Beste huistelefoon 2022 – populaire telefoons & tips

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Op zoek naar de beste huistelefoon van dit moment? Dan moet je zeker eens in deze blogpost rondsnuffelen. Je vindt hier namelijk de meest populaire huistelefoons inclusief wat handige tips. Bijvoorbeeld hoe je deze telefoon instelt, gebruikt en wat je moet doen wanneer er problemen zijn. Snel door naar de beste huistelefoon.

Huistelefoon is een vaste telefoon

Met een huistelefoon wordt altijd een vaste telefoon bedoeld. Hierin heb je verschillende modellen:

 • Vaste telefoon met antwoordapparaat
 • Vaste telefoon senioren
 • Huistelefoon met 2 handsets
 • Dect telefoon

Een vaste telefoon betekent overigens niet dat de hoorn via een kabel aan het toestel vastzit, want met een handset loop je al bellend de woning door. Een vaste telefoon betekent een vaste telefoonaansluiting, dus geen mobiel telefoonabonnement (smartphone of gsm).

De beste huistelefoon

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een smartphone. Hierdoor ligt de focus op de prijs, kwaliteit en specificaties van smartphones. We vergeten langzaam de huistelefoon, terwijl er nog steeds particulieren en bedrijven zijn die hier gebruik van maken.

Wat is de beste huistelefoon? Hieronder vind je verschillende modellen, elk met hun voor- en nadelen. Tussendoor vind je ook nog wat praktische tips zodat je zeker weet dat je de beste huistelefoon koopt.

Gigaset huistelefoon

Absoluut de beste huistelefoon want dit is het meest verkochte merk. Hij valt onder de huistelefoon met 2 handsets of de dect telefoon. Dect staat voor digitale draadloze telefoons, geschikt voor thuisgebruik maar ook voor op kantoor. De handset staat in verbinding met het toestel zelf. Opladen gebeurt door de handset op het toestel te plaatsen.

Gigaset is van een zeer goede kwaliteit. Populaire modellen zijn de AS190 en de E290E. Hierbij heb je keuze uit een huistelefoon met een of twee handsets. De beste huistelefoon met een handset kost rond de € 30, voor twee handsets betaal je tussen de € 50 en € 80. Ze hebben ook een vaste telefoon voor senioren in het assortiment.

Bekijk Gigaset huistelefoons

Tip: welke batterijen in huistelefoon?

De beste huistelefoon (DECT) werkt op batterijen. Vaak betreft het meegeleverde AAA oplaadbare batterijen. Op de verpakking staat welke batterijen erin moeten. Weet je niet welke batterijen in de huistelefoon en heb je de verpakking niet meer? Maak het batterijklepje open, zo zie je welke batterijen je nodig hebt. Dit zal in veel gevallen toch om AAA-batterijen gaan, minder vaak om AA-batterijen.

Philips vaste telefoon/huistelefoon

De Philips huistelefoon is het tweede meest populaire model. Over het algemeen ziet een Philips vaste telefoon (DECT) er modern uit. De bestverkochte huistelefoons van dit merk zijn de draadloze telefoon met 1 handset en een groot display. Deze modellen kosten tussen de 30 en € 40.

Je hebt ook de vaste telefoon met antwoordapparaat. Ook dit betreft een draadloze huistelefoon waarin je tot wel 50 nummers op kunt slaan. Hij beschikt over nummerherkenning, tegenwoordig wel zo praktisch. Hieronder vind je de beste huistelefoons van het merk Philips.

Naar Philips huistelefoons

Tip: kan een huistelefoon gehackt te worden?

Je hoort tegenwoordig dat hackers steeds meer apparaten over kunnen nemen. Kan een huistelefoon gehackt worden? Wanneer het om een vaste telefoon gaat, dus geen DECT, dan kan deze zeker niet gehackt worden. De huistelefoon staat namelijk in verbinding met de directe vaste lijn.

