Deurbel met camera zonder abonnement: de beste opties

Bijgewerkt: 16 mei 2022

Steeds meer mensen kiezen voor een deurbel met camera. Zien wie er voor de deur staat en eventueel de bezoeker te woord staan, hartstikke praktisch. De beste deurbel met camera zonder abonnement heeft geen verplichtingen. Je bent niet afhankelijk van een online clouddienst en krijgt ook niet te maken met jaarlijks terugkerende kosten. Hieronder vind je de beste slimme deurbellen zonder abonnement.

Eufy Video Deurbel

 • Werkt op wifi
 • Geen abonnement
 • Prijsindicatie: € 99 – € 199

De beste deurbel met camera zonder abonnement is de Eufy Videodeurbel. Je koopt een losse deurbel of eentje compleet met gong of een homebase. Hierdoor verschilt de prijs van € 99 tot € 199. Let op want een homebase is altijd vereist, anders werkt de deurbel niet.

Deze videodeurbel maakt verbinding met wifi. Beelden die via de deurbel binnenkomen worden op de homebase opgeslagen. Dankzij deze lokale opslag ben je niet afhankelijk van de clouddienst van de fabrikant. Enerzijds bespaart dit kosten, aan de andere kant is dit ook veiliger. Je hebt namelijk de beelden in eigen beheer.

Met de draadloze gong heb je keuze uit 10 verschillende melodieën. Hang deze in de woonkamer of in de hal en hoor direct wanneer er wordt aangebeld. Zonder gong werkt de deurbel natuurlijk ook, maar dan via de smartphoneapp. Zelfs wanneer je niet thuis bent zie je exact wie er aanbelt of voor je deur loopt. Eufy is de beste keuze op het gebied van camera deurbellen zonder abonnement.

Bekijk Eufy Video Deurbel

SecuFirst DID701B

 • Maakt verbinding met wifi
 • Geen abonnement
 • Prijsindicatie: € 99 – € 129

Een voordelig geprijsd alternatief is de slimme wifideurbel SecuFirst DID701B. Hierbij heb je keuze uit een model met een enkele of een dubbele draadloze gong. Via de smartphoneapp bekijk je wie er voor de deur staat en beantwoord je oproepen. Dit kan zowel thuis als overal ter wereld.

De camera heeft een grote kijkhoek van 140°. Dit betekent dat bezoekers altijd goed in beeld zijn. De beelden worden opgenomen en opgeslagen op een micro SD kaart. Standaard krijg je er een SD-kaart van 16 GB bij. Het is mogelijk om dit te vervangen voor een kaartje tot maximaal 128 GB. Zeker aan te raden wanneer je behoefte hebt aan meer opslag.

Niet alleen oproepen worden opgenomen maar ook wanneer de camera bewegingen registreert. Bijvoorbeeld wanneer iemand voor de deur langsloopt zonder aan te melden. Zo zie je of de postbode een pakketje voor je deur neerzet of dat een inbreker de omgeving verkent. SecuFirst DID701B is een uitstekende keuze wanneer je niet aan een abonnement vast wil zitten.

Naar SecuFirst DID701B

Ring Video deurbel

 • Bedraad of draadloos aansluiten
 • Geen abonnement vereist (wel mogelijk)
 • Prijsindicatie: € 49 – € 199

De eerste generatie Ring Videodeurbel is alleen bedraad aan te sluiten. Dit model beschikt over live beeld in 1080P-kwaliteit en tweerichtingspraak. Je ontvangt op je smartphone een melding wanneer iemand aanbelt of wanneer er beweging wordt geregistreerd. Dankzij nachtzicht blijf je ook in de nachtelijke uren toezicht hebben op bezoekers.

De tweede en derde generatie deurbellen van dit merk kun je zowel draadloos als bekabeld aansluiten. Deze modellen zijn voorzien van extra beveiligingsfuncties zoals een verbeterde bewegingsdetectie. De Ring videodeur 4 beschikt over HD-video, nachtzicht, gepersonaliseerde bewegingszone en een optimaal beeld met Pre-Roll.

Vaak wordt gedacht dat de Ring alleen verkrijgbaar is met abonnement. Dit klopt niet want dit merk is zeker de beste deurbel met camera zonder abonnement. Wanneer je geen abonnement afsluit dan worden beelden niet in de cloud opgeslagen. Maar je maakt nog steeds gebruik van alle functionaliteiten.

Voor de meeste mensen is dit prima want het komt eigenlijk zelden voor dat je beelden achteraf terug bekijkt. Overigens is een abonnement bij Ring niet zo duur, tussen de € 2,80 en € 10 per maand. Dat hangt ervan af voor welk beveiligingsniveau je gaat.

Bekijk Ring videodeurbel

Alecto DVC600IP

 • Met wifi
 • Geen abonnement nodig
 • Prijsindicatie: € 139

De laatste is de Alecto DVC600IP, ook weer een uitstekende keuze. Deze videodeurbel met camera en wifi werkt zeer goed. Je ervaart haarscherpe beelden die je ook op een later moment terugkijkt. Dit is te danken aan de SD-kaart die de beelden opslaat. De SD-kaart tot 32 GB stop je in de binnenbel (gong), die meegeleverd wordt. Je hebt dus geen abonnement nodig.

Koppel de deurbel aan de smartphone en de rest gebeurt vanzelf. Je ontvangt meldingen wanneer er iemand aanbelt en je beantwoordt via de app oproepen. Wanneer er beweging gedetecteerd wordt ontvang je er ook een melding van en kijk je live mee. Net als veel andere modellen is ook deze deurbel stofvrij en spatwaterdicht.

Naar Alecto DVC600IP

Welke deurbel met camera is de beste?

Onderstaande deurbellen met camera zijn goede keuzes, onafhankelijk of er wel of geen abonnement bij moet.

 • Ring – hoge kwaliteit en uitgebreide mogelijkheden
 • Google Nest – compatibel met andere Google apparaten
 • Eufy – betaalbare deurbel tegen een goede kwaliteit
 • SecuFirst – goedkoop en verrassend goed
 • Alecto – haarscherpe camerabeelden

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Deurbel met camera zonder abonnement: de beste opties
Schuiven naar boven