Stabilo Pen 68 – de premium viltstiften waar je alles over wil weten

Bijgewerkt: 16 september 2022

Voor hobbymatig of professioneel gebruik is er de Stabilo Pen 68. Dit is een vilstift van de allerhoogste kwaliteit. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren, inclusief fluorescerende kleurtjes. Je koopt de Stabilo Pen 68 los of als pakket van 10 tot 50 viltstiften.

Het voordeel van een premium viltstift

Je hebt normale viltstiften en premium viltstiften. De Stabilo Pen 68 valt onder de premiumversie. Deze stift heeft een aantal eigenschappen:

 1. Inkt op waterbasis
 2. Reukloos
 3. Hoge glans en helderheid
 4. M-tip voor gelijkmatige kleurverdeling
 5. Drukveilige punt
 6. Kan tot 24 uur open blijven

1. Inkt op waterbasis

De meeste viltstiften hebben een inkt op waterbasis, dit geldt ook voor de Stabilo Pen 68. Het voordeel van een inkt op waterbasis is dat deze sneldrogend is. Dit voorkomt uitlopen van de kleuren.

Een nadeel van waterbasisinkt is dat papier gaat rullen wanneer je er te veel met de stift overheen gaat. Bij de Stabilo Pen 68 valt dit echt wel mee. Een ander nadeel is dat je met dit type inkt lijntjes achter kunnen blijven, iets dat met een inkt op alcoholbasis nooit het geval is.

De Stabilo Pen 68 is van een hoge kwaliteit. Door twee pennen tegen elkaar aan te houden kun je kleuren in elkaar overlaten lopen. Bovendien kun je de stift combineren met water, waardoor je een prachtig aquareleffect krijgt.

Meest populair: STABILO Pen 68 – maar liefst 50 verschillende kleuren in een metalen etui

2. Reukloze stiften

Veel stiften laten een geurtje achter, iets dat niet zo prettig ruikt. De Stabilo premium viltstift is geheel reukloos.

3. Hoge glans en helderheid

Voor de mooiste tekeningen vertrouw je op de Stabilo Pen 68. Deze stift heeft namelijk een hoge glans en helderheid, welke kleur je ook kiest.

De stiften hebben een zo hoog mogelijke lichtechtheid met betrekking tot de kleuren. Echter kunnen kleuren sneller vervagen onder invloed van licht, temperatuur en de papierkwaliteit.

4. M-tip voor gelijkmatige kleurverdeling

Deze stiften zijn voorzien van een Medium tip (M-tip). Fijne lijntjes maken of grotere vlakken inkleuren, het kan allemaal met deze kwalitatieve viltstift. De medium tip zorgt voor een gelijkmatige kleurverdeling.

5. Drukveilige punt

Het probleem met veel viltstiften is dat de punt beschadigt wanneer je te hard op de stift drukt. De Stabilo Pen 68 is voorzien van een drukveilig punt. Zelfs bij wat harder drukken blijft de punt in goede staat.

6. Kan tot 24 uur open blijven

Je kent het vast wel: je hebt viltstiften gebruikt en bent vergeten de dop erop te doen. De volgende dag zijn de stiften uitgedroogd. Jammer, want dat is onnodig geld weggooien. De Stabilo-68 stiften zijn beschermd tegen uitdrogen. Je kunt ze tot wel 24 uur zonder dop laten liggen.

Stabilo Pen 68 los kopen of als pakket?

De Stabilo Pen 68 wordt meestal in een etui vanaf 10 viltstiften verkocht. De stiften zijn ook los verkrijgbaar, de stuksprijs bedraagt ongeveer € 2,95 (inclusief verzendkosten). Natuurlijk is het voordeliger om een pakket te kopen, maar soms wil je slechts één enkele kleur vervangen.

Bekijk losse Stabilo Pen 68

Als pakketje kopen is voordeliger

Wil je geld besparen, koop deze premium viltstift dan als pakket. Hierbij heb je keuze uit een pakket van 10, 15, 20, 24, 30 of 50 viltstiften. Dit zijn de indicatieve prijzen, inclusief verzenden:

 • Pakket van 10 stuks: € 13 tot € 15 (in kunststof etui)
 • Pakket van 15 stuks: € 20 tot € 24 (in kokeretui)
 • Pakket van 20 stuks: € 23 (in kunststof of metalen etui)
 • Pakket van 24 stuks: € 22 tot € 25 (in kunststof etui)
 • Pakket van 30 stuks: € 23 tot € 26 (in metalen etui)
 • Pakket van 50 stuks: € 40 tot € 45 (in metalen etui)

Bekijk de complete prijslijst

Met het Stabilo Pen 68 pakket van 50 stuks, in metalen etui, ben je het voordeligst uit. Je betaalt dan omgerekend ongeveer € 0,80 tot € 0,90 per viltstift.

Verkrijgbare kleuren

De stabilo pen 68 is in nagenoeg in alle beschikbare kleuren verkrijgbaar. Daarnaast is er de metallic variant, ook weer in verschillende kleuren. Voor de liefhebber is deze Stabilo vilstift tevens als fluorescerend kleur verkrijgbaar.

De stiften zijn ideaal voor het inkleuren van tekeningen, het maken van grafieken, zelf kaarten maken, aquarels, professionele tekeningen en nog veel meer.

De levensduur van STABILO stiften

Over het algemeen zijn STABILO stiften niet goedkoop, maar wel van de allerhoogste kwaliteit. Zo kan de Stabilo Power tot wel vijf weken zonder dop, zonder uit te drogen. De Pen 68 kan gedurende 24 uur zonder dop, dit is wel iets om rekening mee te houden. De totale levensduur is afhankelijk van het gebruik van de stiften en de ondergrond. Gemiddeld gaan deze stiften enkele maanden tot jaren mee.

Lees ook: STABILO markeerstiften: koop- en gebruikstips

De veiligheid van de stiften

Wanneer de inkt in contact komt met de huid is er geen gevaar, maar de stiften zijn uiteraard niet bedoeld om op de huid mee te tekenen. Bij inslikken van de inkt is er geen gevaar voor de gezondheid.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Stabilo Pen 68 – de premium viltstiften waar je alles over wil weten
Schuiven naar boven