Beste babyfoon (2022) – babyfoons met en zonder camera

Bijgewerkt: 19 maart 2022

Maar liefst 8 maal de beste babyfoon 2022 op een rij. Hierbij is er verschil tussen babyfoons met of zonder camera. Met een duidelijk overzicht van alle voor- en nadelen. Het advies van de Consumentenbond is hierin meegenomen. Duidelijk toch?

Tips: met of zonder camera

Er zijn 4 modellen babyfoons. De analoge modellen hebben een slecht bereik. Bovendien is het eenvoudig om deze af te luisteren. De digitale babyfoon is op deze punten verbeterd. Deze twee modellen werken alleen met geluid.

De babyfoon met camera geeft beeld en geluid. Ook deze loopt via een digitale verbinding. Als laatste is er de babyfoon met wifi. Hierbij is het mogelijk om via de smartphone beelden te ontvangen. Bovendien kan de app een pushmelding geven, bijvoorbeeld wanneer de baby wakker wordt.

Beste babyfoon 2022

Wat is de beste babyfoon? Het is belangrijk dat deze 100% storingsvrij is. De Consumentenbond heeft een aantal babyfoons getest. Hierbij kijken ze naar geluid, beeld, het bereik en natuurlijk het gebruiksgemak. Hieronder 3 x beste babyfoon aangevuld met 5x beste babyfoon met camera.

1. Alecto DBX-85 ECO DECT

Van het merk Alecto dat dat vaak goed door de Consumentenbond beoordeeld wordt. Ontvangt ook veel positieve reviews via Kieskeurig. Dit model werkt met een DECT verbinding. Deze digitale verbinding is storingsvrij. Dankzij de versleutelde verbinding is de kans op afluisteren erg klein. Het geluid is helder, wat echt een voordeel is.

De Alecto digitale DECT babyfoon heeft een terugspreekfunctie. De geluidsactivatie zorgt ervoor dat dat de babyunit bij geluiden aanspringt. Niet uitbreidbaar met een tweede baby unit. Inclusief oplader, adapter en twee oplaadbare batterijen.

Bekijk de Alecto DBX-85 ECO DECT

2. Motorola AM21 – Digitale Babyfoon

Motorola staat voor kwaliteit, dat laten ze ook met deze beste babyfoon zien. Dit model heeft binnenshuis een bereik van 50 meter en buitenshuis 300m. Zowel de ouder- als baby unit kunnen in het stopcontact. Voorzien van een hooggevoelige microfoon met visuele geluidsindicatie. Heeft geen batterij of accu nodig en hierdoor erg betrouwbaar.

Voorzien van buiten-bereik indicatie. Gebruikers zijn vooral tevreden over het groot gebruiksgemak en de goede ontvangst.

Naar de Motorola AM21

3. Alecto DBX-68 Babyfoon met groot bereik

Een topper onder de digitale babyfoons zonder camera. Deze heeft namelijk een buitenshuis bereik van maar liefst 1 km. Werkt met een storingsvrije PMR verbinding. De ideale babyfoon wanneer je een ouder kind van school moet halen of even snel boodschappen doet. Ook zeer geschikt om de buren op te laten passen.

Heeft geen terugspreekfunctie maar wel geluidsactivatie. Dit model is uitbreidbaar met een of meerdere babyunit/s voorzien van een display met tijd, batterijstatus en bereik.

Bekijk de Alecto DBX-68

Beste babyfoon met camera

Bovenstaande babyfoons werken alleen met geluid. Prima wanneer je wilt weten of baby huilt. De babyfoon met camera biedt echter nog veel meer gebruiksgemak. Hiermee zie je of baby wakker is, speelt, niet goed ligt of behoefte heeft aan aandacht. Voor jou geselecteerd: 5 x beste babyfoon met camera 2020.

4. Luvion Essential – Babyfoon Met Camera

Dit merk is vaker door de Consumentenbond goed beoordeeld. De Luvion Essential is door Ouders Van Nu genomineerd. Kwam bij KEK mama als beste uit de test. Dit is dus zeker de beste babyfoon met camera.

