Beste hardloop oordopjes (draadloos)

Bijgewerkt: 18 september 2022

Hardlopen op muziek, dat motiveert. Met de beste hardloop oordopjes kom je ver. Deze oordopjes zijn bij voorkeur draadloos, waterbestendig en vallen niet uit. Het is vrij lastig om een model te vinden dat tijdens het hardlopen NIET uit het oor valt. Daarnaast zijn niet alle merken van een even goede kwaliteit. Bekijk hieronder de beste hardloop oordopjes (draadloos).

Draadloos of bekabeld

Vroeger had je alleen de hoofdtelefoon, later kwamen de bekabelde oordopjes. Wilde je hardlopen op muziek dan zat er niks anders op dan te kiezen voor bekabelde oordopjes. Tegenwoordig is dit wel anders. Draadloos heeft vele voordelen. Er zit namelijk nooit een kabel in de weg, je geniet van optimale bewegingsvrijheid.

Een ander voordeel is dat de kwaliteit sterk verbeterd is. Dankzij de lage tonen komt de Pure Bass beter naar voren. Bovendien zijn draadloze oordopjes snel op te laden. Meestal kun je ze na 10 minuten laden alweer een uur gebruiken.

Beste hardloop oordopjes – draadloos

De beste hardloop oordopjes (draadloos) hebben een perfecte pasvorm. Hierdoor vallen ze niet zomaar uit de oren, zelfs niet wanneer je een sprintje trekt of over oneffen terrein rent.

De echte sport oordopjes zijn duurder dan gewone draadloze modellen. Gemiddeld ben je tussen de € 35 en meer dan € 100 kwijt. Daarom vind je hieronder enkele modellen die zeker tot de beste hardloop oordopjes behoren.

1. Jabra Elite Active

Ga je voor de beste hardloop oordopjes, draadloos, dan kom je zeker bij dit merk eruit. Ze zijn niet goedkoop (tussen de € 100 en € 200) maar wel van een topkwaliteit. Het betreft hier in-ear sport oordopjes met een uitstekende pasvorm. Ze zijn zweetbestendig en hebben een lange batterijduur. Afhankelijk van het model gaat de batterij 15 tot wel 28 uur mee.

Deze hardloop oordopjes zijn goed bestand tegen water en stof. Hierdoor kunnen ze dus prima tegen een stootje. Dankzij het draadloze ontwerp heb je geen last van kabels. Geschikt voor het afspelen van muziek maar ook voor het voeren van gesprekken. Er is namelijk een microfoon ingebouwd. De Jabra Elite Active oordopjes maken gebruik van Bluetooth 5.0.

Bekijk Jabra Elite Active

2. Sony Wireless sportoordopjes

Het merk Sony staat altijd voor kwaliteit. Het voordeel van de Sony Wireless sportoordopjes is dat ze een prima prijs-kwaliteitverhouding hebben. Volledig draadloos en geschikt om mee te sporten. Een aantal modellen zijn volledig waterbestendig, hiermee kun je dus zwemmen.

De batterijduur van deze hardloop oordopjes bedraagt tussen de 3 uur en 6 uur. De duurdere modellen zijn voorzien van ingebouwde mp3-speler. Dankzij de omgevingsgeluid modes bepaal je zelf of je omgevingsgeluiden wel of niet wil horen. Muziek afspelen of bellen, het kan allemaal. Uiteraard verkrijgbaar in verschillende kleuren en uitvoeringen.

Naar Sony Wireless sportoordopjes

3. Hoco sport oordopjes

Een nieuwkomer op het gebied van beste hardloop oordopjes. Dit merk is voordelig geprijsd en hierdoor geschikt voor iedereen met een lager budget. De sport oordopjes zijn compatibel met iPhone, Samsung, Huawei en overige Android smartphones. Werkt via Bluetooth 5.0 en is waterproof.

Afhankelijk van het model betaal je voor de Hoco hardloop oordopjes tussen de € 35 en € 50. De batterij gaat tussen de vier en vijf uur mee, opladen is zo gebeurd. Voorzien van Active Noise-Cancellation en een ingebouwde microfoon. Wordt geleverd inclusief mooie opbergcassette.

Bekijk Hoco sport oordopjes

Nog meer beste hardloop oordopjes

Op zoek naar de beste hardloop oordopjes? Dan is het heel belangrijk dat je op de volgende zaken let:

  • Draadloos (Bluetooth)
  • Zweetbestendig
  • Uitstekende pasvorm
  • Batterijduur minimaal 3 uur
  • Ingebouwde microfoon

Koppel de hardloop oordopjes met je smartphone en speel je favoriete muziek af. Je beantwoordt binnenkomende oproepen maar kunt ook zelf een oproep starten. Je hoeft tijdens het bellen je smartphone niet vast te houden.

Naar overzicht beste hardloop oordopjes

Wat zijn nog meer de beste sport oordopjes? Die van Philips zijn ook populair, alleen is het aanbod hier wel beperkt in. Verder heb je die JBL, dit merk is altijd een aanrader. De JBL sport oordopjes bedien je ze door middel van handgebaren. Nadeel hiervan is dat er een nekband aan vastzit. Dit kan minder prettig zijn tijdens het hardlopen.

Hoe lang mag je oordopjes gebruiken?

Het is niet goed om de hele dag met oordopjes in te lopen. Het maakt hierbij niet uit of het om hardloop oordopjes of oordoppen om te slapen gaat. Let vooral op het materiaal. De beste sport oordopjes zijn van een flexibel materiaal en geven je oren rust.

Mag je met oordopjes hardlopen?

Veel sporters vragen zich af of dit wel mag: met je met oordopjes hardlopen? Je bent immers een verkeersdeelnemer. Er zijn geen regels voor voetgangers of hardlopers met betrekking tot het dragen van oordopjes of een koptelefoon.

Ren je langs een drukke weg dan is het wel aan te raden om omgevingsgeluiden aan te zetten. Loop je in het bos of in een landelijke omgeving dan kom je nauwelijks verkeer tegen. In dit geval kun je het omgevingsgeluid ook wel uitzetten, maar alleen wanneer je dit zelf prettig vindt.

Mag je met oordopjes fietsen?

Met oordopjes op de fiets, mag dat? Het is niet verboden om met oordopjes te fietsen. Wel kan dit voor gevaarlijke situaties zorgen. Bijvoorbeeld omdat je verkeer niet hoort aankomen. Of omdat je teveel bent afgeleid.

Overigens mag je op de fiets niet de smartphone vasthouden, bedienen of ermee bellen. Hiertegenover staat een forse boete.

Oorpijn door oordopjes

Hardloop oordopjes kunnen voor een ontsteking en oorpijn zorgen. De belangrijkste symptomen zijn pijn, vocht uit het oor, een rode huid en soms minder goed horen. Dit ontstaat door het regelmatig gebruik van oordopjes. Dit sluit de gehoorgang af waardoor bacteriën en schimmels een ontsteking veroorzaken.

Geef het oor regelmatig lucht. Maak de oordopjes na gebruik goed schoon. Is het oor geïrriteerd, draag dan tijdelijk geen oordopjes. Ga met een aanhoudende oorontsteking langs de huisarts. Deze zal vaak zure druppels voorschrijven waarna de klachten snel minder worden.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste hardloop oordopjes (draadloos)
Schuiven naar boven