Hoeveel verdient een profvoetballer? Het Grote Salaris

Bijgewerkt: 25 mei 2022

Je hebt het salaris van een gemiddelde voetballer of die van een profvoetballer. Hoeveel verdient een profvoetballer? Stiekem minder dan je denkt. De slechts verdienende profvoetballers moeten het met ongeveer € 2300 per maand doen. Zelfs voetballer Ronaldo verdient niet zoveel als je zou denken. Ronaldo heeft namelijk meerdere inkomsten naast zijn contract.

Populair: Derbystar Classic TT 5 Voetbal
Bekijk deze voetbal

Zoveel verdient een gemiddelde voetballer

Een voetballer die in de tweede divisie speelt, dat is de hoogste amateur competitie, verdient niet zoveel. Gemiddeld komen dit soort voetballers op een salaris van € 800-€ 1800 per maand uit (bruto). Afhankelijk van de leeftijd en het contract kan dit salaris ook boven de € 2000 uitkomen.

Als voetballer in de tweede divisie verdien je zeker geen topinkomen. De meeste voetballers hebben dus ook een gewone baan naast hun sport.

Hoeveel verdient een profvoetballer?

Met een profvoetballer wordt iemand bedoeld die door zijn club betaald wordt. Dus ook iemand die hier € 800 per maand mee binnenhaalt. Toch wordt met profvoetballer vaak naar de meer bekende voetballers verwezen. Deze voetballen in de eerste divisie (één na hoogste Nederlandse voetbalcompetitie) of de Eredivisie. Hierna volgt het landskampioenschap betaald voetbal.

Hoeveel verdient een profvoetballer die in de eerste divisie speelt? Het salaris in de eerste divisie ligt tussen de € 2200 en € 4000 bruto per maand.

Salaris Eredivisie

Het salaris in de Eredivisie ligt een stuk hoger. In 2021 bedroeg het gemiddelde jaarsalaris € 290.000. Omgerekend is dit € 24.166 per maand (bruto). Overigens kan het salaris binnen de Eredivisie per speler wisselen. Zo zie je ook grote verschillen tussen landen onderling. Belgische voetballers verdienen een stuk minder dan hun Franse of Nederlandse collega’s.

Hoogste salaris voetballer

Misschien ben je benieuwd welke voetballer het hoogste salaris heeft. Die eer is weggelegd voor Lionel Messi. Deze profvoetballer ontvangt ruim 76 miljoen euro op zijn rekening. De tweede plaats is voor Cristiano Ronaldo met een jaarsalaris van 31 miljoen euro. De derde plek is voor Neymar met 30 miljoen euro.

Er staan overigens geen Nederlanders in de top 10 best betaalde profvoetballers. Ook nu weer is het zo dat het salaris per speler kan wisselen, ook wanneer ze binnen dezelfde club spelen.

Hoogste salaris Nederlandse voetballers

Wat is het hoogste salaris van een voetballer uit Nederland? In 2021 zijn dit de vijf best betaalde Nederlandse voetballers:

  1. Frenkie de Jong (16 miljoen euro per jaar)
  2. Matthijs de Ligt (12 miljoen euro per jaar)
  3. Virgil van Dijk (10,5 miljoen euro per jaar)
  4. Georginio Wijnaldum (9,5 miljoen euro per jaar)
  5. Luuk de Jong (8 miljoen euro per jaar)

Zoveel krijgen Ajax spelers betaald

Binnen het Nederlands voetbal is er heel wat te doen. Hoeveel krijgen Ajax spelers betaald? De UEFA betaalt Ajax per speler € 8000 per dag uit. Dit wil echter niet zeggen dat de spelers dit ook krijgen. Ajax speler Sebastién Haller verdient met 6 miljoen euro per jaar het meest. Veel spelers zitten hier ver onder.

Naar AFC Ajax Eredivisie fanshop

Salaris voetballers Feyenoord

Je bent voor Ajax of je bent voor Feyenoord, maar zelden voor beiden. Wat is het salaris van voetballers van Feyenoord? De gemiddelde Feyenoord speler ontvangt jaarlijks 1 miljoen euro. Dit is vrijwel gelijk aan Ajax spelers.

Bekijk Feyenoord Fanshopartikelen

Inkomen van Ronaldo

Even terugkomen op het inkomen van Ronaldo. Cristiano Ronaldo heeft een jaarsalaris van 31 miljoen euro. Deze profvoetballer heeft nog veel meer inkomsten. Zo levert een gesponsorde post op Instagram hem ongeveer 884.000 euro op. Lionel Messi zit hier net onder met 588.000 euro per post.

Ronaldo heeft ook een contract voor onbepaalde tijd met Nike. Dit contract heeft een waarde van ongeveer 834 miljoen euro. Dit levert hem ongeveer € 82 per minuut op. Dat is pas lekker verdienen.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Hoeveel verdient een profvoetballer? Het Grote Salaris
Schuiven naar boven