Review volautomatische koffiemachine

Bijgewerkt: 27 februari 2022

Tegenwoordig is een volautomatische koffiemachine heel betaalbaar. Hierbij heb je keuze uit verschillende merken en modellen. Bijvoorbeeld van Philips, JURA of De’Longhi. Er zijn ook minder bekende of goedkopere merken verkrijgbaar. In de review volautomatische koffiemachine lees je welk merk of model goed scoort.

Werking van dit apparaat

Je hebt de halfautomatische (pistonmachine) en de volautomatische koffiemachine. Bij de volautomaat hoef je niet zelf de koffiebonen te malen of gemalen koffie aan te drukken. Dit bespaart niet alleen tijd, ook is dit voor veel mensen een stuk makkelijker.

Dankzij deze koffiemachine zet je de lekkerste kopjes koffie met slechts één druk op de knop. Zonder in te leveren op smaak, want die blijft perfect.

Review volautomatische koffiemachine

Kijk je naar volautomatische koffiemachines dan is er aardig wat keuze. Bekende consumenten merken zijn:

 • Philips
 • Krups
 • De’Longhi
 • Siemens
 • JURA

Weet je niet waar je voor moet kiezen? Lees dan zeker de review volautomatische koffiemachine door. Per merk staat beschreven wat de voor- en nadelen hiervan zijn, hoe tevreden gebruikers zijn er natuurlijk de richtprijs.

Philips koffiemachines

Van het merk Philips zijn er een aantal uitstekende volautomatische koffiemachines verkrijgbaar. En ook nog eens tegen een betaalbare prijs. Ze beginnen vanaf € 290, oplopend tot boven de € 500.

Deze specificaties zijn in ieder geval belangrijk en kom je ook bij de Philips koffiemachines tegen:

 • Automatische melkopschuimer
 • Favoriete koffie onthouden
 • Automatische ontkalker

Vooral de 2200 serie en de LatteGo serie zijn erg populair. Gebruikers zijn tevreden over de vele functionaliteiten. Wel is het in het begin uitzoeken hoe het apparaat werkt. Maar wanneer je het eenmaal onder de knie hebt dan zet je verrassende kopjes koffie.

De koffiemolen werkt goed en middels de touchscreen stel je alles eenvoudig in. Sommige gebruikers vinden de prijs wat te hoog, maar je betaalt natuurlijk voor de kwaliteit. Check de beschikbare modellen en de prijs.

Bekijk Philips volautomatische koffiemachines

Jura professionele apparaten

In de review volautomatische koffiemachine mag het merk Jura absoluut niet ontbreken. Dit merk is geliefd bij consumenten maar doet het ook goed binnen de horeca. Wel moet je er rekening mee houden dat de aanschafprijs flink hoger ligt. Te beginnen vanaf € 700 maar voor een professionele volautomatische koffiemachine betaal je meer dan € 1000.

Hier zit dan wel alles op en aan. Kenmerkend zijn de eenvoudige bediening, het unieke koffieresultaat en vooral het groot gebruiksgemak. Het opschuimen van melk gebeurt volautomatisch, net als alle andere handelingen. Gebruikers zijn over dit merk dan ook zeer positief. Jura is echte krachtpatser voor de mensen met een groter budget.

Naar Jura koffiemachines (volautomatisch)

Het merk Siemens

Ook Siemens scoort goed in de volautomatische koffiemachine review. Dit zijn de positieve punten van Siemens:

 • Stille werking
 • Meerdere koffievarianten
 • Hoge kwaliteit
 • Eenvoudig in gebruik
 • Perfecte smaak

Natuurlijk zijn deze volautomatische koffiemachines uitgerust met een automatische melkopschuimer, ontkalker en het onthouden van koffievoorkeuren. Je zet één tot twee kopjes koffie tegelijk, afhankelijk van het model. De Siemens volautomatische koffieapparaten beginnen vanaf € 400 en lopen op tot meer dan € 1000.

In een review is het ook belangrijk om de nadelen te benoemen. Hoewel deze er bijna niet zijn melden gebruikers het volgende:

 • Groot apparaat (hierdoor wat lastiger te plaatsen)
 • De lekbak is snel vol

De prijs kan ook nadelig zijn, want andere merken zijn vaak goedkoper. Bijvoorbeeld Philips, die beter binnen een lager budget past.

Bekijk Siemens volautomaten

Review volautomatische koffiemachine: overige merken

Nespresso is een bekende op het gebied van volautomatische koffiemachines. Wel is dit merk vrij prijzig in aanschaf. Ook heb je niet altijd voldoende keuze uit verschillende modellen.

Andere merken die wel goed worden beoordeeld zijn De’Longhi en Melitta. Die laatste valt onder de budgetmodellen van een goede kwaliteit.

Merken die slechter worden beoordeeld zijn Domo (zeer goedkoop merk), Beko (middensegment) en toch sommige modellen van De’Longhi. Ga echter niet van een enkele beoordeling uit maar kijk naar meerdere zaken. Zoals functionaliteiten, de algemene kwaliteit van het merk en natuurlijk de prijs.

Zolang gaat een volautomatische koffiemachine mee

Geen enkel apparaat heeft het eeuwige leven. Hoe lang gaat een volautomatische koffiemachine mee? Deze zou minimaal drie jaar moeten werken. De betere merken zoals Philips en Siemens hebben een gemiddelde levensduur van 4,5 jaar. Terwijl die van Jura nog wel zes jaar (of langer) meegaat.

Gaat een koffiemachine eerder kapot? Binnen een jaar heb je recht op garantie. Soms geldt er een garantieperiode van twee jaar. Wanneer het apparaat eerder kapot gaat dan de gemiddelde levensduur dan heb je recht op gedeeltelijke vergoeding van de reparatie. Hierbij wordt gekeken naar de economische levensduur. Neem hiervoor contact op met de verkoper of de fabrikant.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Review volautomatische koffiemachine
Schuiven naar boven