Babykamer grijs: deze kleuren passen er perfect bij

Een grijze babykamer is eigenlijk heel neutraal. Maar ook mooi want grijs straalt rust uit. Daarnaast is het een mix van modern, tijdloos en eenvoud. Wist je dat je deze kleur perfect kunt combineren met verschillende andere kleurtjes? Leuk wanneer je op zoek bent naar een aanvulling op de inrichting of accessoires. De babykamer grijs houden kan namelijk te eentonig zijn.

Een complete kamer of losse meubeltjes

Je hebt de babykamer compleet, dan ben je ook direct klaar. Een compleet kamertje bestaat namelijk uit een ledikantje, commode en kledingkast. Voordeel van een babykamer compleet kopen is dat de meubels perfect bij elkaar passen. Niet alleen qua kleur maar ook met betrekking tot de stijl.

Maar je kunt natuurlijk ook voor losse meubeltjes gaan. Het is dan wel even opletten dat de meubeltjes goed op elkaar aansluiten.

Bekijk grijze babykamer (compleet)

Babykamer grijs – welke kleuren passen hierbij?

Met een grijze babykamer is het vrij lastig om voor een goede inrichting of aankleding te gaan. Moet het vloerkleedje ook grijs zijn en welke kleur verf of behang je de wanden? Hoe zit het met plankjes, speelgoed of andere accessoires?

Bekijk hoe je een babykamer in het grijs tot leven brengt.

Grijs en wit: neutrale en mooie combinatie

Alles in het grijs gaat er al snel somber uitzien. Daarom is het aan te raden om voor verschillende tinten grijs te gaan. Kies hier en daar ook eens voor wit. Omdat wit de lichtste van alle kleuren is, past deze ook echt overal bij.

Combineer geen lichtgrijs babykamertje met wit. In dit geval is het wit nauwelijks te onderscheiden van het lichtgrijze. Bij lichtgrijze kamertjes kun je beter voor een combinatie met donkergrijs of zwart gaan. Wil je tenminste in dezelfde tint houden.

Grijs met groen: rustig en natuurlijk

Kijk eens in de natuur goed om je heen. Het zal je opvallen dat je naast groen en bruin ook de kleuren grijs regelmatig tegenkomt. Denk maar eens aan oude takken, sommige boomstammen of dieren. Maar ook het asfalt is grijs.

Grijs en groen laat zich perfect met elkaar combineren. Wel is het belangrijk dat er contrast ontstaat. Ga dus niet voor donkergrijs met donkergroen of voor lichtgrijs met lichtgroen. Maar donkergroen met lichtgrijs kan weer wel (of andersom).

De combinatie grijs en groen straalt vooral rust uit. Maar het creëert ook een natuurlijk effect. Breng de grijze babykamer tot leven met groen, het werkt echt.

Bekijk deze groene vloerkleden

Zachtblauw

De babykamer grauw houden? Niet doen, met wat kleur ziet het geheel er veel aantrekkelijker uit. Zachtblauw ziet er samen met grijs heel mooi uit. Ga dus niet voor felle kleuren blauw want hiermee lijkt het grijs ineens veel killer.

Denk eens aan een blauw vloerkleedje, accessoires zoals een klok of een groeimeter, zachtblauw beddengoed of een leuke behangrand. Overdrijf niet met de kleur blauw, breng hier en daar gewoon wat accenten aan. Leuk voor de jongenskamer maar uiteraard kan zachtblauw ook heel goed voor meisjes.

Zonnig geel

En andere optie is het gebruik van geel. Dit is wel een gewaagde kleur want geel valt altijd op. Aan de andere kant word geel geassocieerd met vrolijkheid, waardoor dit de ideale kleur voor de kinderkamer is.

Je hebt keuze uit verschillende kleuren geel. Bijvoorbeeld kanariegeel, maar die valt echt wel op.  Pastelgeel is heel mooi wanneer je dit met donkergrijs combineert. Terwijl ivoor het weer goed doet met licht- of middengrijs. Overdrijf niet met de kleur geel, denk bijvoorbeeld eens aan een paar leuke knuffels in verschillende tinten.

Naar gele knuffels

Voor op de muur zijn de kleuren Lightyellow of Papayawhip een aanrader. Die laatste ligt een beetje tussen geel en roze in en is hierdoor vooral geschikt voor de meisjeskamer.

Bruin: back to basic

Bruin is niet alleen een natuurkleur maar brengt je ook terug naar de basis. Vroeger hadden meubels bijna allemaal een bruine kleur, omdat ze van hout werden gemaakt (handgemaakt). Het verven van meubels was toen nog niet zo populair als nu.

De babykamer grijs met bruin zorgt voor een klassieke uitstraling. Maar ook heel neutraal, veilig en rustig. Ideaal voor baby’s die snel overprikkeld raken. Ook prettiger voor jezelf en je zult merken dat je op deze babykamer helemaal tot rust komt.

Dit past niet bij grijs

Sommige kleuren kun je beter niet met de babykamer in het grijs combineren. Bijvoorbeeld oranje of rood, dit past vaak slecht bij grijs. Dit geldt ook voor paars. Een en ander hangt wel weer een beetje van de grijstint af. En welke kleur oranje of rood je hierbij neemt. Soms is het ook even kijken en vergelijken.

Twijfel je? Dan is het goed om eens langs de verfwinkel te gaan. Neem hier een kleurenstaaltje grijs die overeenkomt met de babykamer. Houd deze kleurenstaal langs verschillende kleuren, zo zie je zelf welke combinatie het beste op jou overkomt.

Mocht je iets online bestellen dan mag je het gewoon terugsturen wanneer je niet tevreden bent. Je krijgt dan je volledige aankoopbedrag terug.

Shop de leukste producten, bezoek bol.com

Babykamer grijs: deze kleuren passen er perfect bij
Schuiven naar boven