Beste latte macchiato glazen – dat is genieten

Bijgewerkt: 19 mei 2022

Even een moment voor jezelf met een goede latte macchiato. Hier horen de beste latte macchiato glazen bij. Niet alleen met een mooie uitstraling maar ook veilig en praktisch in gebruik. Let hierbij goed op de hoogte want de glazen moeten wel goed onder de machine passen. Daarom vind je hieronder verschillende latte macchiato glazen.

Latte macchiato glazen: dubbelwandig

  • Prijsindicatie: vanaf € 10 per twee

Latte macchiato wordt veelal in een doorzichtig koffieglas geserveerd. Glas neemt warmte goed op, waardoor dit soms moeilijk te hanteren is. Daarom zijn er de dubbelwandige latte macchiato glazen. Niet alleen geschikt voor latte macchiato maar ook andere koffiesoorten en natuurlijk thee. Hierbij is er keuze uit glazen met of zonder oortje. Alle glazen zijn geschikt voor in de vaatwasser.

De dubbele thermische bodem voorkomt dat de koffie te snel afkoelt. Hierdoor serveer je hem op een perfecte temperatuur en is het extra lang genieten. Kies uit een setje glazen met een inhoud van 0,24 l tot 0,35 l.

Tip: dubbelwandige glazen zijn ook geschikt voor het serveren van koude dranken.

Bekijk dubbelwandige glazen

WMF Barista Latte Macchiato Glazen

  • Prijsindicatie: € 15 voor twee stuks

Erg populair zijn de glazen van WMF. Vanwege de hoge kwaliteit behoren ze tot de beste latte macchiato glazen. Voorzien van een dubbelwandig ontwerp en met een prachtige opdruk. Geschikt voor warme en koude dranken. De glazen kunnen in de magnetron of vaatwasser. Liever niet in de oven, daar kunnen koffieglazen minder goed tegen.

Dit product wordt goed beoordeeld door consumenten. Het luxe design spreekt aan, net als de dikke wand waardoor de buitenkant niet heet wordt. De glazen hebben een inhoud van 265 ml en passen hiermee uitstekend onder de meeste koffiemachines.

Naar WMF Latte Macchiato

Extra groot: latte macchiato glazen van 450 ml

  • Prijsindicatie: € 12,50 per twee stuks

De meest gangbare latte macchiato glazen hebben een inhoud van 200 tot 300 ml. Voor latte macchiato wordt in ieder geval altijd een hoog glas met een dikke wand gebruikt. Bij voorkeur heeft deze een iets uitlopende kop. Doordat de bovenkant uitloopt blijft de schuimlaag goed behouden.

Geniet je graag van een grote overheerlijke koffie? Dan zijn de beste latte macchiato glazen van 450 ml een aanrader. Deze zijn van een stevige kwaliteit en een mooi design. Er is keuze uit verschillende modellen met of zonder oortje. Wel zijn alle glazen dubbelwandig, waardoor de warmte binnenin behouden blijft. Aan de andere kant wordt de buitenkant zeker niet te heet.

De extra grote glazen zijn verkrijgbaar vanaf € 12,50 per twee stuks. Sommige merken zijn iets goedkoper, waarbij de kwaliteit nog steeds goed is. Bekijk en vergelijk het assortiment.

Bekijk glazen van 450 ml

Tip: in een groot glas blijft de koffie minder lang heet, omdat de warmte makkelijker kan ontsnappen.

Wat is een latte macchiato glas?

Een perfecte latte macchiato bestaat uit een flinke laag melk, espresso en melkschuim. Het is de bedoeling om dit in een hoog glas te serveren. Omdat deze koffiesoort warm is, zijn er speciale latte macchiato glazen ontworpen. Ze zijn niet alleen in de basis lang, maar bieden ook goed zicht op de samenstelling. Daarnaast zijn ze dubbelwandig, zeker niet onbelangrijk.

Heb je geen speciale glazen in huis? Dan is het ook mogelijk om de latte macchiato in een normaal glas te doen, mits de koffie niet te heet is. Kies in dit geval wel voor dik materiaal, zeker geen bierglas. Die laatste springt door de warmte kapot.

Vergeet de lepels niet!

Bij een hoog glas horen lange lepels. Latte macchiato lepels zijn er in verschillende vormen en maten. Je vindt ze ook wel onder de benaming longdrink lepels. Geef nooit een klein koffielepeltje bij een hoog koffieglas. Feitelijk moet een lepel dat in het glas staat zeker 3 cm boven de rand uitsteken. Dit geeft namelijk voldoende ruimte om de lepel vast te houden en ermee te roeren.

En zo maak je een latte macchiato

Een latte macchiato maken gaat perfect met een (volautomatische) koffiemachine. Deze is voorzien van een ingebouwde melkopschuimer. Overigens is het ook mogelijk om met een espressoapparaat en een losse melkopschuimer een goede latte macchiato te maken.

Leer hoe je de beste latte macchiato maakt, bekijk het filmpje op YouTube. Hieronder nog eens de benodigdheden:

  • Koffiemachine
  • Koffie(bonen) en melk
  • Latte macchiato glazen
  • Longdrinklepels

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste latte macchiato glazen – dat is genieten
Schuiven naar boven