Soms kan een huistelefoon wel gehackt worden. Dit is het geval wanneer deze met je modem communiceert. Het hacken gebeurt dan doordat iemand het wifi wachtwoord weet te achterhalen.

Profoon huistelefoon

Is Profoon de beste huistelefoon? Voor velen is dit merk minder bekend. Jammer want dit merk brengt een goede kwaliteit op de markt. Bovendien zijn ze ook nog eens voordelig geprijsd. Een huistelefoon met 1 handset kost rond de € 25. Ga je voor 3 handsets dan ben je rond de € 50 kwijt. Dat is echt voordelig, vooral wanneer je dit met andere merken vergelijkt.

Profoon is wat minder uitgebreid dan andere merken. Toch kunnen ze veel, bijvoorbeeld het opslaan tot 50 nummers. Via het duidelijk verlicht display zie je met wie je belt of door wie je gebeld wordt. Bovendien kun je nagenoeg elke huistelefoon van dit merk uitbreiden tot vijf telefoons. Ook heb je keuze uit verschillende beltonen en kun je gesprekken doorverbinden.

Bekijk Profoon huistelefoons

Tip: huistelefoon kan niet gebeld worden

Je hebt de beste huistelefoon en je merkt dat deze niet goed werkt. Probleem: de huistelefoon kan niet gebeld worden. Soms kun je wel zelf bellen, in andere gevallen is ook dit niet mogelijk. Het probleem ligt mogelijk bij de provider, neem hiermee als eerste contact op. Probeer het modem eens te herstarten.

Controleer of er een kiestoon hoorbaar is. Bij een onderbroken kiestoon is de kans groot dat het telefoonnummer is doorgeschakeld. Schakel de huistelefoon aan en toets #21#. In geval van een ISDN aansluiting, toets: #210#.

Goedkope huistelefoon

Sommige mensen gaan voor een goedkope huistelefoon, maar is dit ook de beste huistelefoon? Dit kan zeker een goede keuze zijn. Je betaalt voor een goedkope huistelefoon tussen de € 9 en € 20. Houd er rekening mee dat je hier geen DECT (draadloze en digitale) huistelefoon voor krijgt. Het gaat dan om een klassiek deskmodel oftewel een bureautelefoon.

De goedkoopste huistelefoon is die van Perfectone, het betreft hier een USB telefoontoestel. Deze is geschikt voor VoIP gesprekken oftewel bellen over internet. Je betaalt minder dan een tientje. De volgende goedkope huistelefoons zijn van Gigaset of Profoon. Het betreft in deze gevallen dus een klassiek model. Geschikt voor plaatsing op het bureau of om aan de wand te monteren. Prijs: rond de € 20.

Tip: hoe kan ik een nummer blokkeren op huistelefoon?

Op je smartphone weet je vast wel hoe je telefoonnummers kunt blokkeren. Hoe kan ik een nummer blokkeren op de huistelefoon? Je kunt specifieke telefoonnummers blokkeren maar ook anonieme oproepen. Hoe dit werkt is een beetje afhankelijk van de provider. Hieronder enkele mogelijkheden.

Ziggo

 • Neem de hoorn van het toestel of zet de huistelefoon aan
 • Wacht op de kiestoon
 • Toets*141*

Via bovenstaande methode blokkeer je anonieme nummers.

KPN

 • Geen mogelijkheid om nummers op je vaste lijn te blokkeren

Telfort

 • Nummer blokkeren vaste telefoon Telfort is niet mogelijk.

Tele2

 • Zet de telefoon aan
 • Wacht op de kiestoon
 • Toets*15 #

Nummer blokkeren vaste telefoon Tele2 kan alleen voor anonieme oproepen.

Inkomend nummer blokkeren van Siemens gigaset? Probeer het dan eens met de snelcode #351#, soms werkt dit. Verder is het afhankelijk van het model huistelefoon of je inkomende nummers kunt blokkeren. Kijk anders in de omschrijving van de huistelefoon.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste huistelefoon 2022 – populaire telefoons & tips
Schuiven naar boven