Het beste hybride matras

Bijgewerkt: 15 december 2022

Je hebt de hybride auto en tablet, maar wat is een hybride matras nu weer? Dit is een matras dat voor de helft uit vering bestaat, en voor de rest aangevuld met schuim. Het combineert de beste eigenschappen van deze twee. Het heeft een goede vering maar biedt ook een uitstekende ondersteuning. Daarnaast kun je op een lange levensduur vertrouwen. We onderzochten wat hybride matrassen.

LizzyBeds koudschuim hybride matras

Een matras kan geen rugklachten veroorzaken maar bestaande klachten wel versterken. Omdat een nachtrust belangrijk is voor de gezondheid zochten we naar het beste hybride matras. Dit model biedt namelijk het mooiste van twee werelden. Het spiraalsysteem zorgt voor een goede ondersteuning en uitstekende ventilatie. Het koudschuim gedeelte zorgt voor een goede randondersteuning, drukontlasting en temperatuurregeling.

Het LizzyBeds koudschuim hybride matras kunnen we zeker aanbevelen. Het heeft een veerkrachtig gevoel en is uitermate geschikt voor zijslapers. Wanneer je van een stevig matras houdt zou je zeker voor dit model moeten kiezen. Deze is verkrijgbaar in verschillende afmetingen voor één of twee personen. Met een dikte van 20 cm ervaar je een hoog ligcomfort. Het hybride topdekmatras van LizzyBeds is 7-9 cm dik.

LizzyBeds hybride matrassen – bekijk assortiment

Mister Sandman kwaliteitsmatrassen

Een net zo goede keuze is het hybride matras van Ada Sleep. Dit bestaat uit koudschuim HR50 met een open celstructuur. Dit realiseert een uitstekende ventilatie. Het matras blijft redelijk koel en voert het vocht zeer goed af. De binnenzijde is voorzien van een pocketvering met 7 ondersteuningszones.

Het matras bevat twee verschillende zijdes. Lig op de zachte zijde of ga voor de wat stevigere kant. Er zijn dus twee hardheidsgraden aanwezig, met 7 ligzones. Het matras past zich perfect aan de vorm van het lichaam en het gewicht van de gebruiker aan. Je ervaart een optimale steun en een gezonde nachtrust.

De matrashoes bestaat voor 100% uit polyester en voelt erg zacht aan. De hoes Is afritsbaar en mag in de wasmachine.

De prijs valt op zich wel mee. We zagen dit model met een afmeting van 160 × 200 cm voor ongeveer € 200. Het eenpersoonsmatras van 90 × 200 cm moet rond de € 130 kosten. Kies nooit een hybride matras wanneer deze licht van gewicht moet zijn, want de vering maakt het matras wat zwaarder.

Mister Sandman hybride – bestellen

Bestrest Bedden hybride matrassen

Wanneer je op zoek bent naar een kwalitatief en betaalbaar hybride matras zou je ook eens bij Bestrest Bedden moeten kijken. Deze aanbieder is sinds enkele jaren actief en richt zich vooral op comfortabele matrassen.

Het hybride matras van BestRest heeft een buitenlaag van koudschuim met een vulling van pocketvering. Afhankelijk van het model gaat het om normale pocketvering of micropocketvering.  Er zijn 7 of 9 ondersteunende zones aanwezig. Hierdoor slaap je goed en word je ‘s morgens uitgerust wakker. Het voordeel van een hybride matras is dat het geen kuilen veroorzaakt waardoor je optimale ondersteuning ondervindt.

BestRest besteedt ook aandacht aan het milieu. De matrassen zijn 100% recyclebaar en hierdoor gericht op een milieubewuste toekomst. Het enige nadeel van deze aanbieder vonden we de ietwat hoge prijs. Sommige van deze matrassen liggen boven de prijs van de bekende Mister Sandman- modellen. Maar vanwege het grote assortiment is het nooit verkeerd om hier rond te snuffelen.

Bestrest Bedden hybride matrassen – bekijk assortiment

Waarom je voor een hybride matras zou moeten kiezen

Een hybride matras is niet voor iedereen geschikt. Heb je een beperkt budget dan is dit niet de allerbeste keuze. Dit geldt ook wanneer je voor bewegingsisolatie gaat. Het hybridemodel is zeer geschikt voor:

  • Mensen die een stevig matras zoeken
  • Je gaat voor een goede veerkracht
  • Je bent een zijslaper of rugslaper
  • Er is behoefte aan een matige drukontlasting
  • Wanneer je meer dan 150 kg weegt (normale matrassen zijn dan niet geschikt)

Houd je van de stevigheid en ondersteuning van een binnenveringsmatras, maar wil je een zachte bovenkant die comfortabel aanvoelt, dan is een hybride matras de beste optie. Dit soort matrassen wordt steeds populairder en zal je in de toekomst vaker en vaker tegen komen.

Er is geen standaard die vertelt wat het verschil tussen een hybride matras of een binnenveringmatras is. Veel binnenvering matrassen hebben namelijk ook een buitenlaag van koudschuim. Wel kan deze laag dunner zijn dan bij het hybride matras. Na het maken van wat vergelijkingen zijn we met ons resultaat gekomen: een lijst van de best beoordeelde hybride modellen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Het beste hybride matras
Schuiven naar boven