Beste VPN Android: gratis en betaalde versies

Bijgewerkt: 10 mei 2022

Het gebruik van een VPN verhoogt de online privacy. De beste VPN voor Android heeft een goede snelheid en stabiliteit. Hierbij heb je keuze uit een gratis VPN of een betaalde versie. Maak je af en toe gebruik van deze service, dan is een gratis versie een prima keuze. In sommige gevallen is het toch beter om voor een betaalde VPN te gaan.

De serverlocaties

Een VPN voor Android werkt hetzelfde als voor de computer, laptop of tablet. Een VPN doet niets anders dan het dataverkeer via een versleutelde virtuele tunnel leiden. Hierdoor is het IP-adres voor anderen niet zichtbaar.

De verbinding verloopt via een server die niet bij je eigen provider hoort. Vaak staat de server op een locatie in het buitenland. Voor anderen lijkt het dan alsof je vanuit het buitenland een website bezoekt. Meestal beschikt een VPN-aanbieder over meerdere servers die verspreid staan over verschillende landen. Dit is belangrijk, want zo kun je altijd wisselen van server.

Naar de nieuwste smartphones incl. prijs

Beste VPN Android: de gratis aanbieders

Ga je voor een gratis VPN voor Android, dan is het vooral belangrijk om naar de beschikbare serverlocaties te kijken. Een server moet zo dicht mogelijk bij Nederland staan, dit is beter voor de stabiliteit en de snelheid van de verbinding.

Hier laat je dus goed op, want veel gratis aanbieders hebben serverlocaties die veel verder van Nederland af liggen. Kies in ieder geval voor eentje die servers in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk of het Verenigd Koninkrijk heeft staan. Ook Denemarken, Zweden, Oostenrijk of Zwitserland zijn een goede keuze.

Hieronder de drie beste gratis VPN’s voor Android smartphones:

Hide.me is volledig gratis in gebruik, maar er is ook een betaalde versie. Het is een veelgebruikte gratis VPN voor Android, iPhone, pc en laptop. Deze dienst ondersteunt torrents, dat is wel zo praktisch. Helaas kun je met deze dienst geen georestricties omzeilen, bijvoorbeeld om Netflix vanuit een ander land te kijken.

ProtonVPN is ook gratis in gebruik met een redelijk hoge snelheid. Het heeft namelijk meerdere servers in Nederland staan. Zo kun je vanuit het buitenland gewoon Netflix of Videoland kijken.

TunnelBear ondersteunt meerdere apparaten maar helaas niet tegelijkertijd. Toch is deze dienst ook een uitstekende keuze, want hij is gratis en voor niets.

Een betaalde VPN (maar wel met de beste service)

De beste VPN voor Android kost wat, maar je krijgt hier ontzettend veel service voor terug. Bijvoorbeeld een hoge snelheid, keuze uit meerdere serverlocaties en 24/7 ondersteuning. Meestal kun je een betaalde VPN op meerdere apparaten tegelijk gebruiken.

Hieronder een overzicht van de beste VPN Android, waarvoor je moet betalen.

McAfee VPN en virusbescherming

Voor een bedrag van slechts € 35 koop je een jaarlijkse bekroonde virusbescherming voor 10 apparaten en VPN voor 5 apparaten. Hiermee is het gehele kantoor of het gezin online veilig. McAfee is gebruiksvriendelijk en een totaaloplossing voor het beveiligen van het internetgebruik. Hiermee de beste keuze in zijn soort.

Bekijk McAfee

NordVPN – zowel gratis als betaald

Ondanks dat er voldoende gratis VPN’s zijn, is het betaalde alternatief veel beter. NordVPN  is gebruiksvriendelijk en laagdrempelig. Zelfs wanneer je geen verstand van VPN’s hebt, ga je dankzij deze aanbieder toch eenvoudig aan de slag. Koppel tot 6 apparaten tegelijkertijd aan de VPN, praktisch voor grotere gezinnen, studenten of op het werk.

Voor NordVPN betaal je ongeveer € 3,20 per maand. Dit geldt alleen bij een langlopend abonnement. Ga je voor een korter abonnement, dan ben je naar verhouding wat duurder uit.

iVPN – gratis proefperiode

Wil je eerst een VPN uitproberen, maak dan gebruik van de gratis proefperiode van iVPN. Drie dagen lang probeer je de dienst geheel gratis uit. Hierna is het mogelijk om een maandabonnement of een jaarabonnement te nemen. Voor een jaarabonnement ben je ongeveer $ 60 per jaar kwijt. Ga je voor de Proefversie met meer opties, dan betaal je $ 100 per jaar.

ExpressVPN – ook voor Smart tv’s

Beveilig niet alleen je Android, pc en laptop maar ook je smart-tv. Dat is mogelijk dankzij ExpressVPN, waardoor je aan je anonimiteit en privacy werkt. Omdat deze dienst te koppelen is aan een Smart tv, is het ook mogelijk om streamingdiensten te bekijken waar je normaal helemaal geen toegang tot zou hebben. Bijvoorbeeld de Amerikaanse versie van Netflix.

ExpressVPN is met € 8 per maand redelijk goedkoop. Het downloaden van de app is uiteraard gratis. Bij deze dienst maak je gebruik van een 30 dagen geld-terug garantie 24/7 helpdesk.

Enkele tips voor het vinden van VPN voor Android

Wil je gebruik maken van een VPN voor Android of iPhone, dan is het belangrijk dat hiervoor een app beschikbaar is.

Let ook goed op de stabiliteit. Een kleine aanbieder heeft meer servers waardoor meer gebruikers op een enkele server zitten. Dit betekent een tragere verbinding en minder stabiliteit. Je kunt dus beter voor een grotere aanbieder gaan.

Sommige diensten houden een login bij en sturen dit naar landen als China, Rusland of Amerika. Dit kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. Kijk daarom of de dienst van je keuze geen logs bijhoudt. De betaalde versies die je hierboven hebt zien staan zijn veilig in gebruik.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste VPN Android: gratis en betaalde versies
Schuiven naar boven