Hair clay: beste klei voor haar

Bijgewerkt: 15 april 2022

Het gebruik van haarklei is in toenemende mate populair. Dit stylingproduct product is zeer geschikt voor verschillende kapsels. De beste klei voor haar zorgt voor een matte finish en dat het kapsel lang in model blijft. Ook zeer geschikt voor meer volume of het voller ogen van je haardos.

Blumaan Cavalier Clay

Een aanrader is de haarklei van Blumaan Cavalier. Zeer geschikt voor mannen en vrouwen met gemiddeld tot dik haar. Let op want het wordt vaak als mannen stylingproduct verkocht, maar is zeker ook geschikt voor vrouwen.

Het mooie aan deze clay is dat je het maar eenmaal per dag hoeft aan te brengen. Doordat het niet indroogt werk je het kapsel heel makkelijk bij. Het biedt veel structuur en zorgt voor een natuurlijke en matte finish. Het is aan te raden om de klei in lichtvochtig haar aan te brengen, dit zorgt voor meer glans en een strak kapsel. Wanneer je het in droog haar aanbrengt creëer je veel structuur in het kapsel.

Met een prijs van ongeveer € 24 is dit merk misschien wat duurder maar wel van een uitmuntende kwaliteit. Gebruikers zijn dan ook ontzettend tevreden en geven aan de Blumaan Cavalier Clay een hoge beoordeling.

Bekijk Blumaan Cavalier Clay

Sebastian Craft Clay

De beste haarklei is ongetwijfeld van het merk Sebastian. De Craft Clay is de opvolger van de bekende Crude clay. Mocht je het oude product niet meer kunnen vinden, dan weet je waar je nu voor moet kiezen. De klei zorgt ervoor dat je kapsel hermodeleerbaar is. Je ziet er altijd perfect gestyld uit, op elk moment van de dag.

Je haar krijgt veel meer textuur en ziet er gezonder en verzorgder uit. Dit product is geschikt voor kort tot mediumlang haar. Het is verrijkt met belangrijke aardmineralen waardoor je ook nog eens aan een goede verzorging denkt.

Aan te brengen in droog of nat haar. Wil je het haar extra volume geven, wrijf deze klei dan goed in de haaraanzet. Gebruikers vinden dat dit product niet al te vettig aanvoelt waarbij het haar toch goed in model blijft zitten. Een goede kwaliteit tegen een prijs die afhankelijk is van de inhoud van het potje. Voor 150 ml betaal je ongeveer € 28, een potje van 50 ml is ongeveer € 18. Het is dus voordeliger om voor een grootverpakking te gaan.

Naar Sebastian Craft Clay

Kevin Murphy clay

Een hele bekende en zeker de beste klei voor het haar is Kevin Murphy. Dit luxe merk brengt verschillende stylingproducten voor mannen uit, hoewel het ook wel door vrouwen met kort tot middellang haar wordt gebruikt.

Deze kleiachtige pasta laat zich makkelijk aanbrengen. Wrijf hem door de haaraanzet en creëer zo meer volume of een vollere bos haar. Dit product heeft een sterke hold, wat betekent dat je kapsel de hele dag door goed blijft zitten. Het versterkt het haar en werkt vochtinbrengend. Daarnaast zorgt het voor een goede gezondheid van de hoofdhuid. Dit product is rijk aan antioxidanten en daarom altijd een goede keuze.

Je hoeft slechts een klein beetje aan te brengen, dit doe je op vochtig of droog haar. Het is belangrijk om niet teveel te gebruiken! Soms kan het haar door het gebruik van Kevin Murphy clay droog aanvoelen, daarom is het altijd beter om af te wisselen met een ander product. Voor een potje van 100 g betaal je ongeveer € 29,50.

Bekijk Kevin Murphy Clay

Conclusie beste klei voor je haar

Er zijn wel wat merken die zeker tot de beste haarklei behoren. Wees echter voorzichtig met de aanschaf van hele goedkope producten. Die bevatten vaak andere ingrediënten en ook betrekkelijk veel vocht (dat is goedkoper). Hierdoor werkt hair clay mogelijk niet zoals gewenst.

Is klei slecht voor je haar?

Je hebt twee opties: je haar wassen met klei of het gebruik van haarklei als stylingproduct. Je haar met klei wassen is niet slecht, het is namelijk zeer geschikt voor mensen met een huidallergie, gevoelige huid of droog haar. De klei zorgt namelijk voor een betere vochtbalans.

Haarklei als stylingproduct voelt stroef aan. Het laat je haar er voller uit zien, waardoor je direct volume creëert. Zeer geschikt wanneer je een ruige of wilde look tevoorschijn wilt toveren. Omdat het lang blijft zitten en een matte finish heeft, is het zeer geschikt voor mensen met kort tot middellang haar. De haarklei is niet slecht voor je haar, maar bij sommigen kan het haar droger aanvoelen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Hair clay: beste klei voor haar
Schuiven naar boven