Eufy deurbel review – ervaring

Bijgewerkt: 22 mei 2022

Je twijfelt over de Eufy deurbel. Dit is de tegenhanger van de bekende Ring videodeurbel. Lees de Eufy deurbel review, kosten (prijs) en hoe je dit product op de juiste manier installeert. Maar ook nuttige informatie over het gebruik van deze bel, want hij werkt misschien net wat anders dan je gewend bent.

Eufy Video Deurbel – Inclusief HomeBase
Bekijk product

Verschil Eufy en Ring videodeurbel

Wil je een videodeurbel aanschaffen dan heb je keuze uit verschillende merken. De twee grootste merken zijn Eufy en Ring. Wat is het verschil tussen deze twee? Het grootste verschil tussen Eufy en Ring zit hem in het abonnement. De Eufy deurbel maakt namelijk voor opslag gebruik van de Homebase. Bij Ring worden de beelden in de cloud opgeslagen, hier heb je een abonnement voor nodig.

Nog een belangrijk verschil is de kijkhoek. De Ring videodeurbellen hebben een iets bredere kijkhoek waardoor je wat meer kan zien. Maar goed, je was op zoek naar de Eufy deurbel review en die ga je krijgen.

Eufy deurbel review

Wat kun je van de Eufy deurbel verwachten? Dat hangt er natuurlijk vanaf welk model je neemt. Maar let op want je hebt ook de Eufycam 2C, dit is een IP beveiligingscamera. Vaak wordt gedacht dat het hier ook om een videodeurbel gaat maar dat is dus niet zo. In winkels en webshops zie je altijd de nieuwste deurbel liggen. Laten we snel naar de specificaties en de prijs kijken.

Bekijk Eufy deurbel

De opslag (Homebase)

Videobeelden worden opgeslagen op de Homebase. Dat is gelijk het grootste voordeel van deze deurbel. Je hebt geen abonnement nodig, iets dat bij Ring wel het geval is. Maar let op want de Eufy deurbel werkt niet zonder homebase. Je bent dus verplicht om deze aan te schaffen. In sommige gevallen krijg je hem erbij maar je kunt hem ook los bijbestellen.

Uitstekende beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit van de Eufy deurbel is zeer goed. Dit geldt niet alleen voor overdag maar ook in de nachtelijke uren (in het donker). Wanneer je de nieuwste Eufy naast de Ring legt dan valt op dat Eufy een hogere videoresolutie heeft. Hij filmt in 1920 px in vergelijking met 1080 px voor de Ring 3. Met Eufy ben je dus beter uit wanneer het op beeldkwaliteit aankomt. Helemaal geen slechte keuze.

De kijkhoek

Natuurlijk kan de Eufy deurbel review niet alleen maar uit positieve dingen bestaan. Een klein nadeel is de kijkhoek. Die is minder dan bij de Ring deurbel. Zo heeft de nieuwste Eufy een horizontale kijkhoek van 120° (bij Ring is dit 160°). De verticale kijkhoek is bij Eufy wel weer wat beter maar daar heb je minder aan.

De horizontale kijkhoek gaat over de breedte waarover je kunt kijken. Dus van links naar rechts. De verticale kijkhoek is van boven naar beneden. De Eufy deurbel heeft wel een ruime verticale kijkhoek maar de stoep of de lucht zien is niet zo interessant. Dus: een klein minpuntje maar niet vervelend. Op de eindstreep kun je nog steeds voldoende zien.

De stroomvoorziening

De ingebouwde accu is oplaadbaar. Je kunt hem bijvoorbeeld via de USB-poort op PC of laptop opladen, maar ook in het stopcontact. Overigens kun je hem ook op het lichtnet aansluiten. Hierdoor is deze videodeurbel overal te gebruiken.

Het wifi netwerk

Zonder wifinetwerk kun je geen gebruik maken van deze deurbel. Mensen kunnen wel aanbellen maar het ding toont dan geen beelden. Bovendien krijg je geen melding op je smartphone en zal ook de chime het niet doen. Je hebt dus echt een wifinetwerk nodig waarin je de Eufy deurbel opneemt.

Zorg dat het wifi netwerk stabiel en snel genoeg is. Het kan voorkomen dat je een kleine vertraging ervaart. Op het moment dat iemand aanbelt duurt het 1 tot 2 seconden voordat je de chime hoort overgaan of voordat er een melding op je smartphone verschijnt. Op zich niet iets om je druk over te maken, dit komt bij veel van dit soort video deurbellen voor.

Het materiaal (de buitenkant)

Natuurlijk speelt het materiaal ook een belangrijke rol. De Eufy deurbel heeft een kunststof behuizing maar is wel volledig waterdicht. Een regenbui kan hij moeiteloos aan. Maar let op want het plastic is wel kwetsbaarder dan het metaal van de Ring Deurbel. De Eufy is dus iets minder vandalismebestanden erg. Toch komt het in de praktijk heel weinig voordat video deurbellen worden gesloopt. Mocht dat toch gebeuren dan staat de dader in ieder geval op camera.

De prijs van de Eufy deurbel

Wat moet de Eufy deurbel kosten? Ga je voor alleen de losse video deurbel dan ben je rond de € 119 kwijt. Een model compleet met Homebase kost ongeveer € 199. Het is altijd voordeliger om het complete pakket aan te schaffen. Dan heb je ook nog de chime oftewel de deurbelgong. Deze werkt samen met de deurbel en laat een geluid klinken wanneer er iemand aanbelt.

Bekijk chime

De chime hoef je niet per se in huis te halen, het zorgt alleen voor meer gebruiksgemak. De chime kost rond de € 39. Let wel altijd op dat je de juiste chime aanschaft. Deze moet echt van het merk Eufy zijn (zie de link). Koop nooit een Ring chime voor je Eufy deurbel, die twee werken niet samen.

Hoe hoog moet de Eufy deurbel hangen?

Hang deze deurbel op een hoogte van ongeveer 1,20 m boven de grond. Zo kun je probleemloos gezichten zien. Hangt de deurbel hoger dan zie je waarschijnlijk alleen de kruin en een hoop (blauwe) lucht. Wanneer de bel te laag hangt zie je geen gezichten.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Eufy deurbel review – ervaring
Schuiven naar boven