Review pistonmachines – de beste merken en modellen

Bijgewerkt: 26 februari 2022

Een pistonmachine noem je ook wel een halfautomatische koffiemachine. Dit betekent dat je zelf de bonen moet malen (of je neemt versgemalen bonen). In de review pistonmachines lees je welke merken en modellen het hij gebruikers goed doen. Je wil tenslotte voor de beste pistonmachine gaan.

De beste pistonmachine

Het is vaak lastig om een keuze te maken uit al die pistonmachines. Veel verkochte merken zijn De’Longhi, Sage en Bluemill. De prijs begint vanaf ongeveer € 79 en loopt op tot meer dan € 300. Wat is nu de beste pistonmachine? Dat hangt van verschillende factoren af. Bekijk de review en ontdek zelf wat de beste keuze is.

Review pistonmachines: het overzicht

Hieronder vind je een review van verschillende pistonmachines. De afzonderlijke merken zijn onder de loep genomen. Hierbij is gekeken naar kwaliteit, functies, prijs en hoe gebruikers het apparaat beoordelen.

De’Longhi halfautomatische koffiemachine

De pistonmachines van De’Longhi scoren goed bij consumenten. Dit heeft met de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding te maken. Je koopt al een model vanaf ongeveer € 77. De duurdere apparaten kosten boven de € 150.

Een populair model is de basis pistonmachine met stoompijpje. Geschikt voor het maken twee kopjes koffie tegelijkertijd. De kopjes worden automatisch verwarmd en er is ook een heetwaterfunctie aanwezig. Dit product ontvangt goede reviews van gebruikers. Consumenten zijn vooral tevreden over de goede kwaliteit, de goede maling en de lekkere koffie die je hiermee maakt.

Het is een het begin wel even wennen met een pistonmachine, en dat is wat gebruikers ook wel vertellen. Sommige modellen bevatten geen indicator waarmee je kan zien of het water op is. Dit moet je dus zelf even in de gaten houden. Maar over het algemeen niks anders dan lof over De’Longhi.

Bekijk De’Longhi pistonmachines

BluMill luxe pistonmachines

In de pistonmachines review kom je natuurlijk ook het merk BluMill tegen. Niet geheel onterecht want ondanks de beperkte keuze ga je met dit merk wel voor een goede koop. Verkrijgbaar vanaf ongeveer € 129 maar zeker niet duurder dan € 170. (Let op dit zijn richtprijzen).

Geschikt voor gemalen koffie en voorzien van melkreservoir met automatische melkopschuimer. Je zet dus de lekkerste koffie, dat is een feit. Je kunt hier spreken van een goede prijs-kwaliteitverhouding. Je maakt klassieke kleine espresso’s of heerlijke latte macchiato. Of misschien wel een cappuccino, het kan allemaal met de BluMill halfautomatische koffiemachine.

Gebruikers zijn tevreden over de eenvoudige bediening, de snelle werking en de vele functionaliteiten. Sommigen vinden dat de koffie niet heet genoeg wordt, maar dit is ook een kwestie van persoonlijke voorkeur. Je wil immers niet je lippen of tong verbranden. De conclusie is duidelijk: BluMill is zeker een aanrader.

Naar BluMill halfautomatische koffiemachines

Sage – professioneel merk

Bovenstaande twee merken worden in deze review pistonmachines zeer goed beoordeeld. Maar er is uiteraard nog veel meer verkrijgbaar. Bijvoorbeeld Sage, een van de topmerken. Maar ook gelijk een van de duurdere. De eenvoudige pistonmachine begint vanaf € 400. Maar wanneer je voor de betere modellen gaat dan ben je meer dan € 500 kwijt, oplopend tot € 700.

Voor de meeste mensen is dit onbetaalbaar of stiekem toch te duur. In de review pistonmachine zie je dan ook voornamelijk dat gebruikers de prijs aan de hoge kant vinden. Daarom is het merk Sage meer geschikt voor professioneel gebruik (bijvoorbeeld de horeca). Want de kwaliteit is wel top. Maar het is zeker interessant om even naar de beoordelingen en prijs te kijken.

Bekijk Sage pistonmachines

Waar op letten bij pistonmachine?

Bij aanschaf van een pistonmachine zijn er wat dingen waar je goed op moet letten. Hieronder vind je de belangrijkste aandachtspunten.

  • Aanwezigheid van melkopschuimer
  • Geschikt voor een of twee kopjes koffie
  • Voor welke type koffies
  • Aanwezigheid van heetwaterfunctie
  • Optioneel: kopjesverwarmer
  • Prijs

Wat de prijs over de halfautomatische koffiemachine zegt

Natuurlijk kijk je niet alleen naar de prijs maar dit is wel medebepalend. Een kwalitatief goede pistonmachine kost ergens tussen de € 150 en € 350. Een duurder model aanschaffen wil niet zeggen dat je betere koffie maakt.

Aan de andere kant is het ook niet erg wanneer je een model aanschaft dat tussen de € 75 en € 150 kost. De functionaliteiten zijn misschien wat minder maar je zet nog steeds perfecte koffie, elke dag weer. Het is dus vooral belangrijk om naar je budget te kijken en hier je aankoop op af te stemmen.

Welke koffie in pistonmachine

Feitelijk kan elke koffieboon in de halfautomatische koffiemachine. Je maalt zelf de koffie of koopt kant-en-klare gemalen koffie. Dit gaat in de piston (koffiehouder) en druk je aan. Vervolgens begint het koffiezetten.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Review pistonmachines – de beste merken en modellen
Schuiven naar boven