Beste huissokken, en ze zitten lekker

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Heerlijk, van die dikke warme huissokken. Ideaal tijdens de koude wintermaanden of wanneer je altijd koude voeten hebt. De beste huissokken zitten comfortabel, dat is een feit. Natuurlijk ga je ook voor een goede kwaliteit. Het is namelijk zonde wanneer je geliefde huissokken snel kapot gaan. Bekijk in deze blogpost de leukste en beste huissokken die je kunt krijgen.

Dit is waarom je huissokken draagt

Heb je ook altijd last van koude voeten? Vooral vrouwen klagen hier vaker over. Daarnaast merk je dat met het ouder worden je voeten ook moeilijker opwarmen. Zwanger? Ook dan bibber je sneller van de kou. Het zijn vooral de handen en voeten die kouwelijk aanvoelen.

Met lekkere warme huissokken los je dit probleem op. Je draagt ze over je normale sokken of direct over de blote voeten. Huissokken zijn zelfs geschikt om in bed te dragen. Het is dan overigens wel aan te raden om schone huissokken aan te doen en niet het paar waar je al de hele dag op rondloopt.

Beste huissokken

Wat zijn de beste huissokken? Dit product is bijna overal verkrijgbaar. In de kledingwinkel, webshop maar ook Kruidvat, Action of de HEMA heeft ze. Er zijn voldoende mensen die hun huissokken op AliExpress bestellen.

Het probleem is dat de kwaliteit niet overal hetzelfde is. De huissokken van AliExpress of de Action zijn prima maar gaan snel kapot. Bovendien zijn ze vaak te glad of niet warm genoeg. Daarom vind je hieronder een overzicht van de beste huissokken. Natuurlijk inclusief wat handige tips.

Noorse sokken

  • Voordelen: hartstikke warm
  • Nadelen: voor sommigen wat te dik

Je weet vast wel dat het in Noorwegen altijd kouder is dan bij ons. Die Noren weten wel hoe ze zich warm moeten houden. Noorse sokken zijn dan ook de beste huissokken. Misschien wat minder mooi maar oh zo effectief. Bovendien zijn Noorse sokken geschikt voor zowel dames als heren.

Het verschil tussen Noorse sokken en normale huissokken is het materiaal waar het van gemaakt is. Echter Noorse sokken bestaan uit (25%) schapenwol, dit houdt je voeten gegarandeerd warm. Ideaal voor mensen die altijd kouwe voeten hebben. De Noorse sokken zijn ook nog eens extra lang waardoor je enkels en onderbenen niet afkoelen.

Let op want je hebt Noorse huissokken en Noorse wandelsokken. Daarnaast heb je ook de zogenaamde Noorse Thermosokken, deze bevatten net iets meer schapenwol (30% wol). Je hebt de keuze uit verschillende kleuren en maten maar de kleuren zijn over het algemeen zwart, beige en verschillende grijstinten.

Bekijk Noorse sokken

Tip: huissokken zorgen niet voor wintertenen

Sommige mensen hebben last van wintertenen. Hierbij ontstaat er pijn of jeuk aan de tenen maar kunnen deze ook roodblauw tot paarsblauw kleuren.  De klachten verergeren wanneer je de voeten op de verwarming legt. Huissokken veroorzaken geen wintertenen, dat is één ding wat zeker is. Sterker nog: dankzij huissokken heb je minder vaak last van wintertenen.

Huissokken met antislip

  • Voordelen: warm en veilig
  • Nadelen: antislip stukjes kunnen met de tijd losraken

Dit behoort zeker tot de beste huissokken want ze zijn niet alleen warm maar ook nog eens veilig. Hoe vaak ren je de trap op en af, door de keuken of even snel naar het toilet? Je komt dan vast en zeker wat gladde vloeren tegen. Wie op sokken loopt vergroot zijn kans op uitglijden. Daarom zijn er de huissokken met antislip zool. De onderkant van deze sokken heeft een goede grip op de vloer of de trap.

Deze huissokken zijn in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar, zowel voor dames als heren. Afhankelijk van het merk bestaan deze uit warme merinowol, gevoerde badstof, katoen of andere materialen. De meest populaire huissokken met antislip zijn die van Sevend en Falke, hoewel dit ook gelijk de duurdere modellen zijn. Je betaalt namelijk tussen de € 25 en € 30 voor een paar huissokken. Natuurlijk heb je ook goedkopere huissokken met antislip. Kijk maar eens in het overzicht.

Naar huissokken met antislip

Tip: huissokken in de wasmachine of met de hand wassen

De meeste huissokken kunnen gewoon in de wasmachine. Was ze wel op een temperatuur van 30° tot 40 °C. Wanneer je voor een hogere temperatuur kiest dan is de kans groot dat de sokken sneller slijten. Ook kunnen ze hierdoor gaan krimpen, al helemaal wanneer de beste huissokken schapenwol bevatten.

Gevoerde huissokken

  • Voordelen: warm en comfortabel
  • Nadelen: past zeker niet in schoenen

Een andere aanrader zijn de gevoerde huissokken. Je voeten worden hier erg warm in, juist dankzij de zachte binnenvoering. Over het algemeen worden verschillende soorten huissokken onder de gevoerde exemplaren geschaard. Dus ook de Noorse sokken, die met antislip of de goedkopere modelletjes.

Fleece huissokken

  • Voordelen: warm en zacht
  • Nadelen: goedkopere zijn van lage kwaliteit

Wil je de beste huissokken tegen een lage prijs? Dan kom je bijna altijd bij de warme fleece huissokken uit. Ze zijn heerlijk warm, vaak hebben ze een antislip zool en ook nog eens voorzien van een warme voering. Voor de betere modellen betaal je tussen de € 10 en € 15 per paar. De goedkopere kosten ongeveer € 4,95 per paar.

Bekijk fleece huissokken

Tip: stop geen huissokken in de magnetron

Natte huissokken of gewone sokken, hoe vervelend is dat? Stop de sokken nooit in de magnetron! Hierdoor kan er brand ontstaan. Leg natte huissokken over een wasrek of even op de verwarming te drogen. Dit is een beetje afhankelijk van het materiaal.

Wat zijn de beste huissokken voor mij?

Je hebt hierboven wat verschillende modellen huissokken gezien. Waar moet je eigenlijk voor kiezen? Je hebt bij elk soort de voor- en nadelen kunnen zien. Hieronder zie je wat situaties voorbijkomen, zo weet je wat de beste huissokken voor jou zijn.

Sportief: je wandelt of fiets veel, ook in de winter. Je zoekt de beste huissokken die je zowel binnen als in je schoenen kunt dragen. Kies in dit geval voor Noorse sokken.

Binnenshuis actief: je loopt in de woning heel wat rond. Bijna elke kamer heeft een houten vloer, tegelvloer of een andere gladde vloer. Mogelijk is de trap niet bekleed. De beste sokken zijn voorzien van antislip zooltje.

Matig actief: het liefst lig je de hele dag op de bank. Het kan ook dat je zittend werk doet en weinig hoeft rond te lopen. Kies voor fleece sokken of gevoerde sokken. Is het de bedoeling dat de sokken ook in de schoenen passen, ga dan voor dunne fleece sokken.

Aan de hand hiervan vind je zeker de beste huissokken. Bestel ze online, dat scheelt ook weer een rit naar de winkel. Je vindt bovenstaande huissokken namelijk niet allemaal in de winkel terug, maar wel online.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste huissokken, en ze zitten lekker
Schuiven naar boven