Beste diamond painting pen

Bijgewerkt: 15 april 2022

Diamond painting is een geweldige hobby voor jong en oud. Dit werkt het prettigst met de juiste materialen. De beste diamond painting pen is ergonomisch gevormd en ligt hierdoor goed in de hand. Je pakt er de steentjes moeiteloos mee op. Zo kun je urenlang aan je favoriete hobby besteden.

Lichtpen voor diamond painting

  • Voorzien van ledlamp en opzetstukjes
  • Prijsindicatie: € 17,95

Een zeer goede keuze is de lichtpen, geschikt voor ronde en vierkante steentjes. Het bijzondere aan deze pen is dat hij voorzien is van een helder licht. Hierdoor werk je ook bij schemerlicht of bij een slechte verlichting. Met het aan/uit knopje activeer je de ledlamp. De pen werkt met twee vervangbare AAA- batterijen.

Deze pen wordt geleverd met vijf verschillende opzetstukken. Je hebt dus geen verschillende pennen nodig, diamond painting was nog nooit zo eenvoudig geweest. Hij wordt ook geleverd met een rol pentape. Hiermee los je het probleem van achterblijvende waxstukjes op.

Bekijk lichtpen

DDA.036 Diamond Dotz

  • Luxe en ergonomisch gevormd
  • Prijsindicatie: € 7,50

Voor slechts € 7,50 (ongeveer) ontvang je twee luxe diamond painting pennen. Van een zeer goede kwaliteit en ze liggen lekker in de hand. De luxe pen werkt veel fijner dan die van plastic of kunststof. Verder merk je dat de steentjes goed zijn over te brengen. Dit merk heeft een prima prijs-kwaliteitverhouding.

Naar DDA.036 Diamond Dotz

Nog veel meer mogelijk

De beste diamond painting pen moet goed in de hand liggen. Maar er is meer, want je moet ook uitstekend met de wax kunnen werken. Voorkom daarom de aanschaf van een hele goedkope pen. De kans is groot dat de wax loslaat of dat er stukjes achterblijven. Maar ook dat het steentje niet goed blijft plakken.

Daarom zijn de plastic pennen niet altijd de beste keuze. Maar wel voordelig geprijsd, dat is een feit. Het is altijd verstandig om eerst te kijken of je met de standaard pennen kunt werken. Ervaar je problemen, stap dan op een beter model over. Bekijk hieronder het complete overzicht diamond painting pennen inclusief prijs.

Bekijk diamond painting pennen

Welke wax voor diamond painting?

Voor deze hobby heb je verschillende materialen nodig. Dit moet je in ieder geval in huis halen:

  • Een patroon of canvasdoek van zelfklevend materiaal
  • Facetgeslepen steentjes
  • Diamond painting pen
  • Een pincet
  • Wax
  • Schudbakje

Verder heb je een goede wax nodig. Vaak wordt gebruik gemaakt van rode wax, maar dit verliest soms de hechting met de pen. Een goed alternatief is Blu tack, dit is een kneedbaar hechtmiddel. Kijk even welke wax het beste voor je werkt.

Waar begin je?

Het is niet voor iedereen makkelijk om met diamond painting te beginnen. Sommige werken het liefst vanuit een hoek, terwijl anderen in het midden beginnen. Hier is geen goed of fout in. Wil je voorkomen dat je over het bewerkte stuk schuurt, begin dan bovenaan. Dit geldt alleen voor grote doeken, want bij kleine werkjes maakt het niet zoveel uit waar je begint.

Sommigen werken op kleur, anderen in patronen of vakken. Ook nu weer moet je zelf bepalen wat het prettigst werkt. Uiteindelijk kom je zelf bij de beste techniek uit.

Hoe je de pen en het pincet gebruikt

Hulp nodig bij de werking of het gebruik van een diamond painting pen? En waar dient de pincet voor? Hieronder vind je een duidelijke uitleg.

Diamond painting pen

Elk steentje moet je afzonderlijk op het doek of canvas aanbrengen. Het is dus niet mogelijk om meerdere steentjes tegelijkertijd op het doek te krijgen. Haal als eerste de folie van de wax af. Neem nu de pen erbij en prik een stukje van deze wax los. Nu er wax op de pen zit, prik je deze bovenop een steentje. Door een beetje te drukken blijft het steentje plakken. Vervolgens druk je het steentje op het zelfklevend doek. Als het goed is blijft het steentje nu zitten.

Je hebt de wax dus nodig om de steentjes op te pakken en naar het doek te brengen. Daarom zijn deze twee onmisbaar.

Het pincet

Wanneer de steentjes geplakt zijn dan wil je ze soms nog corrigeren. Hier gebruik je het pincet voor. Het is namelijk belangrijk dat de steentjes aaneengesloten komen te liggen. Probeer niet met de pen te corrigeren maar alleen met het pincet.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste diamond painting pen
Schuiven naar boven