STABILO markeerstiften: koop- en gebruikstips

Bijgewerkt: 27 november 2022

De best verkopende markeerstift van Europa is die van het merk STABILO. De STABILO markeerstiften zijn van een uitstekende kwaliteit. Je kunt ze bijna overal (online) kopen. Hierbij heb je keuze uit heel veel verschillende kleuren, zodat je voor een opvallend uiterlijk gaat.

Waarom de markeerstift is uitgevonden

De markeerstift wordt ook wel accentueerstift genoemd. In België noemen ze het fluostift. Op zich geen vreemde naam want de kleur van dit soort stiften is fluorescerend.

Waarom is de markeerstift uitgevonden? Omdat er altijd wel een stukje tekst is dat je extra op wil laten vallen. Bijvoorbeeld tijdens werk of studie, maar ook omdat je dat stukje tekst later makkelijk terug wil vinden. Met een markeerstift breng je een fluorescerende felle kleur aan. Heel praktisch om stukken tekst te markeren.

De beste Stabilo markeerstiften

Markeerstiften zijn van verschillende merken verkrijgbaar. Je koopt ze bijvoorbeeld bij de Action, HEMA en zelfs bij de supermarkt. Hier moet wel bij gezegd worden dat de kwaliteit niet altijd top is. Van Stabilo markeerstiften weet je zeker dat je de beste koopt. Ze hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.

Bekijk Stabilo markeerstiften

Voor een verpakking van 6 verschillende kleuren betaal je tussen de € 5 en € 8. Dat hangt ook een beetje van de kleuren en de aanbieder af.

Hoeveel kleuren heeft Stabilo?

De meeste mensen kennen markeerstiften in de kleuren geel en groen. Roze wordt ook nog wel gebruikt en soms blauw. Wat veel mensen niet weten is dat Stabilo in veel meer kleuren verkrijgbaar is. Bij dit merk kun je kiezen uit maar liefst 55 verschillende kleuren, hiervan zijn er 6 in neonkleur.

Mooie pastelkleuren

De Stabilo markeerstiften pastel zijn erg geliefd. De pastelkleuren zijn namelijk opvallend maar toch zacht. Je hebt keuze uit 14 subtiele pastelkleuren. Deze markeerstiften zijn geschikt voor markeren, onderstrepen, tekenen, kalligrafie en handletteren. De inkt is op waterbasis waardoor het uitwasbaar is.

Naar Stabilo pastelkleuren

Is markeerstift uitwasbaar?

Je hebt per ongeluk met markeerstiften over je witte shirt gestreken. Let op want niet alle stiften zijn uitwasbaar. De Stabilo markeerstiften zijn uitwasbaar, mits je de stof direct behandelt. Smeer wat voorwasmiddel of afwasmiddel over de vlek. Was vervolgens het kledingstuk of de stof in de wasmachine.

Zit de vlek na het wassen er nog in? Dan mag je de stof zeker niet strijken of in de zon hangen. Wanneer je dit wel doet fixeert de vlek zich, die krijg je er nooit meer uit. Gewoon opnieuw wassen, meestal lukt het na een tweede keer wel.

Uitwasbare stiften voor kinderen

Speciaal voor kinderen zijn er de Stabilo power viltstiften. Nee dit zijn geen markeerstiften maar gewoon viltstiften om mee te tekenen aan kleuren. Deze viltstiften zijn volledig uitwasbaar. Hierdoor mag er best een ongelukje gebeuren.

Nog een voordeel van de power viltstiften is dat ze tot acht weken zonder dop kunnen overleven. Kinderen vergeten vaak te dop op de viltstift terug te doen. Geen probleem meer met de Stabilo powerstiften. Een goede aankoop voor alle ouders van jonge kinderen.

Zo wordt een fluorstift gemaakt

Een fluostift (markeerstift) ontstaat niet zomaar. Eerst worden de kokertjes van de stiften gemaakt. Dit gebeurt door doorzichtige plastic bolletjes samen te smelten met gekleurde bolletjes. Vervolgens gaat dit in een mal zodat de juiste vorm ontstaat.

Vervolgens komen er polyester staafjes in de kokertje. Deze worden met behulp van naalden met de juiste inkt gevuld. Dan komt er een punt de stift, deze staat altijd in verbinding met het inktstaafje. Als laatste komt de achterkant erop en vervolgens nog een stiftdop.

Geschiedenis van Stabilo

Stabilo markeerstiften zijn zo populair, veel mensen willen er meer over weten. Hoe lang bestaat Stabilo en wat doet het bedrijf allemaal? De bedenker van de beroemde markeerstiften is Günter Schwanhäußer. In het jaar 1971 vond hij de knalgele markeerstift uit. Omdat hij ook in het familiebedrijf Schwan-Stabilo zat kreeg de markeerstift de naam ‘Stabilo Boss’.

Overigens is het bedrijf vooral producent van (anonieme) cosmeticaproducten. De verkoop van schrijfwaren neemt 30% van de totale omzet in beslag. Het bedrijf Schwan-Stailo is in 1855 opgericht, toen nog onder de naam Grossberger & Kurz Bleistiftfabrik. De van oorsprong potlodenfabriek werd 10 jaar later opgekocht door Gustav Schwanhäusser. De naam Stabilo is een merknaam die in 1925 door het bedrijf werd gelanceerd.

Nu weet je meer over het ontstaan van die felbegeerde Stabilo markeerstiften.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

STABILO markeerstiften: koop- en gebruikstips
Schuiven naar boven