Intercom met camera – de beste deurintercom

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Een intercom met camera kopen? Met de deurintercom is het mogelijk om continu toezicht te houden op de voordeur of toegangsdeur. Steeds meer particulieren maar ook bedrijven installeren deze intercom met camera. Hierbij is het belangrijk om voor een goede kwaliteit te gaan. Er zijn namelijk verschillende modellen waarbij de meesten met een aparte monitor komen.

Intercom met camera versus videodeurbel

De intercom met camera heeft veel weg van de moderne videodeurbel. Het grootste verschil is dat een intercom met camera met een bijgeleverde monitor werkt. Terwijl de videodeurbel de beelden via een app op de smartphone, pc of tablet verstuurt.

Met een wifi videodeurbel is het dus mogelijk om altijd en overal toezicht op de voordeur te houden. De intercom met camera heeft een monitor die alleen binnen het bereik van de intercom werkt.

Voordelen van een deurintercom

Een deurintercom, (intercom met camera) heeft vele voordelen. Je ziet wie er aanbelt, hierna bepaal je pas of je de deur opent of toch liever dichtlaat. Dit verhoogt de veiligheid, vooral in buurten met veel criminaliteit.

De intercom met camera is dan ook aan te raden voor mensen die niet op de benedenverdieping wonen, senioren, bedrijven en zorginstellingen.

Nadelen van een intercom met camera

Deze intercom heeft ook een nadeel: je bent afhankelijk van de bijgeleverde monitor. Je ontvangt dus geen melding op je smartphone, tablet of pc. Wanneer je niet thuis bent zie je ook niet wie er voor de deur staat. Voor bedrijven is dit geen probleem maar voor particulieren kan dit soms vervelend zijn. Daarom is er de deurbel met camera, deze lost dit probleem op.

Een elektrische deuropener

Sommige intercoms met camera beschikken over een elektrische deuropener. Dit biedt de mogelijkheid om de deur van een afstand te openen. Ideaal voor senioren, mensen die op de eerste etage of hoger wonen maar ook voor bedrijven.

Dankzij de elektrische deuropener hoef je namelijk geen heel stuk te lopen om de deur open te maken. In dit geval is het wel belangrijk om goed in de gaten te houden wie er voor de deur staat en wat de bedoelingen van deze persoon zijn. Open de deur nooit zomaar.

Beste intercom met camera

Wat is de beste intercom met camera? Je komt dan bij de parlofoon uit, dit is een echte intercom met camera. Voor sommigen een ietwat ouderwets model maar het wordt nog steeds goed verkocht. Dit komt omdat een parlofoon van een hele goede kwaliteit is.

Een van de betere modellen is de Philips WelcomeEye. Het ultra platte kleurenscherm geeft een goed zicht op de straat. Dit model heeft verschillende functies waaronder het bekijken van bezoekers, praten maar ook het openen van een gemotoriseerde poort of klapdeur. Deze intercom met camera is dan ook een aanrader voor plaatsing bij de toegangspoort.

Bekijk Philips WelcomeEye

De Smartwares intercom met camera

Ook het merk Smartwares is een absolute aanrader wanneer je op zoek bent naar de beste intercom met camera. Het merk heeft namelijk een uitgebreid assortiment parlofoons of intercomsystemen voor meerdere appartementen. De draadloze video deurintercom heeft een bereik tot 175 m (videobeelden zichtbaar). Terwijl het intercom systeem voor drie appartementen met een tweeweg communicatie werkt (model met of zonder videobeelden).

Van hetzelfde merk is er ook het uitbreidingsysteem. Of de video deurspion waardoor je niet meer op je tenen hoeft te staan om door het spionnetje te kijken. Het voordeel van het merk Smartwares is dat ze een goede kwaliteit leveren tegen een verrassend voordelige prijs.

Naar Smartwares intercoms

Alecto deurintercom

Dan is er nog de Alecto intercom met camera. Ook van dit merk zijn er verschillende modellen verkrijgbaar. Bijvoorbeeld de audio deurintercom, geschikt voor appartementen. Hierbij zie je geen beeld maar werk je met een soort telefoon. Dit model beschikt trouwens over een elektrische deuropener en is hiermee een absolute aanrader voor senioren of mensen die in een appartement wonen.

Je hebt ook de Alecto digitale deuropener compleet met scherm (monitor). Het betreft een kleurenscherm dus je ziet perfect wie er voor de deur staat. Van hetzelfde merk is ook de draadloze digitale deurbel met camera verkrijgbaar. Het merk Alecto is zeker niet duur, de kwaliteit ligt wel wat lager dan bij andere merken.

Bekijk Alecto parlofoons

Welke intercom met camera moet ik kiezen?

Lastig om een keuze te maken? De Philips en de Smartwares intercoms zijn absolute aanraders. Vind je het belangrijk om te zien wie er voor de deur staat, kies dan altijd voor een intercom met camera. Wil je ook dat de deur automatisch opent wanneer je op een knop drukt? Dan heb je een intercom met camera inclusief elektrische deuropener nodig.

Ga niet voor een intercom met camera die je op AliExpress of bij de Action koopt. Dit zijn hele goedkope modellen met een lage kwaliteit. De kans is groot dat het apparaat op korte termijn kapot gaat of niet meer goed werkt. Bovendien zijn de beelden ook niet al te best. Betaal liever een aantal tientjes meer en koop een goed product uit Nederland. Dan weet je ook zeker dat hier de juiste garantie op zit.

Installeren van een intercom

Over het algemeen is het vrij gemakkelijk om een intercom met camera te installeren. Er zit altijd een duidelijke handleiding bij. De meeste intercoms hebben een beschermend soort ‘afdakje’ waardoor ze goed beschermd worden tegen weersinvloeden. Mocht dit afdakje er niet aanzitten, plaats de intercom buiten dan op een beschutte plek. Bij toegangspoorten wordt er vaak zelf een afdakje gemaakt.

Sommige intercoms zijn bedraad terwijl andere modellen weer draadloos werken. Bij een bedrade versie is het belangrijk om het systeem goed aan te leggen, laat dit eventueel door een ervaren installateur uitvoeren.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Intercom met camera – de beste deurintercom
Schuiven naar boven