Hoge All Stars – sportieve schoenen

Bijgewerkt: 19 maart 2022

De All Starr is een schoen die geproduceerd wordt door Converse, dochteronderneming van Nike. Het gaat hier om een schoen van canvas en rubber, populair binnen de basketbalsport. Hoge All Stars zijn erg in trek. Vanwege de hoge prijs kiezen veel mensen voor een goedkopere versie. Alles is mogelijk, kijk maar welke hoge All star het beste bij je past.

Officiële benaming

Zoek je naar hoge All Stars, dan kom je bij het volgende uit:

  • All star Converse
  • All star Converse Chuck Taylor

Hoe kan het toch dat dit de meest populaire sneaker wereldwijd is? Ten eerste vanwege modetrends. Je voelt je geweldig op hoge All Stars. Bovendien past dit soort schoenen bij elke outfit.

Het succes zit hem in de basketbalwereld. In 1917 besloot het bedrijf Converse over te gaan op het produceren van basketbal sneakers. In 1921 werd dit de officiële basketbalschoen. Toen in 1970 een campagne werd opgezet was er geen houden meer aan: iedereen moest deze schoenen hebben.

Hoge All Stars: het aanbod

De hoge All Star sneakers zijn kenmerkend. Deze sneakers omsluiten de enkel. De originele All Star sneakers zijn van stevig canvas waardoor de enkel ondersteuning vindt. De rubber zool is verend en flexibel.

Ga je voor een goedkopere en namaakversie? Dan ervaar je mogelijk niet de juiste ondersteuning. Toegeven, de originele All Star kost wat meer maar gaat ook veel langer mee. Bekijk hieronder het aanbod met betrekking tot de nieuwste hoge All Stars.

Bekijk hoge All Stars

Verkrijgbare kleuren en maten

Kijk je naar het aanbod hoge All Stars dan is er meer dan voldoende keuze. Je hebt ze in verschillende maten: voor kinderen, dames en heren. Met betrekking tot kleur is er meer dan voldoende keuze. Populaire kleuren zijn zwart, blauw, multicolor, wit en grijs.

Over de prijs

Wat moeten hoge All Stars kosten? Dit is een beetje afhankelijk van het model, de kleur en de maat. Gemiddeld ben je tussen de € 55 en € 90 kwijt. De canvas modellen kosten tussen de € 55 en € 70. Eentje met lederen buitenkant kost tussen de € 80 en € 90.

Hoe vallen All Stars uit?

Het is een feit dat All Star sneakers wat groter uitvallen. Dit maakt op zich niets uit, de pasvorm is hierdoor goed. De meeste mensen ervaren dat de schoenen als gegoten zitten. Je kunt dus gewoon je eigen maat bestellen. Het is niet aan te raden om een maatje kleiner te nemen.

Hier koop je Converse

Schoenen van Converse, een merknaam van Nike, zijn erg populair. Waar koop je Converse? Dit doe je online waarbij je meer dan voldoende keuze hebt. Naast de hoge All Stars kom je ook lage modellen en veters speciaal voor deze schoenen tegen.

Naar Converse schoenen

Als basketbalschoenen gebruiken

De hoge All Stars werden oorspronkelijk als basketbalschoenen gebruikt. Dit is nog steeds het geval. Lange spelers (groter dan 1,80 m) kunnen beter voor de hoge sneakers kiezen. De enkels krijgen hiermee een goede ondersteuning. Kleine spelers gaan liever voor de lage All Stars. Dit komt omdat de enkel meer bewegingsvrijheid nodig heeft.

Zo herken je nep schoenen

Namaak All Stars zijn niet altijd goed herkenbaar. Dit komt omdat fabrikanten steeds beter in staat zijn om iets exact na te maken. Toch zijn er een aantal dingen waaraan je nep All-Stars herkent.

Allereerst de doos waarin ze zitten. Op de doos moet duidelijk zijn dat de schoenen afkomstig zijn van Converse. De schoenen zijn in papier verpakt en voor behoud van de schoenvorm zit er een prop papier in beide schoenen. Krijg je hoge All Stars in een andere doos aangeboden? Dan gaat het mogelijk om nep sneakers.

Originele All Stars zijn aan de zijkant voorzien van het originele logo. Het gaat hier om een rond witte logo met een blauwe ster in het midden. Let op want afhankelijk van de schoen kan de kleur van het logo anders zijn. Het logo staat ook bovenaan de tong van de schoen. Hierbij moet het logo goed vastgestikt zijn.

Onder de ster behoort geen trademark-teken te staan, tenzij de schoenen in 2008 of eerder zijn geproduceerd. Een vaag logo of eentje met inktvlekken is niet origineel. Wanneer het logo ontbreekt weet je het zeker: deze schoenen zijn niet origineel.

Kijk ook eens naar de binnenzool, want hierop moet de tekst Converse staan. In de letter O staat weer een sterretje.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Hoge All Stars – sportieve schoenen
Schuiven naar boven