Beste speelhuisjes voor buiten

Bijgewerkt: 10 mei 2022

Een speelhuisje voor buiten houdt de kinderen urenlang zoet. Hierbij is er keuze uit verschillende modellen, bijvoorbeeld eentje met een glijbaan, zandbak of een model van hout. De beste speelhuisjes zijn van een degelijke kwaliteit. Bekijk welke modellen goed verkopen of van een topkwaliteit zijn.

Speelhuisje met glijbaan

  • Kunststof of hout
  • Prijs: vanaf € 265

Erg populair zijn de speelhuisjes voor buiten met glijbaan. Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer anderhalf jaar oud (onder toezicht). Wanneer het kind vanaf twee jaar oud is kan het hier volledig zelfstandig spelen.

Het model van FSC hout is milieuvriendelijk en van een zeer stevige kwaliteit. Bovendien heeft dit huisje ook nog eens een natuurlijke uitstraling. Ga je voor een onderhoudsvriendelijk model, dan kom je bij kunststof uit. In veel gevallen kleurrijk en vaak goedkoper in aanschaf.

Bij het model met glijbaan zijn er een deur (ingang) en minimaal twee ramen aanwezig. Een trapje leidt naar de veranda, vanaf hier is de glijbaan bereikbaar. Populaire merken zijn SMOBY (kunststof) en Axi (FSC hout).

Bekijk modellen met glijbaan

Het SMOBY speelhuisje voor binnen en buiten

  • Ontzettend veel keuze
  • Prijs: vanaf € 149

Een groot merk op het gebied van beste speelhuisjes is SMOBY. Dit merk brengt kunststof huisjes op de markt, deze zijn erg onderhoudsvriendelijk. Het materiaal is waterafstotend, Uv-bestendig, heeft geen schilderbeurt nodig en bevat ook geen scherpe onderdelen. Schoonmaken is betrekkelijk eenvoudig: het huisje afspuiten of afwegen met een vochtige doek.

Van het merk SMOBY zijn de volgende speelhuisjes erg populair:

Pretty House – heeft een afmeting van 127 x 110 cm en een royale hoogte van 145 cm. Dit model is voorzien van een keukentje met grill en accessoires waaronder servies, bestek en (kunststof) worstjes.

Chef House – 135 cm hoog en voorzien van een keukengedeelte en een winkelgedeelte. Kinderen bootsen de horeca na waarbij alles aanwezig is: keukenkast, gasfornuis, gootsteen, oven en natuurlijk een kassa. De accessoires waaronder keukengerei, creditcard en voedsel maken het helemaal compleet.

Still house – hoogte 197 cm. Deze leuke palenwoning is voorzien van een glijbaan, een deur en twee ramen met luiken.

Van dit merk is nog veel meer verkrijgbaar waaronder Garde House (kunststof tuinhuis voor kinderen) en Sweet Corner. De prijs begint vanaf € 149 en loopt op tot ongeveer € 460.

Naar SMOBY speelhuisjes

Backyard Discovery – duurzaam

  • Houten speelhuisjes
  • Prijs: vanaf € 329

Kies voor duurzaamheid, kies voor Backyard Discovery. Dit merk richt zich op houten speelhuisjes dat de fysieke activiteit en lichaamsbeweging stimuleert. Het meest eenvoudige model (Sweetwater) is verkrijgbaar vanaf € 329 en voorzien van een speelkeuken. Met een afmeting van 117 x 107 cm biedt de Sweetwater ruimte voor 2-3 spelende kinderen.

De Victorian kost vanaf € 699 maar heeft wel een elegante victoriaanse uitstraling. Ook dit model is uitgerust met een speelkeuken en diverse accessoires. Daarnaast is de Echo Heights een populair model, voorzien van glijbaan en zandbak. Dit beste speelhuisje voor buiten heeft een hoogte van maar liefst 230 cm.

De Mounth Triumph is misschien niet de goedkoopste (ongeveer € 1500) maar wel de beste keuze voor de grotere tuin. Hij heeft een klimwand, glijbaan en diverse schommels. Daarnaast ook een speelkeuken, telescoop en stuurwiel. Als kers op de taart zijn er ook nog eens een zandbak en picknicktafel aanwezig.

Bekijk zeker eens de Backyard Discovery speelhuisjes en laat je verrassen door de duurzaamheid, hoge kwaliteit en de verschillende modellen.

Bekijk Backyard Discovery houten huisjes

Speelhuisje goedkoop aanschaffen

Op zoek naar een speelhuisje dat goedkoop is? De goedkoopste modellen kosten rond de € 149, en ook nog eens van een goed merk (zie hierboven). Let op met de allergoedkoopste modellen, want die zijn niet altijd van een goede kwaliteit. Ze zijn bijvoorbeeld niet Uv-bestendig en zullen hierdoor snel in de zon verbleken. Ook kunnen onderdelen makkelijk loslaten of scheuren.

Om die reden is het altijd aan te raden om voor een kwalitatief merk te gaan. Zelfs kwalitatieve merken hebben goedkope speelhuisjes in het assortiment.

Een tweedehandsmodel van Marktplaats kopen

Het is ook mogelijk om een speelhuisje via Marktplaats aan te schaffen. Let dan vooral op de kwaliteit en de uitstraling van het huisje. Gaat het om een goed en bekend merk, dan doe je hiermee een goede aankoop.

De waarde van een tweedehands speelhuisje ligt op ongeveer 25% van de nieuwwaarde. Wanneer het huisje jonger dan 12 maanden is, dan ligt de waarde tussen de 50% en 75% van de nieuwprijs.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste speelhuisjes voor buiten
Schuiven naar boven