Deze digitale babyfoon met camera heeft buitenshuis een bereik van 250 meter. Het kleurenscherm van 3,5 inch toont mooie en heldere beelden. Pluspunt is dat deze babyfoon uitbreidbaar is met meerdere camera’s. Ideaal om meerdere kinderen in te gaten te houden. Ook geschikt om de baby vanuit verschillende hoeken te bekijken.

Uitgerust met beeld- en geluidsactivatie, terugspreekfunctie en slaapliedjes. Heeft ook een temperatuurweergave.

Bekijk de Luvion Essential

5. Luvion Grand Elite 3 Connect

Een wifi babyfoon: werkt met een smartphone app. De Luvion Grand Elite 3 is op verschillende manieren te gebruiken. Thuis met digitale verbinding (300 meter bereik). Kan echter ook via een wifi verbinding of 3G/4G uitzenden. Vanaf een smartphone is het eenvoudig meekijken.

Kan ook nog worden ingezet als thuismonitor in combinatie met de applicatie. Dit model heeft een beveiligde verbinding en is 100% storingsvrij. Volgens gebruikers de beste keuze. Ontvangt goede beoordelingen op het gebied van kwaliteit, het heldere display en de gebruiksvriendelijkheid.

Naar de Luvion Grand Elite 3

6. Luvion Easy – Babyfoon met camera

Alweer een beste babyfoon met camera van het merk Luvion. Dit keer een eenvoudig en voordelig geprijsde digitale babyfoon. Deze heeft buitenshuis een bereik van 250 meter. Voorzien van de belangrijkste functionaliteiten zoals beeldactivatie en terugspreekfunctie. Heeft ook een temperatuurweergave. Hiermee controleer je de temperatuur op de babykamer.

Geen nachtlampje of slaapliedjes. Kortom: een model zonder al te veel poespas en ook nog eens zeer betaalbaar. Wordt dan ook veel verkocht en behoort zeker tot de beste babyfoon van nu. Pluspunt: het nachtzicht doet het uitstekend, soms nog beter dan duurdere camera’s.

Bekijk de Luvion Easy

7. Wifi babyfoon met HD camera

Misschien wel de aller beste babyfoon met camera. Zo compleet was een babyphone nog nooit geweest! Bekijk op de smartphone beelden van baby, praktisch en met oneindig groot bereik. Is te gebruiken op het wifi-netwerk/ draadloos netwerk. Het scherm laat zeer duidelijke beelden zien, of het nu overdag of nacht is.

Dit model is uitgerust met een zeer goede full HD 1080p camera, waardoor je alles perfect ziet. Maar heeft ook temperatuur- en luchtvochtigheidssensoren én een omgevingssensor. En als kers op de taart een sensor die ruikt wanneer baby een vieze luier heeft. Op de app krijg je hier dan een melding van. Handig toch?

Naar Wifi babyfoon met HD camera

8. Beveiligde Babyfoon van DHH Security

De laatste in het rijtje beste babyfoon. Er is gekozen voor een wifi IP beveiligingscamera. Geschikt voor het in de gaten houden van baby, huisdier of de woning. Voorzien van HD beelden met een kijkhoek van 90 graden. Volg automatisch beelden en is op afstand bestuurbaar. Je kunt de camera dus op afstand bewegen en kantelen!

Heeft een automatische en zeer helder nachtzicht. Dit model is ook voorzien van een infrarood bewegingsdetectie. Je ontvangt bij beweging een melding op de smartphone. Dankzij de ingebouwde microfoon is het mogelijk om door de camera te praten. Ideaal om baby, kind of huisdier gerust te stellen. Werkt met een app maar kan ook beelden op de SD kaart opslaan.

Bekijk de Beveiligde Babyfoon van DHH Security

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Beste babyfoon (2022) – babyfoons met en zonder camera
Schuiven naar boven