Klein droogrekje voor badkamer, slaapkamer of waar dan ook

Bijgewerkt: 16 september 2022

Hij is schattig om te zien maar vooral heel erg praktisch: het klein droogrekje. Je hangt of plaatst hem in de badkamer, slaapkamer, op het balkon of in de woonkamer. Overal waar nog een beetje ruimte beschikbaar is.

Met een klein droogrek bespaar je een hoop ruimte. Het is ideaal voor het drogen van kleine tot middelgrote wasjes. Ontdek de beschikbare droogrekjes en de mogelijkheden.

Pro Plus Droogrek voor compacte ruimtes

Speciaal voor compacte ruimtes is er dit kleinere droogrekje van het merk Pro Plus. Het rek bestaat uit 6 rijen van elk 50 cm. In totaal is er dus 3 meter aan droogruimte aanwezig. In zijn totaliteit heeft het rek een afmeting van 45 × 50 cm, en ingeklapt 33 × 50 cm.

Dit klein droogrekje is zeer handig om aan de radiator te hangen, aan een deur, balkonreling of kastdeur. Ook praktisch in de doucheruimte of voor gebruik op de camping of in de vakantiewoning.

Voor een prijs van ongeveer € 14, inclusief verzendkosten, haal je dit handig hulpmiddel in huis.

Bekijk Pro Plus Droogrek

ABJ – Opvouwbaar Mini Droogrek met muurmontage

Zoek je wat extra droogruimte voor handdoeken, ondergoed of kledingstukken? Creëer extra droogruimte in de badkamer, de bijkeuken of misschien wel op de slaapkamer. Dit opvouwbaar mini droogrek is voorzien van muurmontage. Bevestig hem aan de wand en maak direct gebruik van de droogruimte.

Dit droogrekje is verkrijgbaar in vijf verschillende breedtes:

  • 60 cm
  • 70 cm
  • 80 cm
  • 90 cm
  • 100 cm

De hoogte bedraagt 50 cm en de lengte 55 cm, ongeacht de breedte. Het rekje is voorzien van 6 stangen en 4 afstelposities. Om nog meer ruimte te besparen is het rek opvouwbaar. Volledig ingeklapt heeft het een diepte van slechts 5 cm.

Dit is het meest geschikte droogrekje voor de badkamer, om handdoeken aan te drogen. Maar ook ideaal in andere situaties. Daarnaast een meerwaarde voor de studentenkamer, het kleine appartement op de vakantiewoning.

De aanschafprijs ligt tussen de € 39 en € 44, afhankelijk van het gekozen model.

Naar ABJ droogrek in verschillende afmetingen

Tatkraft Toro – staand klein droogrek

De Tatkraft Toro is een staand klein droogrekje dat geschikt is voor in de wasruimte, de bijkeuken, om de slaapkamer of in een andere ruimte. Met 6 meter drooglijn is er genoeg ruimte beschikbaar voor een klein wasje. Aan de andere kant neemt dit rek zeer weinig ruimte in beslag. Uitgeklapt vraagt het een vloerruimte van 89 × 34 cm. De hoogte bedraagt 82 cm.

Dit model is inklapbaar en heeft dan een afmeting van 113 × 34 cm met een dikte van slechts 1,5 cm. Je bergt dit rek compact op, bijvoorbeeld achter de deur of in een kast.

De constructie is van roestvrijstaal en hierdoor geschikt voor binnen of buiten. Denk hierbij ook aan de vochtige ruimte zoals het tuinhuis of de badkamer. Aan de onderzijde is gedacht aan antislip elementen op de poten, zodat het wasrek altijd stevig staat.

Gezien voor een prijs van ongeveer € 45 inclusief verzendkosten. Er geldt een 30 dagen bedenktijd en gratis retourneren.

Bekijk Tatkraft Toro

Een klein droogrekje, is dat wel voldoende?

Voor een éénpersoonshuishouden is een klein droogrekje vaak voldoende. Maar wanneer je met twee of meer personen bent, heb je echt meer droogruimte nodig. Hieronder een indicatie van het aantal meter droogrek waar je rekening mee moet houden:

  • Eén persoon: drooglengte van 10 meter
  • Twee personen: drool engte van 20 meter
  • Drie personen: drooglengte van 40 meter
  • Vier personen: drooglengte van 50 meter

Hierbij wordt uitgegaan van een gemiddelde hoeveelheid was. Heb je door werk, hobby of huisdieren meer was te doen? Tel dan 10% tot 20% bij het advies op.

Yes, dit zijn pas handige wasrekken!

Een staand wasrek is altijd praktisch in gebruik. Het biedt veel ruimte voor de was en is inklapbaar, en hiermee erg compact op te bergen. Een ander voordeel van het staand wasrek is dat je het eenvoudig verplaatst. Het ene moment zat je hem in de bijkeuken neer, het andere moment buiten in het zonnetje.

Een was droogrek aan de muur is een ruimtebesparende oplossing. Dit droogrek is aan te raden wanneer een staand model geen alternatief is.

Het hangend droogrekje voor aan de deur bespaart nog meer ruimte en is makkelijk verplaatsbaar. Denk ook eens aan plaatsing over de radiator, vooral in de winter droogt het wasgoed hierdoor sneller.

Een droogmolen is ideaal voor in de tuin. Het biedt ontzettend veel droogruimte en is inklapbaar. Het is wel een van de duurste oplossingen, en het staat soms in de weg.

Het gebruik van een wasrek is altijd milieuvriendelijker dan het wasgoed in de droger stoppen. Niet alleen vreet de droger veel energie en is hierdoor duur in gebruik, ook is het slecht voor het milieu. Ga slim met energie om en stap over op het wasrek/droogrek.

Tips om de was sneller te laten drogen

In de zomermaanden kun je het wasgoed het beste buiten hangen, in het zonnetje. Wist je dat UV zonlicht vlekken goed weet te verwijderen? Wees voorzichtig met zwart wasgoed, dit kan door zonlicht verbleken.

Hoe droger de ruimte waarin het klein droogrekje hangt of staat, hoe sneller het wasgoed droog is. Ventileer de ruimte daarom goed. Zet of hang het wasrek bij voorkeur vlak bij het raam. Laat kleding bij voorkeur niet in de woon- of slaapkamer drogen, of je moet goed kunnen ventileren.

Een extra tip: draai dik wasgoed regelmatig om tijdens het drogen, bijvoorbeeld spijkerbroeken. Zo kan de natte kant sneller drogen. Laat bij voorkeur wat ruimte tussen de kleding op het rek vrij, zodat vochtige kleding het bijna droge wasgoed niet opnieuw vochtig maakt.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Klein droogrekje voor badkamer, slaapkamer of waar dan ook
Schuiven naar boven