verschillende versies verkrijgbaar. Bijvoorbeeld met een lengte van 90 cm, maar ook kortere modellen. Net zo populair zijn de klimop slingers, een prachtige decoratie voor de woning of het terras.

Bekijk klimop kunststof planten

Ficus: meest populaire kamerplant

 • Van 40 tot wel 180 cm hoog
 • Prijs: vanaf € 18

De ficus behoort tot de top drie meest gewilde kamerplanten. Dit plantengeslacht telt ongeveer 750 soorten. Hierdoor is hij in veel soorten en maten verkrijgbaar. De ficus kom je niet alleen in woonkamers maar ook op kantoren veel tegen. Daarnaast is het een geliefde plant voor op het terras.

Het is dan ook niet zo vreemd dat de ficus tevens tot de beste kunstplanten behoort. De kleinste modellen zijn ongeveer 40 cm hoog en beginnen vanaf € 18. De grote planten hebben een hoogte die varieert van 100 tot wel 180 cm. De prijs voor deze grote en imponerende kunststof plant ligt tussen de € 90 en € 150. Deze modellen lijken levensecht en hebben geen onderhoud nodig.

Naar ficus planten

De kunstpalm

 • Tropische uitstraling
 • Prijs: vanaf € 17

Haal de tropen in huis met een van de beste kunstplanten voor binnen of buiten. De kleine palm heeft een hoogte van ongeveer 40 cm. Het palmboompje ligt tussen de 100 cm en 170 cm hoogte. Het duurste model kost rond de € 100, maar hiervoor krijg je wel een mooie plant van hoogwaardig kunststof.

De grote gevederde bladeren zijn opvallend en nauwelijks van echt te onderscheiden. Vanwege zijn tropische uitstraling is de kunstpalm zeer geschikt voor bedrijven, kantoren en vrolijke interieurs.

Bekijk kunstpalmen (ook boompjes)

Nog meer populaire kunstplanten

Andere kunstplanten die het erg goed doen zijn:

 • Hangende buxus
 • Vetplantjes
 • Tradescantia
 • Monstera
 • Eucalyptus

Naar alle kunstplanten

De goedkoopste modelletjes beginnen bij € 6, je krijgt dan een klimopslinger. Wil je mooie kunstplanten in huis halen, dan moet je rekenen op een aanschafprijs tussen de € 20 en € 60 per plant. De grotere planten zijn naar verhouding ook duurder (tot ongeveer € 150).

Joekels van kunstplanten

Je moet er diep voor in de buidel tasten maar een kunstboom valt wel direct op. Bijvoorbeeld de kunstpalm van een met een hoogte van maar liefst 300 cm. Deze kost rond de € 2600. Dat is natuurlijk niet heel goedkoop, maar wel een levenslange investering. De olijfboom van 290 cm moet rond de € 2200 kosten.

Welke kunstplanten lijkt echt?

De moderne kunstplanten zijn nauwelijks van echt te onderscheiden. Toch zijn er modellen die er vrij nep uitzien. Dit zie je bijvoorbeeld bij de goedkope kunstplanten uit Aziatische webshops of die je bij de Action of Xenos koopt. Een lage prijs betekent soms een minder goed uiterlijk.

Wil je een kunstplant die echt lijkt, ga dan voor een van de betere merken of modellen. Bestel je online en ben je achteraf niet tevreden? Binnen de zichttermijn stuur je de kunstplanten retour en ontvangt het geld terug.

Onderhoud van kunstplanten

Ondanks dat kunstplanten geen water en voeding nodig hebben, vragen ze wel af en toe wat onderhoud. Zet je de plant buiten, wees er dan zeker van dat hij Uv-bestendig is. Dit geldt ook voor kunst kamerplanten: zet ze alleen in direct zonlicht wanneer er UV-bescherming aanwezig is.

De kunststof plant vangt stof op. Hierdoor is het aan te raden om hem af en toe goed schoon te maken. Voorkom het afspuiten van de plant: waterdruppels drogen als kalkvlekken op. Gebruik een lichtvochtige doek om de plant schoon te maken.

Voor kunstplanten is er ook een speciaal reinigingsmiddel verkrijgbaar. Het is echter niet noodzakelijk om dit dure product aan te schaffen, schoonmaken met wat groene zeep of een milde allesreiniger werkt net zo goed.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste kunstplanten voor binnen en buiten
Schuiven naar boven