IPhone 9: komt hij dan toch uit?

Bijgewerkt: 19 maart 2022

In 2017 werd de iPhone 8 serie uitgebracht. Dit werd opgevolgd door de Apple iPhone X, en we weten allemaal dat X voor het Griekse cijfer 10 staat. De iPhone 9 ontbreekt, waar is hij gebleven? Velen zijn hier toch nieuwsgierig naar en vragen zich af of de iPhone 9 alsnog uitkomt. In dit artikel de waarheid achter Apple’s keuze.

Een nieuwe start voor Apple

Kijk je naar de iPhone 8 en de iPhone X dan zitten hier grote verschillen tussen. De iPhone X is namelijk voorzien van Face ID en homeknop, iets dat bij de iPhone 8 ontbreekt. Feitelijk sloeg Apple met de iPhone X een nieuwe weg in. Dat is ook de reden waarom de iPhone 9 nooit is uitgekomen.

Wanneer er een iPhone 9 zou zijn dan had je de verwachting dat dit de opvolger was van de iPhone 8. De Apple X was geen opvolger maar is iets geheel nieuws.

Duidelijk, maar komt de iPhone 9 uiteindelijk toch nog uit? Dat lees je hieronder.

Het uitkomen van de iPhone 9

Waarschijnlijk zit je in spanning te wachten: wanneer kun je de iPhone 9 kopen? Het zal misschien een teleurstelling zijn maar het antwoord is: niet. De iPhone 9 gaat er namelijk niet komen. Wel is er een goed alternatief voor dit model, en dat is de iPhone SE uit 2020. Deze lijkt qua specificaties nog het meest op de opvolger van de iPhone 8. Je zou de SE (2020) dus ook wel de iPhone 9 kunnen noemen.

Bekijk iPhone SE (2020)

Waarom je op veel websites specificaties over dit model tegenkomt

Natuurlijk werd er in 2017 druk gespeculeerd over de iPhone 9. Sterker nog: iedereen ging ervan uit dat deze er zou komen. Apple heeft ons weten te verbazen want het sloeg nummer 9 gewoon over. Toch zijn er nog veel websites die de specificaties van de iPhone 9 tonen en zelfs laten zien wat hij kost.

Bedenk dat het hier om artikelen gaat die ten tijde van de geruchten zijn geschreven. Zo laat een website weten dat de iPhone 9 rond de $ 400 kost. Niet dat je wat aan dit prijskaartje hebt want helaas is dit toestel nergens verkrijgbaar. Simpelweg omdat hij niet bestaat.

Welke Apple telefoons zijn er?

Elk jaar brengt Apple een aantal nieuwe telefoons oftewel smartphones op de markt. Het allereerste toestel was de iPhone uit 2008. Hij heette simpelweg iPhone maar tegenwoordig noemen we het de iPhone 1. In 2010 volgt de iPhone 3G, voorzien van mobiel 3G internet.

Vanaf 2012 kwamen er jaarlijks nieuwe toestellen bij. In 2022 zijn we alweer toe aan de iPhone 14. Overigens gaat het hier altijd om nieuwe series dus de iPhone 14, iPhone 14 Pro en/of iPhone 14 Mini. Vaak wordt ook nog zoiets als een Pro Max versie uitgebracht, de grootste smartphone uit een serie.

Wil je weten welke Apple telefoons er zijn en wat ze kosten? Hieronder vind je een duidelijk overzicht.

Bekijk iPhones

De prijs van een iPhone

Volgens ingewijden zou de iPhone 9 rond de $ 400 moeten kosten. Je kunt je deze prijs bijna niet voorstellen want in 2022 kost een iPhone meer dan € 800. Je hebt het dan over de Apple iPhone 13, deze kost € 900 (128 GB opslagruimte). De iPhone 14 ligt ook boven de € 800.

Het is onwaarschijnlijk dat iPhones in de toekomst goedkoper worden. De hogere prijs heeft met duurdere grondstoffen, productiekosten en inflatie te maken.

Waarom kost een iPhone meer dan bijvoorbeeld een Samsung uit het middensegment, een Huawei of een Xiaomi? Dit heeft vooral met de kwaliteit te maken. Apple besteedt heel veel aandacht aan kwalitatieve onderdelen. Bovendien is het mobiele iOS besturingssysteem ook kostbaar, dit is het meest veilige besturingssysteem voor smartphones.

Een goedkope smartphone

Alle smartphones boven de € 800 zijn duur. Betaalbare smartphones kosten tussen de € 400 en € 800. Je spreekt van een goedkope smartphone wanneer deze voor minder dan € 400 verkrijgbaar is.

Naar alle smartphones

Goede voorbeelden van goedkope smartphones zijn de Samsung Galaxy A12, de Samsung A02s, de Motorola Moto E7 Power en de Samsung A32. Dit zijn voorbeelden van goedkope smartphones (onder de € 400) die begin 2022 populair zijn.

Jammer dat de iPhone 9 nooit op de markt is gekomen, want je bent waarschijnlijk op zoek naar een betaalbare smartphone. Bedenk dat de iPhone 9 in 2017 of 2018 zou zijn uitgekomen. Daar kun je tegenwoordig niet meer mee aankomen. Heb je een beperkt budget, kies dan in ieder geval voor een toestel dat niet ouder dan twee jaar is.

BesteTop5.nl test en beoordeelt producten, diensten en bedrijven. Jouw product/dienst of bedrijf laten beoordelen, of onder de aandacht brengen bij een groot publiek? Neem voor de mogelijkheden contact op.

IPhone 9: komt hij dan toch uit?
Schuiven naar boven