Beste anti-roos shampoo – weg met schilfers

Bijgewerkt: 26 februari 2022

Vaak last van witte schilfers op de hoofdhuid? Grote kans dat het hier om roos gaat. Met de beste anti-roos shampoo los je dit probleem snel en effectief op. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om naar de oorzaak te kijken. Lees welke shampoo je moet gebruiken en hoe je roos in de toekomst voorkomt.

De oorzaak van roos (haarroos)

Feitelijk is roos niks anders dan een te snelle celvernieuwing van de hoofdhuid. De oorzaken zijn verschillend maar je kunt denken aan stress, verkeerde voeding of hormoonproblemen. Soms ben je zelf te schuldige, door het haar te vaak te kammen of agressieve shampoo te gebruiken.

Gelukkig kun je dit probleem goed oplossen. De beste antiroos shampoo kalmeert de hoofdhuid en remt de groei van gisten. Schilfers en jeuk verdwijnen binnen 14 dagen.

Overzicht beste anti-roos shampoo

Sommige merken werken zeer effectief, dit is te danken aan de aanwezigheid van zinkpyrithion. Maar er zijn ook antiroos shampoos met andere ingrediënten. Die werken niet bij iedereen even goed. Hieronder vind je drie merken die in aanmerking komen voor de beste antiroos shampoo.

Sebamed Anti-Roos Shampoo

Heb je last van hardnekkige roos en blijft dit terugkomen? Dan moet je zeker het merk Sebamed proberen. Het bevat Piroctone Olamine dat de strijd met bacteriën aangaat. Deze shampoo heeft een pH-waarde van 5,5. Hiermee verminder je de kans op allergieën, irritaties of infecties.

Deze antiroosshampoo is vrij van parabenen, sulfaten en siliconen. Het bevat natuurlijke ingrediënten waardoor klachten snel verminderen. Dat dit de beste anti roosshampoo is heeft te maken met de positieve reviews van gebruikers.

Sommigen kopen dit product op advies van de huisarts. Anderen op eigen initiatief. Na de eerste keer gebruik merk je al verbetering. Wordt gebruikt door mensen met haarroos maar ook wanneer je last hebt van een vette hoofdhuid. Hij kost ongeveer € 6 (200 ml) of € 11 (400 ml).

Bekijk Sebamed shampoo

Andrelon shampoo tegen roos

Ook Andrelonis een goed merk en ook nog eens heel betaalbaar. Geschikt tegen hardnekkige roos. Dit product bevat zinkpyrithion dat de groei van gisten en schimmels remt. Ook zorgt het ervoor dat de vorming van schilfers zichtbaar vermindert.

Het gaat niet alleen roos tegen maar maakt de hoofdhuid schoon en het haar heerlijk zacht. Je haar wordt er dus niet zo droog van als bij andere antiroosshampoos. Dit product bevat wel sulfaten, dat is ook wat je haar zo zacht maakt. Maar deze antiroos shampoo behoort zeker tot de beste.

Gebruikers zijn positief over de prijs-kwaliteitverhouding, het zachte haar, de lekkere geur en natuurlijk het verdwijnen van de schilfers. Vanwege de interessante prijs ook nog eens een goede koop. Voor een fles van 300 ml betaal je ongeveer € 4. Maar wanneer je een voordeelverpakking van zes stuks neemt dan betaal je nog geen € 3 per stuk.

Naar Andrelon antiroosshampoo

Head & Shoulders

Speciaal voor de jeukende hoofdhuid of de aanwezigheid van schilfers is er de Head & Shoulders shampoo. Afhankelijk van het product dat je koopt betreft het ook nog eens een shampoo en conditioner ineen. Dit betekent je haar wassen, roos bestrijden en ook nog eens een goede verzorging. En dat binnen een en dezelfde wasbeurt.

Dit merk wordt wat minder vaak beoordeeld dan de voorgaande twee. Terwijl de kwaliteit echt goed is. Maar misschien zit niet iedereen op een shampoo en conditioner ineen te wachten. De Head & Shoulders antiroosshampoo biedt gedurende 72 uur bescherming tegen roos, jeuk maar ook tegen droogheid. Bij regelmatig gebruik is het effect klinisch bewezen.

Gebruikers zeggen dat deze shampoo aan de verwachtingen voldoet. Kost tussen de € 2,60 en € 4 per stuk. Met een voordeelverpakking ben je goedkoper uit.

Bekijk Head & Shoulders shampoo tegen roos

Roos voorkomen

De beste antiroos shampoo helpt je met het oplossen van dit probleem. Wel is het belangrijk dat je de shampoo regelmatig gebruikt. In het begin moet je hem 2-3 keer achter elkaar gebruiken. Hierna kun je de intensiteit verlagen naar eenmaal per week en later misschien nog naar eenmaal per maand.

Het voorkomen van roos en huidschilfers is net zo belangrijk. Wees daarom onderstaande richtlijnen goed door.

Gebruik van de juiste shampoo

Natuurlijk helpt een anti roosshampoo met het verwijderen van de huidschilfers. Gebruik deze shampoo alleen wanneer dit nodig is. Ben je (definitief) van roos af? Dan gebruik je een milde shampoo en conditioner. Bij voorkeur eentje met natuurlijke ingrediënten. Kies dus zeker niet voor een shampoo met siliconen of parabenen.

Was je haar niet vaker dan 2-3 keer per week. Dagelijks wassen droogt de hoofdhuid uit waardoor je alleen maar meer schilfers krijgt. Het behoeft geen uitleg dat je haarproducten altijd heel goed uit moet spoelen.

Het haar borstelen

Kam of borstel je haar maximaal twee keer per dag. Kies hierbij voor een borstel met zowel kunststof pinnen als varkenshaar. Je kunt dit ook afwisselen, zodat je hoofdhuid telkens een andere stimulans krijgt. Borstel vanaf de hoofdhuid naar beneden toe. Hierdoor wordt talg goed verspreid. Ook masseer je op deze manier de hoofdhuid.

Borstel zeker niet vaker dan twee keer per dag. De hoofdhuid raakt dan overgestimuleerd en je haar kan afbreken. Maar helemaal nooit borstelen is ook slecht voor hoofdhuid en haar. Probeer overigens niet over de hoofdhuid te krabben. Heb je jeuk, dan mag je wel een soort van aaien toepassen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste anti-roos shampoo – weg met schilfers
Schuiven naar boven