Hometrainer

Met een hometrainer train je verschillende spieren. Denk hierbij aan de kuiten, bilspieren, quadrireps maar ook je rug- en buikspieren. Bovendien is een hometrainer ook nog eens goed voor je conditie. Sinds de coronacrisis zijn hometrainers ontzettend populair. Wel is het belangrijk om voor een goede kwaliteit te gaan. Dat hoeft niet duur te zijn, want de meeste merken zijn goed betaalbaar.

Hometrainer kopen: tweedehands of nieuw

Sommige mensen gaan voor een tweedehands hometrainer. Prima wanneer dit model nog in goede staat is. Helaas heeft een hometrainer te leiden, vooral wanneer het intensief gebruikt is. Hierdoor werkt het misschien niet zoals je zou willen. Met een nieuwe hometrainer weet je zeker dat alles 100% in orde is. Bovendien ontvang je er ook nog eens garantie op.

Voor de prijs hoef je het niet te laten. Een gloednieuwe hometrainer is niet veel duurder dan een tweedehands model. Dit laat maar weer eens zien waarom je beter voor een nieuwe kunt gaan. Wel is het belangrijk om naar de prijs-kwaliteitverhouding te kijken. Een aantal merken springt er op het gebied van kwaliteit zeker bovenuit.

De beste hometrainer

Natuurlijk ga je voor de beste hometrainer, maar waar moet je voor kiezen? De best verkochte merken zijn Tunturi, Virtufit, Impec en Focus Fitness. Bij deze merken zit je altijd goed wanneer het op kwaliteit aankomt. Koop liever geen fitnessapparaat bij de Aldi, Lidl of een andere goedkope aanbieder. De kwaliteit is laag en er zitten minder functionaliteiten op.

Let goed op het aantal weerstandsniveaus, de zithouding en het gewicht van het vliegwiel. Heb je last van lichamelijke klachten dan is een hometrainer met lage instap echt wel aan te raden. Kijk ook eens naar de aanwezigheid van een hartslagmeter, ook wel zo prettig. Dit laatste is overigens geen vereiste.

Zoveel calorieën verbrand je

Wist je dat een hometrainer een effectieve manier is om calorieën te verbranden? Hoeveel je exact verbrandt hangt van je lichaamsgewicht en het geslacht af. Een vrouw van 70 kg verbrandt 776 kilocalorieën per uur, een man van 80 kg verbrandt 887 kilocalorieën per uur. De hometrainer is dus ontzettend effectief. Bovendien krijg je er ook nog eens sterkere spieren van. Een win-win situatie.