Beste hybride fiets – overzicht, advies en informatie

Bijgewerkt: 10 mei 2022

Een hybride fiets heeft veel voordelen ten opzichte van een normaal model. Hij is lichter dan een stadsfiets, heeft een aantal versnellingen en stevige banden. Hiermee rijd je moeiteloos over verschillende soorten terrein. Ontdek de beste hybride fiets geschikt voor woon-werkverkeer, sportieve tochten en zelfs fietsvakanties. Natuurlijk zijn er ook wat nadelen, die zijn in dit overzicht meegenomen.

Cube hybride fiets

 • Hoogwaardige aluminium frame
 • Prijs: ongeveer € 799

De Cube is de beste hybride fiets in zijn soort. Hierbij is er keuze tussen de Touring SL of de Pro. De framemaat ligt op 53 cm, wat geschikt is voor mensen met een lichaamslengte van 162-172 cm. Het frame is vervaardigd van hoogwaardig aluminium en heeft een lange levensduur. Opvallend zijn de hydraulische schijfremmen, die staan garant voor een goede remkracht.

Dankzij de 27 versnellingen fiets je moeiteloos en licht over verschillende terreinen. Verharde wegen, bospaden en zelfs zandpaden zijn geen probleem. Een heuvel op? Zet de versnelling wat lichter en ook die heuvel neem je probleemloos.

Voorzien van een goede vering, 28 inch wielen en een lichtgewicht van slechts 16,9 kg. Het model is geschikt voor dames en heren. Kortom: de beste hybride fiets voor dagelijks (intensief) gebruikt.

Bekijk Cube hybride fietsen

MBM modellen

 • Verschillende framematen
 • Prijs: vanaf € 399

Dit merk is goedkoper geprijsd maar nog steeds van een goede kwaliteit. Je koopt al de beste hybride fiets vanaf € 399. Het kleinste model heeft een framemaat van 43 cm, geschikt voor tieners. Het grootste model heeft voor frame van 58 cm en is bedoeld voor een lichaamslengte van 1,76 m tot 1,85 m.

De MBM hybride fiets kenmerkt zich door het volgende:

 • 7 tot 18 versnellingen (Shimano)
 • 28 inch wielen
 • Dubbelwandige velgen
 • Aluminium frame
 • Comfortabel zadel
 • Metalen kettingkast
 • Gewicht: ongeveer 15,5 kg

Zowel voor als achter zijn er V-brake remmen aanwezig. Deze remmen zijn ontwikkeld voor bredere banden zoals op de hybride fiets aanwezig is. De remmen zijn makkelijk te stellen. Nagenoeg alle modellen van dit merk zijn universeel, maar er zijn ook een aantal hybride fietsen voor heren verkrijgbaar.

Naar MBM fietsen (hybride)

Lombardo voor dames of heren

 • 7 versnellingen
 • Prijs: ongeveer € 550

Zoek je de beste hybride fiets die specifiek bedoeld is voor dames of heren? Dan kom je bij het merk Lombardo uit. De framemaat bedraagt 48 cm tot 53 cm. Hier is dus keuze in. Er zijn 7 versnellingen aanwezig, voldoende voor dagelijkse ritjes naar het werk, fietstochtjes of misschien wel een fietsvakantie.

Het oversized aluminium frame is van een hoogwaardige kwaliteit. Zo op het eerste oog lijkt de fiets zwaarder, maar eigenlijk is hij heel licht van gewicht. Dit maakt hem zeer geschikt voor sportieve fietstochtjes. Daar komt nog bij dat de banden wat breder zijn, zodat je een goede grip op de ondergrond ervaart.

Lombardo heeft ook aan veiligheid gedacht. De bagagedrager is extra verstevigd, het stuur is verstelbaar en de V-brake remmen hebben een korte remweg. Daarnaast zijn de banden reflecterend en is er een kwalitatief AXA-slot aanwezig.

Bekijk Lombardo hybride fietsen

Voordeel van een hybride fiets

Het grootste voordeel van een hybride fiets is het lichtgewicht frame van aluminium. Dit heeft een sportieve uitstraling en is geschikt voor verschillende terreinen. De meerdere versnellingen zijn ideaal voor langere fietstochten door de stad of de natuur. Ook een viaduct of steile heuvel is geen probleem.

Veiligheid staat voorop, dat is ook aan de fiets terug te zien. Je hebt keuze uit verschillende remsystemen en de banden zijn lekker breed. Hierdoor geven ze een goede grip op het asfalt en ook nog een redelijk goede grip op bospaden en grindpaden. Op zeer zanderige paden komt de hybride fiets minder goed vooruit, in dit geval kun je beter voor een echte sportfiets kiezen.

Al deze fietsen zijn voorzien van de juiste verlichting en een comfortabel zadel.

Over de nadelen

De houding op de hybridefiets is wat anders dan op een normale fiets. Je zit licht voorovergebogen, dit is niet gezellig wanneer je voor een stadstocht gaat. Sommige mensen krijgen last van hun rug of heupen, maar vaak is het ook een kwestie van wennen.

Een ander nadeel is het hogere onderhoud van de fiets. Een stadsfiets is toch makkelijker en goedkoper in onderhoud. Maar wanneer je die nadelen niet zo erg vindt, dan is de beste hybride fiets een zeer goede keuze voor woon-werkverkeer, sportieve fietstochten, fietsvakanties en dagtripjes.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste hybride fiets – overzicht, advies en informatie
Schuiven naar boven